Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ΚΑΡΚΙΝΟ του ΜΑΣΤΟΥ στον ΠΕΙΡΑΙΑ

www.piraeus.gov.gr

Ο Δήμος Πειραιά και ο Όμιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» σε συνεργασία με το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» και τη Μονάδα Μαστού του Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά», τιμούν την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού (25η Οκτωβρίου), με δράσεις που έχουν σκοπό να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν τον γυναικείο πληθυσμό σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει η πρόληψη στην αντιμετώπιση της νόσου και να ενισχύσουν τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού».

Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

«Στολίζουμε τα Δέντρα της Ελπίδας»

Στις 12.00 οι εθελοντές του «ΑγκαλιάΖΩ», δίνουν ραντεβού στο Πασαλιμάνι, για να στολίσουν τα «Δέντρα της Ελπίδας», να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για τη δύναμη της πρόληψης. Γυναίκες κάθε ηλικίας θα κληθούν να τοποθετήσουν μια ροζ πεταλούδα με το δικό τους μήνυμα ελπίδας σε ένα από τα ειδικά διαμορφωμένα δέντρα.

«Βάλε τα ροζ» για τον καρκίνο του μαστού

Από τις 18:00, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και με σύνθημα «wear_it_pink-βάλε_τα_ροζ» θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όπου o Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και νέες γυναίκες από τους χώρους της πολιτικής, της επιστήμης, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού θα μοιράσουν ροζ κορδέλες και τα ενημερωτικά έντυπα του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ για τον καρκίνο του μαστού.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωτίζεται ροζ

Λίγο μετά τις 19:30, το επιβλητικό κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου θα φωτιστεί στις αποχρώσεις του ροζ και η δράση θα μεταδοθεί ζωντανά από το facebook και το Instagram του Destination Piraeus.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης μπορείτε να ανεβάσετε στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες με τα hashtags #wearitpink #βάλεταροζ #destinationpiraeus #agaliazo και αυτές θα επαναπροωθηθούν από τους επίσημους λογαριασμούς του Destination Piraeus και του ΟΕΚΚ ΑγκαλιάΖΩ.

Μέτρα για την προστασία από την Covid-19: Ειδική σήμανση για την τήρηση των αποστάσεων, παρουσία δημοτικής αστυνομίας, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υποχρεωτική χρήση γαντιών για τη διανομή του ενημερωτικού υλικού.

Υπενθυμίζεται ότι, από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται στο Ε.Α.Ν.Π.  «Μεταξά», στο πλαίσιο των δράσεων,  δωρεάν πλήρεις κλινικές εξετάσεις μαστού για γυναίκες άνω των 35 ετών. Η σημαντική αυτή ενέργεια ολοκληρώνεται σήμερα.