Διεθνής Έκθεση Βιβλίου: Τιμώμενη Λογοτεχνία η Αμερικανική

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ, 4- 7 MAΪOY HELEXPO – Τιμώμενη Λογοτεχνία η Αμερικανική

Οργάνωση Αμερικανικού Περιπτέρου: Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Με τιμώμενη λογοτεχνία την Αμερικανική, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, πραγματοποιείται η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου (ΔΕΘΒ), 4-7 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo, στη Θεσσαλονίκη. Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριοκαι η Επιτροπή Πολιτισμούμε την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και της ΔΕΘ Helexpo, συνδιοργανώνουν το Αμερικανικό Περίπτερο (Hall 13, Stand 95), διαμορφώνοντας παράλληλα ένα πλαίσιο πολύ σημαντικών εκδηλώσεων.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, αποτελεί διαχρονικά τον πυλώνα διασύνδεσης και εμβάθυνσης των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, συνδράμοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός ισχυρού αποτυπώματος συνεργειών ανάμεσα στις δύο χώρες σε ένα ευρύτατο πεδίο. Με την παρακαταθήκη της ιδιαίτερα επιτυχημένης διοργάνωσης του Αμερικανικού Περιπτέρου στη  ΔΕΘ 2018 καιτην ισχυρή αμερικανική παρουσία να αποτελεί σημείο αναφοράς ως προς την ενίσχυση της επενδυτικής δυναμικής των ΗΠΑ, το Επιμελητήριο αφήνει το αποτύπωμά του και στον πολιτισμό.

Μέσα από άρτια συντονισμένες ενέργειες, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε αποκλειστική συνεργασία με το The Combined Book Exhibit, φέρνει σε επαφή με το ελληνικό αναγνωστικό κοινό 22 Αμερικανικούς Εκδοτικούς Οίκους με πολύ σημαντικό αποτύπωμα. Μεταξύ άλλων, το «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου και στο Αμερικανικό Περίπτερο, δίνουν εκδοτικοί οίκοι όπως, Abrams Books Publishing CompanyGeorge town University PressHarvard University PressMacMillan PublishersMerriam-WebsterMoMa PublicationsPenguin Random HouseUniversity of Chicago PressYale University Press. Παράλληλα, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με εξέχοντες Αμερικανούς συγγραφείς, όπως ο James Wood, η Claire Messud, καθώς επίσης οι Nell ZinkSaskia Vogel και Ismini Lamb, προσκεκλημένοι από το Ελληνικό ίδρυμα Πολιτισμού.