Διεθνές φεστιβάλ Cosmoworld της Καβάλας

Μια πραγματικά μεγάλη διοργάνωση, από τις 25 έως τις 29 Αυγούστου, μας ετοιμάζει το Cosmopolis Festival 2021 στην Καβάλα.

Άνθρωποι της Μουσικής και της Τέχνης από πολλά μέρη του κόσμου, με όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις τήρησης των υγειονομικών μέτρων, θα βρεθούν στην πόλη για τέσσερις συνεχόμενες μέρες.

Με χρώματα, μουσικές, χορούς, τέχνες, γεύσεις, παραδόσεις, συνομιλούν στην κοινή παγκόσμια γλώσσα του πολιτισμού, ανοίγοντας έναν μεγάλο πολυπολιτισμικό διάλογο που ξεκινάει από την Καβάλα και φτάνει ως τις δικές τους χώρες.
Μερικοί από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Worldmusic σκηνής εμφανίζονται στο πανέμορφο κέντρο της πόλης. Σε εναλλαγή με τις παραδοσιακές μουσικές μας από συναυλίες ιδιαίτερα ταλαντούχων τοπικών καλλιτεχνών πλαισιώνουν την παλέτα συναυλιών για το CosmoConcerts 2021.

Σημαντική σημείωση: Οι αντιπροσωπείες από τις προσκεκλημένες χώρες στο Cosmopolis festival 2021, θα μας διδάξουν τους όμορφους παραδοσιακούς χορούς τους, θα μας ταξιδέψουν στις χαρακτηριστικές γεύσεις τους και θα μας προτείνουν ιδιαίτερα αναμνηστικά του τόπου τους. Επίσης, σε συνεργασία με τον θερινό κινηματογράφο “Ζέφυρο” θα προβληθούν χαρακτηριστικές ταινίες για κάθε χώρα για τους φίλους του κινηματογράφου.

*Παράλληλα θα διεξάγεται το CosmoLights. Δημιουργικοί σχεδιαστές projection mapping από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στον 2ο διεθνή διαγωνισμό Cosmolights που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Cosmopolis 2021, με σκοπό να συνδέσουν την ιστορία και τη μοναδική αρχιτεκτονική της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας με ένα μοναδικό θέαμα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την χρηματοδότηση και την Αιγίδα του ΥΠΠΟΑ.

*Όπως και το πρωτοποριακό CosmoUpcycle Park, ένα νέο, καινοτόμο, θεματικό πάρκο το οποίο έρχεται για να δημιουργήσει ένα απροσδόκητο τοπίο σε έναν οικείο, δημόσιο χώρο, όπως είναι η κεντρική πλατεία της πόλης.
Πρόκειται για μια μοντέρνα αστική ζούγκλα, αποτελούμενη από εκατοντάδες φυτά και χιλιάδες παλέτες, σχεδιασμένη από τον διακοσμητή Τάσο Παπαδόπουλο.
Μέσα σε αυτό, θα λάβουν μέρος δράσεις με θέμα την οικολογία όπως εργαστήρια για παιδιά και εκθέσεις eco-friendly προϊόντων με την συνοδεία ζωντανής μουσικής από δημοφιλή συγκροτήματα της πόλης.

•Η αρχή γίνεται στις 25 Αυγούστου στο θέατρο του Ακοντίσματος, με τους αγαπημένους στο ελληνικό κοινό City of the Sun που έρχονται να μας μαγέψουν και πάλι με τα μουσικά ηχοχρώματα και τις εκρηκτικές τους live εμφανίσεις.

•Την σκυτάλη παίρνουν στις 26 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, οι δικοί μας Kolida Babo, ένα πρότζεκτ δυο μουσικών που ειδικεύονται στα πνευστά. Και οι «Alias», το βράδυ, ένα μουσικό σχήμα που αγαπά να διασκευάζει παλιά μπλουζ κομμάτια, κλασσικά rock και rock n roll επιτυχίες των περασμένων δεκαετιών.
Την ίδια μέρα και οι Jaya The Cat, που η ιστορία τους θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο από καλογυρισμένη teenager movie. Αμερικάνοι στην καταγωγή, κατοικοεδρεύουν πλέον στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. H μπάντα τους έχει εξελιχθεί σε κουιντέτο ενώ οι μελωδίες τους και η φήμη τους για θεότρελα shows έχει πλέον κατακτήσει την Ευρώπη.
Στις ιστορικές Καμάρες, θα σας περιμένουν οι Casentuli, ένα γκρουπ από πολύ-οργανίστες μουσικούς οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλαμβάνει μουσική, τραγούδια και χορούς της Σικελίας.

•Στις 27 Αυγούστου, στην Πλατεία Ελευθερίας, έρχεται η “Echographia” μια μουσικοχορευτική παράσταση που τις μουσικές υπογράφει και εκτελεί ζωντανά ο μουσικός και συνθέτης Δημήτρης “James” Μπασδάνης και τις χορογραφίες η χορεύτρια και χορογράφος Μυρτώ Τασιούλα. Αυτά το πρωί. Γιατί το βράδυ σας περιμένουν οι PUROS, ένα τετραμελές rock μουσικό συγκρότημα από την Καβάλα.

Στον Κήπο της Δημαρχείας θα σας περιμένουν οι “Pasta Tomato”, που δημιουργήθηκαν στην Καβάλα το 2013 από πέντε μουσικούς προερχόμενους από διαφορετικές μουσικές σκηνές, με κοινό στόχο τη δημιουργία μιας φρέσκιας και εναλλακτικής, μουσικής πρότασης.
Στις Καμάρες θα σας περιμένει ο Janusz Prusinowski , από τους κύριους εκπροσώπους της πολωνικής παραδοσιακής μουσικής, και χαίρει εκτίμησης διεθνώς.

•Στις 28, στις 11πμ στην Πλατεία Ελευθερίας, ο Πάρης Τσίρτσης μας παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι ηλεκτρονικής μουσικής με προσωπικά του έργα και όχι μόνο, αφού στην συναυλία του θα ακουστούν και κομμάτια διάσημων συνθετών του είδους (Jean Michel Jarre, Βαγγέλη Παπαθανασίου – VANGELIS), αλλά και γνωστά κλασσικά έργα κατάλληλα ενορχηστρωμένα και διασκευασμένα. Ενώ το βράδυ έρχονται οι “HOT STAFF”, ένα πενταμελές μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη που έχει σκοπό να σας ξεσηκώσει μέσα από τα groovy μονοπάτια της Funk, Soul, Disco, Pop & Rn’B μουσικής, με μοναδικές δικές τους διασκευές, διαχρονικές επιτυχίες, αλλά και σύγχρονες κυκλοφορίες.
Στον Κήπο της Δημαρχείας έρχονται οι BAiLDSA, ένα balkan punk n’ roll συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη.
Στις Καμάρες, οι LA PORTEÑA Tango έρχονται φέτος στο Cosmopolis και προσκαλούν όλους εμάς να συμμετέχουμε σε αυτήν την υπέροχη γιορτή του Tango.

•Στις 29 Αυγούστου στις 11 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας, έρχεται το Sinafi Τrio αποτελείται από τρεις Ελληνίδες, γυναίκες μουσικούς που γνωρίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη το 2014. Έχοντας διανύσει ήδη επτά χρόνια κοινής πορείας σε meyhane, μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Τουρκίας, της Ελλάδας και του εξωτερικού, δημιούργησαν τον δικό τους, ξεχωριστό ήχο.

Το βράδυ έρχονται δυναμικά, με «μαύρη μουσική», οι DEEP SOUL, μια παρέα τεσσάρων μουσικών από την Καβάλα, ενώ το βράδυ, στον Κήπο της Δημαρχείας, έρχεται το Jazz Quintet « Christos El. Papadopoulos» από την Θεσσαλονίκη.
Στις Καμάρες, με ρίζες δεμένες στο παρελθόν και φτερά για να πετάξουν προς το μέλλον… έρχονται οι Entavia, ένα πρόζεκτ γεννημένο στην Σαλαμάνκα, χτισμένο από όμοια σκεπτόμενους μουσικούς. Στους ρυθμούς των χορών της περιοχής όπως το charro, charrada και φυσικά το jota, γνωστό σε όλη την Ισπανία.

Σας περιμένουμε με χαρά