Διάσημες ορχήστρες Wiener Kammerorchester: Από το ταγκό στο βαλς

Στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου για τα 100 χρόνια της Δημοκρατίας της Αυστρίας, η διάσημη Wiener Kammerorchester, ίσως η κορυφαία ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης στο είδος της, ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος, από τους σημαντικότερους σολίστ των ημερών μας σύμφωνα με το περιοδικό Gramophone, ο μαέστρος Μύρων Μιχαηλίδης και η πιανίστα Έλενα Χριστοδούλου συναντιούνται στις 20 Οκτωβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για ένα πρόγραμμα δεξιοτεχνικό και δημοφιλές που απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό.
Το πρώτο μέρος ανοίγει με το Ελληνικό Κονσερτίνο για σαξόφωνο, πιάνο και έγχορδα του Μίκη Θεοδωράκη, έργο που περιλαμβάνεται στον δίσκο του Κερκέζου με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ο οποίος πέραν των άλλων σημαντικών παγκόσμιων βραβείων τιμήθηκε με δύο υποψηφιότητες για τα βραβεία Grammy.
Στη συνέχεια παρουσιάζεται η Tango Suite του Astor Piazzolla για άλτο σαξόφωνο, πιάνο και έγχορδα, σε διασκευή του Θεόδωρου Κερκέζου. Ο Θεόδωρος Κερκέζος έχει ηχογραφήσει και παρουσιάσει τη διασκευή με μεγάλες ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική του Λονδίνου, η Συμφωνική της Βοστόνης, η Συμφωνική του Βερολίνου, η Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης κ.ά. Τα δύο έργα παρουσιάζονται με τη σύμπραξη της Έλενας Χριστοδούλου στο πιάνο.
Στο δεύτερο μέρος η πολυβραβευμένη ορχήστρα της Βιέννης, παίζοντας με τα πανάκριβα βιολιά Stradivarius και Amati και δημιουργώντας έναν μοναδικό ήχο, μας κάνει μια ξενάγηση στα παλάτια της Αυστρίας με μερικά από τα πιο δημοφιλή κλασικά έργα και βαλς των W.A. Mozart και Johann Strauss.
Η Ορχήστρα συμμετέχει σ’ αυτή τη συναυλία με 23 μουσικούς (έγχορδα και πνευστά). Είναι η πρώτη συνεργασία της ορχήστρας με τον Θεόδωρο Κερκέζο και σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιοδείας για το 2019.

Πρόγραμμα

Α’ Μέρος
Μίκης Θεοδωράκης Ελληνικό κοντσερτίνο για σαξόφωνο, πιάνο και
(1925) έγχορδα

Astor Piazzolla Tango Suite για σαξόφωνο, πιάνο και ορχήστρα
(1921-1992) (διασκευή: Θεόδωρος Κερκέζος)
I. Prologue
II. Fuga y Misterio-Fugata
III. Milonga del Angel
IV. Adios Nonino
V. Oblivion
VI. Libertango

Β’ Μέρος
Wolfgang Amadeus Mozart Eine kleine Nachtmusik, K 525
(1756-1791)

Johann Strauss II Frühlingsstimmen, έργο 410
(1825-1899) Geschichten aus dem Wienerwald, έργο 325

Wiener Kammerorchester (Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης)
Μουσική διεύθυνση Μύρων Μιχαηλίδης

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018
Έναρξη: 21:00
Χώρος: Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής
Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€, 10€, 5€ (μειωμένο)