«Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Προτείνει ο δημοσιογράφος Θάνος Ξάνθος

Το έργο αποτελεί διασκευή του έργου «Το Διπλό Παιχνίδι» του Ρ. Τομά, ενός από τα πιο δημοφιλή έργα του πολυβραβευμένου συγγραφέα και τη φετινή σεζόν παρουσιάζεται στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.

Υπόθεση: H Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πωλ Κορμπάν και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πωλ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στην Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας – θόρυβοι και ίχνη μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει… Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί και αυτά που έχει να πει, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.. Ένας ιστός αράχνης δείχνει να υφαίνεται γύρω από την Φρανσουάζ και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός.

Την διασκευή και την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ένα δίδυμο μεγάλων τηλεοπτικών, κινηματογραφικών και θεατρικών επιτυχιών, οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου. Προσεγγίζουν το έργο με συνέπεια, φαίνεται να μην χρησιμοποιούν υπερβολές, δίνουν το απόλυτο σασπένς που χρειάζεται στις στιγμές του έργου, ενώ βάζουν κι αρκετές κωμικές πινελιές, χωρίς επιτηδευμένες εκφράσεις από τους ηθοποιούς.

Η παράσταση ισορροπεί ανάμεσα στο αστυνομικό θρίλερ και την κωμωδία. Τα νουάρ στοιχεία που έχει το έργο βγαίνουν και στη σκηνή, προκαλώντας μεγάλο ενδιαφέρον στο κοινό, σε συνδυασμό με τις ανατροπές που προκύπτουν καθ ’όλη την διάρκεια του έργου.

Στην αρχή της παράστασης, κάποιοι από τους ήρωες του έργου μας δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο, σχετικά με αυτό που είναι στην πραγματικότητα και μας αποκαλύπτεται προς το τέλος της παράστασης.

Οι ηθοποιοί επί σκηνής βάζουν τα δυνατά τους και ο καθένας με την εμπειρία και το ταλέντο του, φωτίζει ή κρύβει (ανάλογα την ροή) τις πτυχές του ρόλου του.

Η Κάτια Δανδουλάκη-ως σταθερή αξία στο θέατρο της- ενσαρκώνει με απόλυτη ακρίβεια τον ρόλο της ζάμπλουτης κληρονόμου Φρανσουάζ Κορμπάν, έχει δυναμική στην κίνηση της, ενώ δεν λείπει και το προσεγμένο της χιούμορ, που χαρακτηρίζει απόλυτα και την προσωπικότητα της. Ο νεότερος σύζυγός της Πωλ Κορμπάν, ερμηνεύεται από τον πολλά υποσχόμενο Γιώργο Γεροντιδάκη, ο οποίος έχει διττό ρόλο στην παράσταση (θα καταλάβετε όταν το δείτε) και φαίνεται να έχει μελετήσει εις βάθος τον ρόλο του, αφού τον προσεγγίζει με δυναμικότητα.

Στον ρόλο της οικιακής βοηθού/οικονόμου, συναντάμε την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους. Η ηθοποιός έχει απίστευτη άνεση στον λόγο, την κίνηση αλλά και στα συναισθήματα που περνά στο κοινό. Η παρουσία της πάνω στη σκηνή είναι προσεγμένη και το ταλέντο της αδιαμφισβήτητο.    Έκπληξη της βραδιάς για μένα, αποτελεί η ερμηνεία της Κοραλίας Καράντη. Μέχρι τώρα, ξέραμε πόσο καλή δραματική ηθοποιός είναι, αλλά σε αυτό το έργο φωτίζεται και η κωμική της πλευρά και είναι μία όαση πάνω στην σκηνή.

Τέλος, ο ταλαντούχος Πάνος Σταθακόπουλος με το έξυπνο χιούμορ του αλλά και το πηγαίο του ταλέντο, ως αστυνομικός διευθυντής του τμήματος της περιοχής, έρχεται να εξιχνιάσει τα όσα συμβαίνουν και στο τέλος μας εντυπωσιάζει με τις ανατροπές.

Τα όμορφα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή, τα εντυπωσιακά κοστούμια της Έβελιν Σιούπη και οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου, συμπληρώνουν την νουάρ ατμόσφαιρα του έργου.

Η παράσταση έχει ωραία ροή, οι εξελίξεις προλαβαίνουν τον θεατή και του λύνουν κάθε απορία που μπορεί να έχει, ενώ το μυστήριο που πλανάται, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μας.

Ημέρες και ώρες:

Τετάρτη: 19:30

Πέμπτη: 20:00

Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 18:00 και 21:00

Κυριακή: 19:30

Τιμές εισιτηρίων: Από 15€

Προπώληση: www.viva.gr

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Διέυθυνση: Αγ. Μελετίου 61Α

Περιοχή: Κυψέλη

Τηλέφωνο: 210 8640414