ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ: “Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενημερώνει για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο”

Τρίτη 1/3 στις 18:00 στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλύρου

Ι. Καϊτεζίδης: Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο/ΙΣΝ στο Φίλυρο έρχεται όλο και πιο κοντά!

Τρίτη  1 Μαρτίου 2022 στις 18:00, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διοργανώνει μία ακόμη ανοιχτή συζήτηση για να παρουσιάσει την πρόοδο των εργασιών για το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου ΙΣΝ καθώς και να απαντήσει σε ερωτήσεις του κόσμου.

Από την πρώτη μέρα ανακοίνωσης της εθνικής δωρεάς  μέχρι και  σήμερα πολλά έχουν αλλάξει, απτή απόδειξη ότι το ιστορικό έργο υπερτοπικής σημασίας για ολόκληρη την Β. Ελλάδα προχωράει με πλήρη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης που παραμένει το 2025.

  • Kυρώθηκε από την Βουλή η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον σχεδιασμό, κατασκευή και εξοπλισμό του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο.
  • Το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αύξησε την αρχική δωρεά ύψους 150 εκ. ευρώ κατά επιπλέον 30 εκ. που αφορούν στην επέκταση των υποδομών με την ανάπτυξη Κέντρου Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων και για την στέγαση πανεπιστημιακών ερευνητικών εργαστηρίων.
  • Τρέχουν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση της οδικής πρόσβασης στο νοσοκομείο.
  • Δημοπρατείται από τον Δήμο το νέο δίκτυο ύδρευσης του Φιλύρου και του νοσοκομείου.
  • Η ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλύρου, με την  τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον COVID 19.

«Βήμα το βήμα πιο κοντά το ιστορικό έργο, χαιρόμαστε τη διαδρομή μέχρι την ολοκλήρωσή του. Η ευγνωμοσύνη μας για την εμβληματική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι βαθιά, ειλικρινής και δεδομένη. Διαψεύδονται οι «Κασσάνδρες» που ακόμη και σήμερα αμφισβητούν την οριστική επιλογή του Φιλύρου για το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της πατρίδας μας.

Συνεργαζόμαστε καθημερινά με το ΙΣΝ και θα είμαστε απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας ως δήμος.», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.