Δημήτρης Βογιαζόγλου: “Η τέχνη έχει το δύσκολο ρόλο να ξανά ξυπνήσει τις ευαισθησίες και τις αισθήσεις του ανθρώπου”

Συμμετέχει στην εικαστική έκθεση “Τerrain vague – Μεταβατικά Τοπία” στη Luminus Eye

Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με την Τέχνη και τι σας ενέπνευσε στην θεματολογία της συγκεκριμένης έκθεσης; Η αγάπη για την φύση και την ομορφιά. Η δυναμική του αθηναϊκου τοπίου με συγκινεί.

Ποια θέματα απασχολούν το έργο σας; Πως και από τι εμπνέεστε; Οι πόλεις και η θάλασσα έχουν τόση ενέργεια και τις ζωγραφίζω εκ του φυσικού. 

Υπάρχει αγωνία στη δημιουργία; Υπάρχει ιδιαίτερη ένταση και ταχύτητα στον ιμπρεσσιονισμο μια και πρέπει να γίνει σε μια πράξη και οι συνθήκες αλλάζουν διαρκώς. 

Από ποιους άλλους καλλιτέχνες έχετε επιρροές; Από τους Γάλλους ιμπρεσσιονιστες και από τους σύγχρονους τους κυρίως αγγλοσαξωνες.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως εικαστικός καλλιτέχνης; Όταν ήμουν μικρότερος το ..4 σπουδές την ημέρα. Τώρα απλά δίνω περισσότερο χρόνο με σκοπό να κάνω έργα που να ερεθίζουν τον θεατή.

Η έκθεση λαμβάνει χώρα σε φυσική μορφή στην Αθήνα 17-26 Μαρτίου 2023 στο χώρο τέχνης Luminus Eye (Μητσαίων 2Α, περιοχή Ακρόπολης, Αθήνα 117 42), και παράλληλα από τη δεύτερη ημέρα μετά το άνοιγμα της και διαδικτυακά, σε συνεργασία με την ARTgrID (https://artgrid.gr).
Ώρες / Μέρες: Τετάρτη 14:00 έως 18:00 και Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 17:00 έως 21:00. Είσοδος ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες: https://artgrid.gr/paris-kapralos/

Νομίζετε ότι η τέχνη έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τις υφιστάμενες κοινωνικές συνθήκες; Η τέχνη έχει ειδικα σήμερα- λόγω την νάρκωση του ανθρώπου από την τηλεόραση, το ποδόσφαιρο και το κινητο- τον δυσκολο ρόλο του να ξανάξυπνήσει τις ευαισθησίες και τις αισθήσεις του.

Πού μπορεί κανείς να δει ζωντανά τα έργα σας σήμερα; Είμαι στο φβ και μόλις τελείωσα με δύο ατομικές στην Ελλάδα και Ολλανδια. Μια επίσκεψη στον χώρο μου θα ήταν το καλύτερο. Και βέβαια στις ομαδικές.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να συνεχίζω να δουλεύω και να ταξιδεύω με σκοπό την βελτίωση μου σαν άνθρωπος και καλλιτέχνης.

Bio: Ο κ. Βογιαζόγλου γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπουδάσε χημεία στην Ελλάδα και στην Αμερική (Μισιγκαν) (1978-1988). Μετά την Αμερική έκανε την θητεία του και μετέβει στην Χαγη της Ολλανδίας. Ζωγραφικη έχει σπουδάσει στην ελεύθερη Ακαδημία της Χαγης(1995-1998). 

Κάνοντας ταξίδια με σύγχρονους ιμπρεσσιονιστες στην Ελλάδα,  Ευρώπη, Ασία και Αμερική  ειδικεύτηκε στην ζωγραφικη εκ του φυσικού (ιμπρεσσιονισμος). Η πρώτη του έκθεση έγινε στην Αθήνα το 1998. Από τότε έχει κάνει πάνω από 20 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Ολλανδία, Βέλγιο και Γαλλία και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Μετά από παραμονή 33 ετών στην Ολλανδια, επέστρεψε στην Αθήνα. Συμμετέχει σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς ζωγραφικής στην Ολλανδία, Ιρλανδία και Αμερική. Έργα βρίσκονται σε ατομικές συλλογές και μουσεία. Την δουλειά του και τα βίντεο τα παρουσιάζει στο φβ και instagram.

Χορηγός επικοινωνίας
www.polismagazino.gr