Δεξίλεῳ

Ξανθίππου 123, Παπάγου
Τηλ.: 210 6540170
www.filntisi.gr
[email protected]

Ποίηση
Λιανική τιμή: 10 ευρώ +ΦΠΑ

Πέρασαν αρκετά χρόνια από την έκδοση της ποιητικής μου συλλογής «Δεξίλεῳ». Όμως δεν σταμάτησα ποτέ την ποιητική μου δραστηριό¬τητα. Έγραφα από την αδήριτη ανάγκη να εκ¬φράσω τα συναισθήματά μου.
Συχνά, επέλεγα γραφή με λυρισμό, ακολου¬θώντας τη φαντασία μου με σκοπό να δρα¬πετεύσω από τον κόσμο των αισθήσεων και υποκινούμενος και από την ιδιότητα του Μα¬θηματικού ν’ ακολουθήσω με λογισμό την πραγματικότητα.
Ταξίδευα τη σκέψη μου στα σύγχρονα προ¬βλήματα του ανθρώπου και στα προσωπικά μου βιώματα. Το εγχείρημα αυτό το κατάφερα σμιλεύοντας στίχους. Άλλοτε τους κρατούσα στα συρτάρια μου κι άλλοτε ήταν μέσον επι¬κοινωνίας. Συχνά, κατέγραφα τις σκέψεις μου σε σκόρπιες σελίδες σε ώρες περισυλλογής, για να τις συνθέσω σε στίχους και ποιήματα, αρ¬γότερα.
Η ποιητική συλλογή μου αυτή αποτέλεσε την αφετηρία για να συνεχίσω το ονειρικό μου ταξίδι στην ποίηση. Είχα την αγαθή συγκυρία και τύχη να γνωρίσω σημαντικούς ανθρώπους της λογοτεχνίας. Μαθητής στο Γυμνάσιο γνώρισα τον Μιχάλη Περάνθη, ο οποίος με συμβούλευσε στα πρώτα μου ποιητικά βήματα. Στη συνέχεια, γνώρισα και έγινα φίλος με τον Νικηφόρο Βρεττάκο που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ποιητική μου πορεία.
Πολλά οφείλω ακόμη στον εκδότη Κώστα Κουλουφάκο, ο οποίος με στήριξε στα πρώτα μου βήματα με την έκδοση του «Δεξίλεῳ» to 1987 από τις εκδόσεις «Διογένης».
Θα αναφερθώ, επίσης, και στον αγαπητό μου φίλο Γιώργο Βαφόπουλο που με ενθάρρυνε με την κριτική του και τις συμβουλές του.

Γιάννης Αποστολίδης

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Κιλκίς από γονείς που κατάγονταν από τα Καστανο¬χώρια της Καστοριάς.
Είχα την τύχη να φοιτήσω σε Δημοτικό σχολείο που είχε μεγάλη βιβλιοθήκη και η ανάγνωση βιβλί¬ων έγινε καθημερινή μου συνήθεια. Στο Γυμνάσιο και Λύκειο η συντρο¬φιά με μεγαλύτερους φίλους μού άνοιξε δρόμους στη μελέτη μεγά¬λων συγγραφέων και ποιητών και σε ακούσματα μουσικά που μαζί με τον εφηβικό έρωτα οδήγησαν το χέρι μου να γράφει στίχους, στην αρχή δεκαπεντασύλλαβους, μετά ομοιοκαταληξία και, χωρίς να το επιδιώξω, ε ελεύθερο στίχο.
Τελείωσα το Λύκειο στο Κικλίς και σπούδασα Μαθηματικά στο Α.Π.Θ.
Δούλεψα σε δικά μου Φροντιστή¬ρια, στην ιδιωτική εκπαίδευση και τέ¬λος διορίστηκα στο δημόσιο, απ’ όπου αποχώρησα το 2012.
Τώρα ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη, την ποίηση.