Δεν κατάφεραν να γίνουν μητέρες

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Υπάρχουν κάποιες γυναίκες, που από την φύση τους δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Κάποιες άλλες δεν θέλουν από επιλογή, κάποιες άλλες υιοθετούν και υπάρχουν κάποιες που «λυσσάνε» να αποκτήσουν με εξωσωματική ή με παρένθετη μητέρα κτλ. κτλ. Για το αν πρέπει ή δεν πρέπει δεν θα το θίξουμε τώρα – ίσως σε κάποιο άλλο άρθρο. Εδώ σήμερα θα δούμε ποιες πολύ γνωστές καλλιτέχνιδες δεν κατάφεραν να γίνουν μητέρες.

Έφτιαχνα ένα άρθρο με τις μεγάλες σταρ του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου με τις εγκυμοσύνες και τα παιδιά τους, όταν διαπίστωσα πως υπάρχουν πάρα πολλές που δεν έκαναν παιδιά, όπως οι:

Μαρίκα Κοτοπούλη, Μελίνα Μερκούρη, Ειρήνη Παπά, Έλλη Λαμπέτη, Μαίρη Αρώνη, Άννα Συνοδινού, Βούλα Ζουμπουλάκη, Ρένα Βλαχοπούλου, Άννα Καλουτά, Σπεράντζα Βρανά, Μάρθα Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Μάρω Κοντού, Άννα Φόνσου, Ξένια Καλογεροπούλου, Σμαρούλα Γιούλη, Ελένη Ανουσάκη, Ντίνα Κώνστα, Κάτια Δανδουλάκη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Όλια Λαζαρίδου, Σμαράγδα Καρύδη, Δήμητρα Ματσούκα… και αρκετές ακόμα.

Παράτησα το άρθρο με τις εγκυμοσύνες για αργότερα, και άρχισα να ψάχνω για όλες αυτές τις αγαπημένες μας κυρίες που δεν κατάφεραν να γίνουν μητέρες. Κατά καιρούς σε συνεντεύξεις τους σε εφημερίδες, περιοδικά ή στην τηλεόραση έχουν μιλήσει γι’ αυτό το θέμα.

Μάρθα Καραγιάννη: Παντρεύτηκε στα 20 της τον διάσημο ποδοσφαιριστή και γνωστό καρδιοκατακτητή, Μίμη Στεφανάκο: “Ήταν ένας κούκλος. Ήμασταν πολύ όμορφο ζευγάρι, αλλά δυστυχώς χωρίσαμε γρήγορα. Ο γάμος μας κράτησε μόνο είκοσι δύο μήνες. Δεν ήταν εύκολο να ζήσουμε μαζί. Τότε είχα μείνει έγκυος. Δυστυχώς το έχασα το παιδί. Μετά πάγωσε η σχέση και ο γάμος μας. Απομακρυνθήκαμε ο ένας από τον άλλον. Αυτή η απώλεια με επηρέασε πολύ. Μπορώ να πω ότι μου στιγμάτισε τη ζωή. Ήταν μια πολύ άσχημη εμπειρία. Είναι πολύ δύσκολο, όταν σου συμβεί σε τόσο μικρή ηλικία να χάνεις το παιδί σου.” Μετά από αυτή την τραγική εμπειρία, δεν θέλησε να ξαναπροσπαθήσει να γίνει μητέρα, από φόβο μήπως συμβεί ξανά το ίδιο.

Ελένη Ανουσάκη“Δεν απέκτησα παιδιά γιατί τα παιδιά των ηθοποιών γίνονται δυστυχισμένα”, είχε πει παλιότερα η αγαπημένη μας. Είναι παντρεμένη και ευτυχισμένη εδώ και πολλά χρόνια με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Παπακωνσταντή, αλλά δεν απέκτησαν παιδιά. Μπορεί και η ίδια να είναι παιδί ηθοποιού (Μαλαίνα Ανουσάκη), αλλά θεωρεί την μητέρα της…

Η συνέχεια εδώ  https://bit.ly/3eJEoDC