«δίνη»

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών συνεχίζει το Project / Νέοι καλλιτέχνες, με την έκθεση «δίνη» με έργα της Βάντα Μαυροειδή.

Με συνιστώσες τις σπειροειδείς γραμμές, είτε ως τρόπο γραφής είτε ως φόρμα και το έντονο κοντράστ των ασπρόμαυρων τυπωμάτων, διαρθρώνεται στο χώρο της έκθεσης μια σύνθεση χαρακτικών έργων.

Η δραματικότητα στην αφήγηση και η μανιχαϊστική σημειολογία φωτός και σκότους είναι χαρακτηριστηκά  που ίσως και να αμβλύνονται στη δαντέλα της χάραξης. Οι εικόνες αντί κειμένων συνυπάρχουν  με ορατά ή κρυμμένα σημεία σύνδεσης και πρόθεση να ερεθίσουν και να παρασύρουν  την λογική, την διαίσθηση και τον “κατευθυνόμενα” ελεύθερο συνειρμό του επισκέπτη στη δίνη τους.

Γεννημένη το 1980. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. το 2004 με κατεύθυνση «περιβάλλον» και από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. το 2011 με κατεύθυνση «ζωγραφική» με καθηγητές τους Κυριάκο Μορταράκο, Γίωργο Τασακίρη και στο εργαστήριο χαρακτικής τον Ξενή Σαχίνη. Είναι μέλος της  Ένωσης Ελλήνων  Χαρακτών. Έχει πραγματοποιήσει μία ατομική έκθεση στο Βόλο, όπου ζεί, και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ .

Το Project / Νέοι καλλιτέχνες υποστηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Εκτός|Χώρος Τέχνης

Ι. Δροσοπούλου 17Α, Κυψέλη, Αθήνα

Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο: 12:00 – 15:00

Διάρκεια έκθεσης: Τετάρτη 6/10 – Σάββατο 6/11

Έναρξη έκθεσης: Τετάρτη 6/10 – 18:00 – 21:00

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19 ο Χώρος Τέχνης Εκτός έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και προστασίας με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και του περιορισμού της διασποράς του ιού.