“Γράμμα από την Μικρά Ασία” στον πολυχώρο Τέχνης Galerie Δημιουργών

Η παράσταση που ενθουσίασε το κοινό από το πρώτο κιόλας πρόσφατο ανέβασμά της, έρχεται στην GALERIE Δημιουργών, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, στις 21.00!

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠ’ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

Ένας εθελοντής στρατιώτης απ’ τη Σμύρνη συνομιλεί με τη Μοίρα, θυμάται και ξαναζεί τη μοιραία εκστρατεία, την τραγωδία, την προσφυγιά…

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο θεατρικό έργο του σημαντικού συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου, με θέμα την Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Πρωταγωνιστούν 2 πρόσωπα, ο Στέργιος Καραγιαννίδης (Σμυρνιός εθελοντής στρατιώτης στην Μικρασιατική εκστρατεία) και η Άσλει Κερέμ (η Μοίρα).

Αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο, που βαίνει κορυφούμενη, αφού οι μνήμες είναι τόσο έντονες και τραγικές που, παρασύρουν τον ήρωα (Στέργιο) σε μια εκ νέου βίωση της ήττας, του αφανισμού και του ξεριζωμού. Μέσα από τον διάλογο του μάλιστα, με τη Μοίρα του (Άσλει), περιγράφεται το προσωπικό δράμα αλλά και το χρονικό της μεγάλης καταστροφής, με αναφορές στα πρόσωπα και τις καταστάσεις που οδήγησαν σ’ αυτήν.

Τα τραγούδια που ερμηνεύει ζωντανά η Άσλει, παίζοντας συγχρόνως ούτι, δίνουν ένα δραματικό τόνο, δημιουργώντας ατμόσφαιρα ανάλογη με την δραματουργική ανέλιξη – παραλήρημα του ήρωα.

Η παράσταση είναι ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στρατιώτης Στέργιος Καραγιαννίδης, σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ

Άσλει Κερέμ, τραγούδι, ούτι: ΒΑΣΙΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ

Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα & 15 λεπτά

Ώρα Προσέλευσης : 20.30

Ώρα έναρξης: 21.00

Ημέρα εκδήλωσης : Σάββατο 29/10/2022

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Galerie Δημιουργών 

Χελιδονούς 28, Κηφισιά

www.galeriedimiourgon.gr

www.facebook.com/galeriedimiourgon

Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9

Πληροφορίες   –  Κρατήσεις :   210 6251732