Γιώργος Νικητόπουλος: “Επιτυχία για εμένα είναι να νιώθω καλά με τη δουλειά μου”

“Η δική μου πορεία μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται κυρίως από μοναχικότητα, όπως και πολλών νέων ή και παλαιότερων δημιουργών από εμένα. Το να καταφέρεις να βρεις μουσικούς που μοιράζεστε τον ίδιο στόχο, ιδέες και απόψεις είναι το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η γιαγιά μου να τραγουδάει δημοτικά τραγούδια.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Είμαι από τους τυχερούς διότι μπορώ να παίζω με φίλους, υπέροχους μουσικούς, με σημαντική πορεία ο καθένας τους. Τον Νεοκλή Νεοφυτίδη, τον Βασίλη Δρογκάρη, το Μιχάλη Δάρμα, τον Παντελή Ντζιάλα κ.α. Υπάρχουν βέβαια κι άλλοι δημιουργοί- μουσικοί που θαυμάζω. Ο Σταύρος Λάντσιας, ο David Lynch, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, o Χρήστος Θεοδώρου, ο Σταύρος Σιόλας.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Θετικές και αρνητικές επιρροές υπάρχουν σε κάθε πορεία και από κοινού διαμορφώνουν αυτό που γίνεσαι, αυτό που δημιουργείς. Η δική μου μικρή πορεία μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται κυρίως από μοναχικότητα, όπως και πολλών νέων ή και παλαιότερων δημιουργών από εμένα. Το να καταφέρεις να βρείς μουσικούς που μοιράζεστε τον ίδιο στόχο, ιδέες και απόψεις είναι το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί. Οι ομάδες μπορεί πια να δημιουργούνται δυσκολότερα αλλά αποτελούν τις κύριες θετικές επιρροές που μπορεί να έχει ένας μουσικός.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Και τα δύο μπορούν υπό προϋποθέσεις να γίνουν τρομακτικά. Επιτυχία για μένα είναι να νιώθω καλά με τη δουλειά μου.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Η αναγνωρισιμότητα από μόνη της, χωρίς ισχυρό υλικό στα χέρια σου, πιστεύω, δεν αρκεί για μία επιτυχημένη πορεία.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Με τη στιχουργό Ελένη Φωτάκη.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Ίσως να είναι ελάχιστοι οι μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού. Υπάρχουν ωστόσο αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν το χώρο αλλά είναι οι συνθήκες τέτοιες που δυσκολεύουν πολύ τη δουλειά τους.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Να πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις στη Σφίγγα με την Παυλίνα Κατσή που αναβλήθηκαν και να μπω στο στούντιο για το δεύτερή δισκογραφική μου δουλειά.

Οι φωτογραφίες είναι του John D. Carnessiotis.

Βιογραφικό. Ο Γιώργος Νικητόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε σύγχρονο τραγούδι στο ωδείο Athenaeum με καθηγήτρια τη Μαίρη Έσπερ και συνέχισε τις σπουδές του με καθηγήτρια την Έλλη Πασπαλά. Παράλληλα με τις σπουδές του στην Πολιτική Επιστήμη και την Ιστορία, ξεκίνησε να γράφει τραγούδια, μουσική για το θέατρο(Πολύ κακό για το τίποτα, William Shakespeare, 2013 σκην. Ελένης Βλάχου, Γέρμα σκην. Λίλυς Μελεμέ, 2013 κ.α.) και να εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας. Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική του δουλειά με δικούς του στίχους και μουσική με τίτλο “Κάτι από σένα” κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2017 από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Από το Μάρτιο του 2015 επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή “Εγκλήματα” στο Boem Radio.

LINKS https://www.youtube.com/watch?v=Dizg2juZgLQ

https://www.youtube.com/watch?v=K7C8NKkCg-s&list=PLGZYttO7DoJSsXvi2FwqRErqYAeASnOFq

https://www.youtube.com/watch?v=UIuaAo-C8mo&list=PLGZYttO7DoJSsXvi2FwqRErqYAeASnOFq&index=8