Γιώργος Γιαλετζής: “Δεν πρέπει κανένας να παρατάει τα ονειρά του, όσες αποτυχίες κι αν προκύψουν”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση;

Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση αποτελεί και την πρώτη μου επαφή με την μουσική σε ηλικία τριών ετών, οταν η μητέρα μου μου πήρε δώρο μια κιθάρα. Απο την πρώτη στιγμή που την κράτησα άρχισα να παίζω. Μπορεί να μην ήξερα ακόμη νότες αλλα ότι τραγούδι άκουγα έπαιζα στην κιθάρα τον ρυθμό. Τότε οι γονείς μου και το οικογενειακό μου περιβάλλον κατάλαβαν οτι είχα ταλέντο κι έτσι έπειτα απο δύο χρόνια ξεκινήσα ωδείο.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές;

Στα δώδεκα χρόνια που υπάρχω στον χώρο της μουσικής, μπορώ να πω οτι οι πιο καθοριστικές ήταν οι θετικές επιρροές που δημιουργήθηκαν απο τις κακές επιλογές μου. Πιστεύω οτι μεσα απο τις κακές επιλογές και τα λάθη μας έρχονται όλα τα καλά. Είναι η ανάγκη του ανθρώπου να ανακαλύπτει μόνος του το τι είναι σωστό και τι λάθος. Έτσι και για μένα οι κακές επιλογές και συνεργασίες είναι αυτές που με ωρίμασαν και μου έφεραν τους καλύτερους οιωνούς για να πραγματοποιήσω όσα έχω κάνει αυτα τα χρόνια.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία;

Με τρομάζει μόνο η ηττοπάθεια. Η επιτυχία πρέπει να έρχεται μετα απο πολλές αποτυχίες, μόνο έτσι μπορείς να την διαχειριστείς. Είναι διαφορετικό να σου χαρίζεται κάτι απ το να παλεύεις καιρό γι αυτό. Αγαπώ την δουλεία μου και νιώθω ευγνώμων για όλες τις επιτυχίες και για όλες τις αποτυχίες που είχα. Δεν πρέπει κανένας να παρατάει τα ονειρά του όσες αποτυχίες κι αν προκύψουν. Άλλωστε τα όνειρα ειναι αυτά που δίνουν δύναμη στους ανθρώπους.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;

Νομίζω το λέει και η λέξη. Show! Τα τηλεοπτικά shows δεν είναι διαγωνισμός τραγουδιού και σε καμία περίπτωση δεν κερδίζει ο καλύτερος. Μάλλον κερδίζει ο δημοφιλέστερος, εκτός αν τύχει ο δημοφιλέστερος να είναι κι ο καλύτερος (πράγμα σπάνιο). Σε κάθε περίπτωση η ιστορία δείχνει ποιος μπορεί να κάνει καριέρα και ποιος όχι και η ιστορία απο όλα αυτα τα shows έχει δείξει οτι πολύ λίγοι άνθρωποι κατάφεραν να ξεχωρίσουν.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε;

Απο τα πρώτα χρόνια που άρχισα να γράφω τραγούδια είχα όνειρο να γράψω για τον Γιάννη Πάριο. Ένα όνειρο που ευελπιστώ να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή. Τον θεωρώ ως τον πιο σημαντικό, “ερωτικό” ερμηνευτή των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα καθώς εχει στιγματίσει γεννιές με τα τραγούδια του και τις ερμηνείες του. Δεν είναι τυχαίο πως νεότεροι τραγουδιστές “πάτησαν” στη “σχολή Πάριου” οπως ο Αντώνης Ρέμος τον οποίο θαυμάζω και αγαπώ ιδιαίτερα.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός καλλιτέχνη;

Θα απαντήσω ως παραγωγός. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι είτε δισκογραφικές εταιρίες είτε παραγωγοί είτε μάνατζερ που οχι μόνο μπορούν να βοηθήσουν εναν καλλιτέχνη αλλα αναζητούν συνέχεια νέα πρόσωπα. Ανάμεσα σε αυτούς είμαι και γω που ψάχνω νέους ταλαντούχους τραγουδιστές προκειμένου να τους γραψω τραγούδια και να τους δώσω την επόμενη ώθηση. Δεν είναι εύκολο καθώς στην σημερινή εποχή υπάρχει ταλέντο αλλα δεν αρκεί. Πέρα απ την εκάστοτε καλή φωνή και παρουσία που μπορεί να έχει κάποιος χρειάζεται κι αλλα εφόδια οπως η συνέπεια, το ήθος, η μελέτη και το “γερό στομάχι”.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Την συγκεκριμένη περίοδο βρίσκομαι κυρίως στο στούντιο καθώς ετοιμάζω νέα τραγούδια για νέους αλλα και γνωστούς τραγουδιστές. Παράλληλα ξεκινάμε κάποια πολυ όμορφα projects με τον συνεργάτη μου Παύλο Χριστοδούλου και την δισκογραφική εταιρία Spicy με την οποία συνεργάζομαι και ετοιμάζω και κάποιες συγκεκριμένες live εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη για τον χειμώνα.