Γιάννης Φιόλλας: “Σκοπός μου είναι η επιτυχία σε ό,τι κάνω”

Από μικρό παιδί είχα μουσικά ακούσματα αφού ο πατέρας μου παίζει ερασιτεχνικά διάφορα όργανα και στο σπίτι ακουγόντουσαν συνεχώς λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησα μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρίας, ενώ παράλληλα ξεκίνησα και μαθήματα βιολολύρας. Μετά το λύκειο πήγα στη Θεσσαλονίκη και σπούδαζα τραγούδι και μουσική. Δύο από τους καθηγητές μου ήταν ο Ηλίας Κόζας (Koza Mostra) και η Ραχήλ Τσελεπίδου (Emigre). Στη Θεσσαλονίκη εκτός από τις σπουδές ήθελα να αποκτήσω και την εμπειρία στο χώρο της μουσικής μιας και η πόλη αυτή φημίζεται για την μουσική της κουλτούρα. Στη συνέχεια επέστρεψα στη Ρόδο και ξεκίνησα να εργάζομαι σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά του νησιού μου.

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση ήτανε στη δευτέρα δημοτικού που έπαιξα σε μια σχολική εκδήλωση κιθάρα.

Με ποιον μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι  μουσικοί στην Ελλάδα που θα ήθελα να συνεργαστώ εάν μου δινόταν η ευκαιρία, αλλά κάποιοι που θα ήθελα πολύ είναι ο Ματθαίος Τσαχουρίδης και ο Θανάσης Βασιλόπουλος.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η μουσική μου πορεία άρχισε από πολύ νωρίς μιας και ο πατέρας μου ασχολούνταν με την μουσική και πήγαινα μαζί του σε διάφορες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αργότερα συμμετείχα σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ ως εκπρόσωπος της Ρόδου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μετά ώς Φοιτητής στη Θεσσαλονίκη εμφανίζουν και εκεί σε καμία μαγαζιά. Και το τελευταίο διάστημα βρίσκομαι και εμφανίζομαι στο νησί μου την Ρόδο.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Σκοπός μου είναι η επιτυχία σε ό,τι κάνω. Και φυσικά με τρομάζει η αποτυχία.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Η άποψη μου για τα talent show είναι ότι πως για κάποια παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να εμφανιστούν κάπου είναι μια καλή ευκαιρία για να δείξουν το ταλέντο τους και ίσως από εκεί μπορεί και να τους δοθεί η ευκαιρία που ζητούν.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Υπάρχουν τόσοι σπουδαίοι στο χώρο της ελληνικής μουσικής που δεν μπορώ να ξεχωρίσω και να ονειρευτώ μόνο ένα άτομο. Αντιθέτως θα ήθελα να συνεργαστώ με όσους γίνεται περισσότερος, χωρίς να αποκλείω κανένα.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Πιστεύω πως Ναι υπάρχουν μάνατζερ που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Επειδή είδα ότι υπήρξε μια όμορφη ανταπόκριση από τον κόσμο στα τραγούδια που έγραψα θέλω στον μέλλον να γράψω ακόμα αρκετά τραγούδια. Επίσης θα ήθελα να εμφανιστώ σε όσο  γίνεται περισσότερες πόλης τις Ελλάδας. Καθώς και εξωτερικό.