Γιάννης Ρέλλης: “Η μουσική είναι μόρφωση, πνευματική αλλά και κοινωνική. Σημαντικός παράγοντας, στον εξευγενισμό της ανθρωπότητας”

“Όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία, θα κυκλοφορήσω τη νέα μου δουλειά, με ερωτικά τραγούδια αφιερωμένη σε όλο τον κόσμο που μου δείχνει την αγάπη του καθημερινά.”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση είναι σε μικρή ηλικία. ήμουν σχεδόν 8 χρονών όταν ξεκίνησα μαθήματα πιάνου και δεν σας κρύβω πως ήταν και είναι η μεγάλη μου αγάπη, ο ήχος του πιάνου.

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Αγαπώ και υπηρετώ το ερωτικό λαϊκό τραγούδι. και τα πρώτα ερεθίσματα μου από μικρή ηλικία ήταν ο Αντώνης Βαρδής και ο Γιάννης Πάριος. θα ήθελα κάποια στιγμή μια εμφάνιση με τον τόσο καταξιωμένο αλλά και αγαπημένο της καρδιάς και του έρωτα, Γιάννη Πάριο.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Όπως σας προανέφερα από πολύ μικρή ηλικία υπήρχε το ενδιαφέρον μου για την μουσική. Ήμουν πολλά χρόνια στη φιλαρμονική του πρώην δήμου Κερκίνης Σερρών για 12 χρόνια, έχω κάνει σπουδές μουσικής και ορθοφωνίας και γύρω στα 20 μου χρόνια ασχολήθηκα επαγγελματικά με το τραγούδι και την σύνθεση.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Δεν είμαι αρνητικός στα μουσικά talent shows και πραγματικά δίνουν βήμα στα νέα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο τους, όπως και τους τηλεθεατές να περνούν μουσικά ευχάριστα τα βράδια τους.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Η μουσική είναι μόρφωση, πνευματική αλλά και κοινωνική. Σημαντικός παράγοντας, στον εξευγενισμό της ανθρωπότητας. Βοηθάει σημαντικά στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου. Θεωρώ ότι είναι ανάγκη να υπάρχει στην ζωή μας όχι απαραίτητα ως επάγγελμα αλλά και ως χόμπι, ως μια ευχάριστη νότα στην ζωή μας.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Ασφαλώς στην Ελλάδα μας, στην χώρα του πολιτισμού έχουμε πολύ αναπτυγμένο το ερέθισμα της μουσικής, με πολλούς αξιόλογους μουσικούς, συνθέτες αλλά και ερμηνευτές.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία που έχει επηρεάσει αρνητικά όλους τους κλάδους αλλά ιδιαίτερα τον καλλιτεχνικό χώρο, θα κυκλοφορήσω την νέα μου δουλειά, με ερωτικά τραγούδια αφιερωμένη σε όλο τον κόσμο που μου δείχνει την αγάπη του καθημερινά.

Υ.Γ: Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και εσάς για την τιμή που μου κάνατε να βρίσκομαι κοντά σε εσάς και στους αναγνώστες του polismagazino.gr

https://youtu.be/0oBdv0lbFC0