Γιάννης Μαθές: «ΣΤΕΛΛΑ» Ένα τραγούδι για τη σωματική και ψυχολογική βία

Στίχοι: Μάνος Σαγκρής

Μουσική: Γιάννης Μαθές

Ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Μαθές και ο στιχουργός Μάνος Σαγκρής παρουσιάζουν ένα νέο τραγούδι, με τίτλο “Στέλλα”, εμπνευσμένο από το θέμα της σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης. Ένα ζήτημα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, μέσα από καταγγελίες από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής, αποκαλύπτοντας ένα από τα σημαντικότερα φαινόμενα παθογένειας της σύγχρονης κοινωνίας, αυτό της κατάχρησης εξουσίας και του εκφοβισμού.

“Στέλλα δεν είναι μόνο η γυναίκα που κακοποιείται. Είναι το αγόρι, το παιδί, η σύζυγος, η μητέρα, ο εργαζόμενος, ο «κατώτερος», ο αδύναμος, ο “διαφορετικός”, ο σκύλος, το γατί και το καμένο μας δεντράκι. Είναι η ψυχή μας στο μαχαίρι των «ισχυρών». Είμαστε εμείς. Η ζωή μας. Μια μικρή φοβισμένη κοπέλα.

«Δεν κρατάμε πια μαχαίρι». Υπόσχεση και χρέος απέναντί της. Γιατί τώρα; Για να μην αργήσει, ούτε λεπτό παραπάνω, το δικαίωμα στο χαμόγελο και στη χαρά. Κανένας μόνος πια. Τώρα είμαστε όλοι μαζί.

Αφιερωμένο σ’ αυτούς που μίλησαν, αλλά και στους σιωπηλούς με τα εκκωφαντικά μάτια”.

Απόσπασμα από τους στίχους:

“Στέλλα, δεν κρατάμε πια μαχαίρι
Πέσε τώρα και κοιμήσου
δεν προβάλλεται η σκηνή σου

Μικρή της ζωής
φοβισμένη κοπέλα, Στελλα”

Παίζουν οι μουσικοί:

Γιουκαλίλι: Κώστας Σμόνος
Βιολοντσέλο, μαντολίνο: Σταύρος Παργινός
Ηλεκτρικό μπάσο: Χρίστος Δρούζας
Τύμπανα: Βασίλης Γιασλακιώτης
Γιουκαλίλι: Γιάννης Μαθές

Ενορχήστρωση, programming: Γιάννης Μαθές

Μίξη – Mastering: Γεράσιμος Διονάτος

Video: Μάνος Σαγκρής

Προβολή – Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία, 6946507792

Ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Μαθές και ο στιχουργός Μάνος Σαγκρής αποτελούν τη νέα δυάδα δημιουργών στο ελληνικό τραγούδι, με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό τους. (Β’ βραβείο καλύτερου τραγουδιού από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για το τραγούδι «Οι αιρετικοί» / Πρώτη θέση για το τραγούδι «Παιδί» στο 39ο Φεστιβάλ River Party / To CD «Ανήλικο» στο Top 10 καλύτερων δίσκων για το 2018 / Κυκλοφορία του τραγουδιού “Απευθείας στην καρδιά” με τη φωνή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη – Φεβρουάριος 2019).

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι και να δείτε το video, πατώντας εδώ: https://youtu.be/DNDJqlihwjM

Το τραγούδι κυκλοφορεί στο επίσημο κανάλι του Γιάννη Μαθέ στο Youtube: https://goo.gl/bwst5S ενώ αναμένεται και η κυκλοφορία του στο Spotify.