Γιάννης Γιαννατσής: “…Το επιτυχημένος και το αποτυχημένος το καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι. Όταν κάνω κάτι που αγαπώ και το κάνω με ζήλο και πάθος δεν μπορώ να νιώσω αποτυχημένος”

“…Ετοιμάζουμε με τον Haris Mos και την ομάδα μου το δεύτερο τραγούδι που το δρομολογούμε για το φθινόπωρο. Επίσης, είμαι και στη διαδικασία των προβών για «Το κλουβί με τις τρελές» που θα ανέβει στο θέατρο Broadway το φθινόπωρο”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να ανακαλέσω την πρώτη μου μουσική ανάμνηση, καθώς από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τραγουδάω. Φανταστείτε ότι υπάρχουν βιντεάκια με εμένα 5 χρονών να κάνω σόου μόνος μου στο σαλόνι του σπιτιού μου. Κάπου εκεί υποθέτω πως και οι γονείς μου κατάλαβαν ότι είναι μονόδρομος.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Σε αυτά τα χρόνια που δουλεύω είχα την τύχη να δουλέψω με πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες τόσο θεατρικά όσο και μουσικά. Το να συνεργάζεσαι με ανθρώπους σαν την Μαρινέλλα, τον Τάκη Ζαχαρατο, τον Σταμάτη Φασουλή, τον Φωκα Ευαγγελινό και τη Δέσποινα Βανδή είναι πραγματικά ευλογία και όλοι τους έχουν βάλει το λιθαράκι τους -μέσα από την τριβή στη δουλειά και τον τρόπο που εργάζονται και εκπροσωπούν την τέχνη τους- ώστε να διαμορφωθεί και η δίκη μου προσωπικότητα,τόσο καλλιτεχνικά όσο κι ως άνθρωπος. Τώρα, ως προς την επιρροή, φροντίζω όσο μπορώ να λαμβάνω μόνο τις θετικές επιρροές, γιατί το καθετί μας επηρεάζει στο βαθμό που το επιτρέπουμε εμείς. Το αρνητικό δεν θα το παραβλέψω· αντιθέτως, θα το παρατηρήσω, καθώς θετικές και αρνητικές επιρροές είναι αυτές που διαπλάθουν την προσωπικότητα.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Νομίζω πως το επιτυχημένος και το αποτυχημένος το καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι. Όταν κάνω κάτι που αγαπώ και το κάνω με ζήλο και πάθος δεν μπορώ να νιώσω αποτυχημένος. Μικρά ατοπήματα κάνουμε όλοι μας, αλλά είναι τα μαθήματα μας για μια καλύτερη μελλοντική διαχείριση.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Θεωρώ πως υπό σωστές συνθήκες, μπορούν τα talent shows να είναι βοηθητικά για έναν τραγουδιστή. Αναφέρομαι σε τραγουδιστικους διαγωνισμούς, καθώς αυτός είναι ο τομέας μου. Παρόλα ταύτα συμμετέχοντας σε κάτι τέτοιο οφείλεις να το κάνεις πολύ συνειδητοποιημένα και στοχευμένα κι όχι να πετάς στα σύννεφα, καθώς η αναγνώριση στη δουλειά σου δεν θα έρθει ουρανοκατέβατη μέσα από μια συμμετοχή μόνο, όταν στην εποχή μας η προσφορά είναι τόσο μεγάλη.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με την Έλενα Παπαρίζου. Δεν είχα την τύχη μέχρι στιγμής να συνεργαστώ μαζί της, αλλά το θέλω, γιατί τη θαυμάζω πολύ και καλλιτεχνικά, αλλά και σαν προσωπικότητα.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Πλέον ο καθένας είναι ο μάνατζερ του εαυτού του. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που αναλαμβάνουν καλλιτέχνες, αλλά αυτό συμβαίνει σε ήδη γνωστούς καλλιτέχνες που απλά υπάρχει μια ομάδα που τρέχει τη δουλειά τους. Για έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη, όμως, δεν υπάρχει αυτό που λέμε «θα σε αναλάβω και θα σε κάνω γνωστό».

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Ήδη ετοιμάζουμε με τον Haris Mos και την ομάδα μου το δεύτερο τραγούδι που το δρομολογούμε για το φθινόπωρο. Επίσης, είμαι και στη διαδικασία των προβών για «Το κλουβί με τις τρελές» που θα ανέβει στο θέατρο Broadway το φθινόπωρο.

Βιογραφικό. Ιωάννης Γιαννατσής
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: [email protected]

Εκπαίδευση και Κατάρτιση:

➢ Σύγχρονο τραγούδι και ορθοφωνία στο Εθνικό Ωδείο ,παραρτήματος Πειραιά, με τον Θοδωρή Κατή.

➢ Παρακολούθηση μαθημάτων Hip-hop new school, vogue, commercial jazz, funky jazz, ballet barre και jazz.

➢ Παρακολούθηση σεμιναρίων afro dance.

➢ Κάτοχος πτυχίου αγγλικής γλώσσας Michigan Proficiency, και γαλλικής γλώσσας Β2 Delf.

➢ Απόφοιτος του τμήματος φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Πατρών.

Επαγγελματική εμπειρία:

➢ Συμμετοχή στην ομάδα τραγουδιστών στο μουσικοχορευτικό show ‘’Vinyl attack generations party’’ στο ‘’Βοτανικός Live stage’’ και ‘’Βοτανικός Plus’’ το έτος 2016 με τους: Λάμπης Λιβιεράτος, Σοφία Αρβανίτη και το συγκρότημα The Charms.

➢ Συμμετοχή στην ομάδα τραγουδιστών και χορευτών στη συναυλία ‘’Τα καλύτερα μας χρόνια’’ στο ‘’Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη ‘’ το Σεπτέμβριο του έτους 2016 με τους: Δάκης, Ελπίδα, Πασχάλης, Robert Williams, Γιώργος Πολυχρονιάδης.

➢ Συναυλίες στη μουσική σκηνή ‘’Ρυθμός Live stage’’ στα πλαίσια ωδειακών εκδηλώσεων.

➢ Συμμετοχή στο μουσικοχορευτικό show ‘’Στον καθρέφτη του Παλλάς’’ στο θέατρο Παλλάς το έτος 2016-2017 με την Μαρινέλλα και τον Τάκη Ζαχαράτο σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου.

➢ Συμμετοχή στην παιδική παράσταση Xana Zoo σε περιοδεία Ελλάδας και Κύπρου το έτος 2018.

➢ Συμμετοχή στη μουσικοχορευτική παράσταση «Το δικό μας σινεμά» των Παπαθανασίου-Ρέππα σε χορογραφίες, σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού στο θέατρο Άλσος, το καλοκαίρι του 2019.

➢ Συμμετοχή στο musical “Annie” σε σκηνοθεσία της Θέμιδος Μαρσέλλου και χορογραφίες της Άννας Αθανασιάδη στο Tae Kwon Do, τον χειμώνα του 2019.