Βραβείο σκηνοθεσίας για την ταινία “1976” της Μανουέλα Μαρτέλι στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Με χαρά ανακοινώνουμε πως η ταινία 1976 της Μανουέλα Μαρτέλι απέσπασε μία μεγάλη διάκριση: το βραβείο σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Η Κριτική Επιτροπή για το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ αποτελούνταν από τους:

ΝΑΝΤΑΒ ΛΑΠΙΝΤ, βραβευμένος με Χρυσή Άρκτο σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Πρόεδρος

ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ, κριτικός θεάτρου

ΑΡΝΟ ΒΑΛΟΥΑ, ηθοποιός

ΝΤΙΑΝΑ ΕΛΜΠΟΜ, παραγωγός

ΑΛΕΞΙΣ ΖΟΥΝΚΟΖΑ, πρόεδρος του δικτύου Europa Film Festivals.αποτελούνταν από τους:

Το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής: «Θέλαμε να επιβραβεύσουμε μια σκηνοθέτιδα που έχει διατυπώσει μια πραγματική κινηματογραφική πρόταση, υπογράφοντας μια όμορφη μελέτη χαρακτήρων και χτίζοντας έναν φιλόδοξο αισθητικό και αφηγηματικό χώρο. Παρασυρμένοι ιδιαίτερα από τις μουσικές επιλογές και τη δημιουργία της ταινίας μέσα σε ένα πολιτικό πλαίσιο που πραγματεύεται έξυπνα το ζήτημα του ολοκληρωτισμού, απονέμουμε το Βραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών στη Mανουέλα Μαρτέλι για την ταινία «1976».

1976

Στην Χιλή της δικτατορίας του Πινοσέτ, η Κάρμεν (Aλίν Κουπενχάιμ) μετακομίζει στο παραλιακό εξοχικό της προκειμένου να επιβλέψει την ανακαίνισή του. Όταν ένας φίλος ιερέας την πείθει να φροντίσει, κρυφά από τους δικούς της, έναν τραυματισμένο νεαρό επαναστάτη (Νίκολας Σεπουλβέδα), η ευκατάστατη αλλά μοναχική γυναίκα αποκτά ένα πρωτόγνωρο για εκείνη κίνητρο για ζωή, ενώ παράλληλα βλέπει την ήσυχη και βολεμένη καθημερινότητά της να ανατρέπεται μέρα με τη μέρα. H Μανουέλα Μαρτέλι αναπαριστά ευλαβικά την εποχή και το αγωνιώδες κλίμα παράνοιας που τη συνοδεύει, για να δημιουργήσει ένα βραδυφλεγές πολιτικό θρίλερ, όπου μια απροσδιόριστη αίσθηση απειλής παραμονεύει σε κάθε πλάνο του, αλλά ταυτόχρονα και μια γυναικεία ταινία σπάνιας ευαισθησιας. Συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών.

Τρέιλερ:

http://www.weirdwave.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCF9Dj8Vq2W1QIqbTS80SanQ
https://www.facebook.com/WEIRDWAVE.GR
https://www.instagram.com/weirdwavegr/

Θυμίζουμε πως η Weirdwave συμμετείχε στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας με τρεις ταινίες: την πολυαναμενόμενη ταινία της Κλερ Ντενί Οι δύο όψεις του ξυραφιού με την Ζιλιετ Μπινός που προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο τμήμα “Tα αγαπημένα των Φεστιβάλ / Festival darlings” και δύο ταινίες που μας έρχονται από τις Κάννες και συμμετείχαν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα: το Aftersun της Σάρλοτ Γουέλς και το 1976 της Μανουέλα Μαρτέλι.

Kαι οι τρεις ταινίες θα κυκλοφορήσουν στις αίθουσες την προσεχή κινηματογραφική σεζόν.

WEIRD WAVE FILM DISTRIBUTION AGIOU MELETIOU 47, ATHENS, 11257, GREECE
Τ. +30 210 9410 225,  F. +30 210 9410 858