“Βρέχει και βρέχει” από τον Χρίστο Μοδέστου

Ερμηνεύει ο Χρίστος Μοδέστου

Στίχοι: Ιωάννης Πάττας, μουσική: Γιώργος Καγιαλίκος

Ο Χρίστος Μοδέστου παρουσιάζει το νέο του single με τίτλο “Βρέχει και βρέχει”  σε στίχους του Ιωάννη Πάττα και μουσική του Γιώργου Καγιαλίκου. Αποτελεί τον προπομπό του πρώτου του προσωπικού album και είναι το 3ο του single, ύστερα από το “Έλα μαζί μου” και το “Στην όχθη“.

Η ενορχήστρωση, η ηχογράφηση και η μίξη καθώς και το παίξιμο όλων των μουσικών οργάνων (πλήκτρα, λαούτο, κρουστά, βιόλα) έγιναν από τον Λεωνίδα Πετρόπουλο (Studio Anaconda). Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες! (εδώ)

Λίγα λόγια για το τραγούδι

Βρέχει και βρέχει. Η διαρκής επανάληψη αυτών των στίχων γίνεται για να δηλώσει ο στιχουργός πως όλα ξεγυμνώνονται και καταλήγουν στο χώμα. Παραθέτει πτυχές της ζωής αυτής. Μικρά μονόπρακτα. Στιγμιότυπα μιας θλιμμένης πραγματικότητας που όσο κι αν την ωραιοποιούμε η βροχή την ξεσκεπάζει. Στο ρεφρέν η ανεμόσκαλα δηλώνει την ανάγκη της ελπίδας αναδυόμενη από τη θλίψη. Και η ενορχήστρωση απόλυτα εναρμονισμένη με τα νοήματα του στίχου γίνεται συνοδοιπόρος αυτής της εσωτερικότητας.

Στίχοι

Βρέχει και βρέχει, στάζει και στάζει

ζωή που στενάζει

Βρέχει και βρέχει, δάκρυ και δάκρυ

κλωστή δίχως άκρη

Βρέχει και βρέχει, θειάφι και θειάφι

ποια μοίρα το γράφει

Πρωί-πρωί στον ουρανό φεγγάρι

παίρνω ανεμόσκαλα ν’ ανέβω

στη μοίρα θέλω να επέμβω

προτού το όνειρο σαλπάρει

Βρέχει και βρέχει, ασήμι κι ασήμι

σκιές μέσ’ στη μνήμη

Βρέχει και βρέχει, λύπες και λύπες

ποτέ δεν τις είπες

Βρέχει και βρέχει, αίμα και αίμα

πλημμύρα το ψέμα

Λίγα λόγια για τον Χρίστο Μοδέστου: Ο Χρίστος Μοδέστου γεννήθηκε το 1989 στην Λεμεσό της Κύπρου.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος του AIA (Audio Institute of America), διπλωματούχος Μονωδίας και διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής (τμήμα Αχιλλέα Χαλδαιάκη).

Παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού με τις Ελένη Κυπριανού, Κλειώ Μυτιληναίου, Λένια Ζαφειροπούλου και Αγάθη Λίτσα.

Υπήρξε μέλος της χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, της χορωδίας «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» στην Κύπρο, όπως επίσης και του χορού ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης».

Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 2004.

Τα τελευταία χρόνια διοργανώνει και συμμετέχει σε αφιερώματα σε διαφόρους Έλληνες συνθέτες και ποιητές. Γράφει μουσική για το θέατρο και ασχολείται με την μελοποίηση ποιημάτων. Εμφανίστηκε σε διάφορους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Παττίχειο Θέατρο, Θέατρο Ριάλτο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Vienna Musikverein κ.α.).

Το 2013 δημιούργησε το μουσικό ντουέτο “Ίμερος” με την πιανίστα Μαρία Τύμπα.

Την περίοδο 2012-2015 υπήρξε μέλος της ερευνητικής ομάδας του Ε.Κ.Π.Α. για την καταλογογράφηση των χειρογράφων της συλλογής του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα. Την περίοδο 2015-2017, διευθύνει την ορχήστρα δωματίου Ποικίλης μουσικής  και τη χορωδία του διδασκαλείου Ελληνικής γλώσσας του Ε.Κ.Π.Α..

Από το 2015 διδάσκει τραγούδι.

Αυτή την περίοδο παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Εγγραφείτε στο επίσημο κανάλι του Χρίστου Μοδέστου: https://www.youtube.com/c/ChristosModestou

Σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/christos.m.modestou

Instagram: https://www.instagram.com/modecristo/