Βράβευση του εικαστικού Κ. Β. Σπυρόπουλου σε Διεθνή Μπιενάλε

Ο Κώστας Σπυρόπουλος συμμετέχει στην Marina Biennale που γίνεται από 9 Ιουλίου μέχρι 29 Αυγούστου 2021 στη Λετονία στο Jurmala City Museun

Από την κριτική επιτροπή της Biennale έλαβε το Βραβείο Jurmala City Museum για το έργο με τίτλο «Tαξίδι στο χρόνο -Time Travel.»

Ο ζωγράφος έχει συμμετάσχει σε πολλές (36) διεθνής Bienalle και Art Fair και έχει πολλάκις βραβευθεί. Στο βιογραφικό του υπάρχουν περί τις 100 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το έργο του βραβεύθηκε την 9 Ιουλίου ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.
Στο έργο πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει η αναδυόμενη Αφροδίτη σαφώς παραλλαγμένη για τις εκφραστικές ανάγκες αυτού του έργου. Η Αφροδίτη συνυπάρχει με ένα καράβι (σύμβολο ταξιδιού – πορείας – αναζήτησης – πολιτισμού) και με ένα αποκεφαλισμένο άγαλμα άγνωστης ταυτότητας της κλασικής αρχαιότητας. Ένα φουγάρο σπασμένο στο έδαφος γεμίζει καπνό το περιβάλλον.

Το σχέδιο είναι αρμονικό και ντελικάτο, οι γραμμές κομψές και δημιουργούν, με τις πτυχώσεις των ρούχων και την αρμονική ροή των μαλλιών της θεάς διακοσμητικά κυματοειδή παιχνιδίσματα που συνυπάρχουν με τις κυματοειδείς πτυχώσεις του αγάλματος. Τα χρώματα είναι φωτεινά, το μπλε δίνει έντονο βάθος στο έργο, οι μορφές καθαρές και ραφιναρισμένες. Το σώμα της Αφροδίτης, στις λεπτομέρειές του, είναι ύμνος στην κλασσική ομορφιά και στην αγνότητα της ψυχής ενώ το υπόλοιπο, δίχως λεπτομέρειες, είναι αφαιρετικό και αναφέρεται στην ανατρεπτική φιλοσοφία της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας. Της κοινωνίας που υπερπαράγει δίχως μέτρο και ρυπαίνει το περιβάλλον με τα βιομηχανικά απόβλητα. Μόνη ελπίδα το ταξίδι που μπορεί να είναι στα όρια της Γης αλλά και έξω απ’ αυτήν.

Η Αφροδίτη αναδύθηκε από τους αμόλυντους αφρούς της θάλασσας. Σήμερα αντιμετωπίζουμε αντιθέτως την οικολογική καταστροφή της ρύπανσης και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Το έργο κρούει, με καθαρή εικαστική γραφή, τον κώδωνα του κινδύνου. Υπάρχει ελπίδα, το ταξίδι δεν σταματάει ποτέ, τα λάθη διορθώνονται, η πορεία συνεχίζεται αενάως. Η ομορφιά μπορεί να είναι πάντα εδώ.

Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προσφάτως έγινε δεκτός στη Διεθνή Μπιενάλε της Φλωρεντίας που θα γίνει 23-27 Οκτωβρίου 2021 με θέμα Eternal Feminine.

Στο έργο του έχουν αναφερθεί πολλοί έγκυροι Έλληνες και Ξένοι Ιστορικοί της Τέχνης.