Βικτώρια Γεράκη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμμάτισε ο Σύλλογός μας για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από το κοσμοϊστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είναι και η Έκθεση Ζωγραφικής στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, που θα τελεστεί υπό την Αιγίδα του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης και η θεματογραφία της θα είναι σχετική με την επανάσταση του 1821.
Στην Έκθεση συμμετέχουν περισσότερα από 70 μέλη και τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Παρασκευή 14-05-2021 και 7 μ.μ. αν η πανδημία μάς το επιτρέψει. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει μια απλή έναρξη και η γιορτή των εγκαινίων θα γίνει σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή από το Δ.Σ. εν ευθέτω χρόνο.

Χορηγός επικοινωνίας το πολιτιστικό site http://www.polismagazino.gr


Σας παρουσιάζουμε τη ζωγράφο Βικτώρια Γεράκη.

Η Βικτώρια Γεράκη γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε Λογιστικά και Μηχανογράφηση ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη μόδα και τη διακόσμηση.
Ασχολήθηκε με την πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και με το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών ως Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ξεκίνησε να ζωγραφίζει αρχικά αυτοδίδακτα και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε εργαστήρι καλών τεχνών και σε τμήματα ζωγραφικής κοντά στους εικαστικούς Εύη Κυρμακίδου, Σπύρο Κωστόπουλο και Φανή Μουστακίδου.
Πραγματοποίησε δύο ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
Τα έργα της είναι φιλοτεχνημένα πάνω σε καμβά με ακρυλικά στα οποία διακρίνουμε μοντέρνα και αφαιρετικά στοιχεία με έντονα χρώματα, καθώς και σε ρούχα, κορμούς δέντρων και πηλό.

Οι συμμετοχές της στην πινακοθήκη Μακεδονικών σπουδών, στο Μουσείο Τεχνών MOMus, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, στην Πολιτιστική Γειτονιά Συκεών, στην Μονή Λαζαριστών, στο Μπενσουσάν Χαν, στο Γυάλινο Κτήριο «Κήπος των γλυπτών», στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο συνεδριακό κέντρο της τράπεζας Πειραιώς, στην αίθουσα του Συλλόγου Ζωγράφων, στον πολυχώρο «Παυσίλυπος», στο ΜusicSP Radio, σε διαδικτυακές εκθέσεις, ημερολόγια, εφημερίδες, περιοδικά, δημοπρασίες, πανελλήνιους διαγωνισμούς, στις γκαλερί Myro, στη γκαλερί Διώνη και σήμερα στο κατάστημα έργων τέχνης “Αrting” καθώς και στο τηλεοπτικό πλατό της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» στο tv OPEN, την έδωσαν την ευκαιρία να εκθέσει τα δημιουργήματά της και να είναι πιο κοντά σε αυτό που αγαπάει πολύ, την τέχνη.

Πολλά από τα έργα της φιλοξενούνται σε πολιτιστικά κέντρα, σε ξενώνα φιλοξενίας γυναικών, επαγγελματικούς χώρους καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Οι επόμενες συμμετοχές της είναι με το Σύλλογο Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, με την Επίμονη Τέχνη στις στάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην Άφυτο για την αρχαία ιστορία της.
Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης & Βορείου Ελλάδος και της ομάδας εικαστικών «Επίμονη Τέχνη».
fb: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΓΕΡΑΚΗ-VICTORIA GERAKI
email: [email protected]


Σύντομο Ιστορικό του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.

Ο “Σύλλογος Επαγγελματιών Ζωγράφων” έως το 2008 και “Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας” στη συνέχεια, είναι καρπός μιας ομάδας ιμπρεσσιονιστών που ξεκινάει από το 1978-1979 για να πάρει συλλογική οντότητα το 1984-1985 συσπειρώνοντας μια μεγάλη μερίδα γνωστών ζωγράφων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.
Με ορμητήριο το χώρο του, στην Αλεξάνδρου Σβώλου 40, πραγματοποίησε ένα πλήθος εκδηλώσεων εικαστικού, πολιτιστικού, κοινωνικού περιεχομένου, δικαιώνοντας εν πολλοίς τους λόγους της ίδρυσής του, οι οποίοι λόγοι είναι και θα είναι κυρίως η συμβολή στην πολιτιστική ανέλιξη της πόλης, αλλά και να προσφέρει στη Ζωγραφική τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες του.
Οι αντιξοότητες αντί να τον πτοήσουν, τον χαλύβδωσαν. Αδιάψευστο τεκμήριο αποτελεί το γεγονός ότι από το 2005 θα αποκτήσει στην οδό Εδμόνδου Ροστάν 6 ιδιόκτητο χώρο, αναβαθμίζοντας όνειρα, προσδοκίες και διάθεση για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στον πολιτισμό, τον άνθρωπο και στη ζωή.
Από ένα πλήθος σημαντικών εκδηλώσεων αξίζει ίσως να αναφέρουμε εδώ δειγματοληπτικά δύο από κάθε δεκαετία.
1984-1990: κορυφαίες εκδηλώσεις είναι το πρωτόκολλο συνεργασίας με τους εικαστικούς της Φιλιππούπολης και οι εκατέρωθεν εκθέσεις.
Ιούνιος ’87 οι Βούλγαροι στη Θεσσαλονίκη, Ιούνιος ’88 ο Σύλλογος μας στη Φιλιππούπολη.
1990-2000: 1) ήταν η έκθεση του Συλλόγου μας στην Κύπρο (Ιούνιος ’88), 2) ήταν ο επιτυχημένος τηλεμαραθώνιος για την οικονομική ενίσχυση των Ιμβρίων αδελφών μας (Νοέμβρης 1999)
2000-2010: 1) ήταν η συμμετοχή μας στα Δημήτρια και η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη (Δεκέμβρης-Ιανουάριος 2002-2003), 2) ήταν η προσφορά (63) έργων στο ΑΧΕΠΑ (Νοέμβριος 2007).
2010-2017: 1) ήταν το εικαστικό 10ήμερο για τα 25 χρόνια ζωής του Συλλόγου μας στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς το 2010, 2) ήταν η έκθεση για τα επαγγέλματα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (2014).
Και η ζωή συνεχίζεται πάντα με όνειρα, προσδοκία, φιλοδοξία για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και τη Ζωή.