Βίκυ Σακκή “Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ”

Η δημιουργός εμπνεύστηκε αυτό το παραμύθι, όταν ακόμη οι αγκαλιές ήταν ελεύθερες.

Γράφτηκε κάποια χρόνια πριν, όταν η απειλή της πανδημίας υπήρχε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και δε φανταζόταν κανείς ποτέ ότι τώρα θα ζούσαμε την ιστορία του μαζί με όλους μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας. Δεν πέρναγε καν από το μυαλό κάποιου ότι τώρα που εκδόθηκε και κυκλοφορεί, έχει γίνει τόσο έντονη και απαραίτητη η ανάγκη να μην ξεχάσουμε να επικοινωνούμε, να μοιραζόμαστε και να αγκαλιαζόμαστε. Η πανδημία κάποια στιγμή θα ελεγχθεί, όμως το ρίσκο και ο κίνδυνος είναι οι άνθρωποι να μείνουν περισσότερο μόνοι.

“Κάποτε, σε μια καστροπολιτεία ενός μακρινού πλανήτη, ζούσε ένα μικρό κορίτσι, η Ουρανία. Αν και ήταν η κόρη του άρχοντα, ήταν δυστυχισμένη, όπως και όλοι οι κάτοικοι εκείνης της καστροπολιτείας, διότι ο άρχοντας είχε θέσει σκληρούς νόμους και απαγόρευε όλα τα θετικά συναισθήματα! Η ζωή όλων ήταν γκρίζα και άσχημη!Η Ουρανία, όμως, βρίσκει τρόπους και ξεφεύγει απ’ όλα αυτά, δημιουργεί νέες φιλίες και νιώθει συναισθήματα, που δεν ήξερε καν την ύπαρξή τους! Είναι πλέον ευτυχισμένη! Η καρδιά της είναι ζεστή!”

Ένα παραμύθι, με μηνύματα για παιδιά και ενήλικες. 
Συγγραφέας: Βίκυ Σακκή
Εικονογράφος: Νικόλαος Πολυχρονόπουλος
Εκδότης: Ιδιωτική Έκδοση

Η Βίκυ Σακκή είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με ειδικότητα και μετεκπαίδευση στο Family System Therapy. Επίσης,έχει διατελέσει εμπειρογνώμων στο Eurocare της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην ομοσπονδία οικογενειακών οργανώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Coface.

Facebook page συναισθήματα https://www.facebook.com/experiential.circles

Instagram: syn_aisthimata https://www.instagram.com/syn_aisthimata/