Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας Je_on Papageorgiou: “Other People 2”

Ο Je_on Papageorgiou σας προσκαλεί στην προσωπική του έκθεση Other People 2 στο o.art.ath το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου από τις 17.00 έως τις 22.00.

Πορτραίτα από περαστικούς εντός και εκτός Αθήνας που κρύβoυν ιστορίες και συναισθήματα μέσα από ένα παιχνίδι μεταξύ ανθρωπιάς, απλότητας, επικοινωνίας και δημιουργίας.

“Ζούμε σε μία εποχή που το πιο απλό φαίνεται αδύνατο και αν το καλοσκεφτεί κανείς είναι λογικό αφού ο φόβος και η ανασφάλεια είναι πρωταρχικά συναισθήματα στην καθημερινότητα μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Συναισθήματα που η ίδια η κοινωνία ενισχύει και δεν μας αφήνει περιθώριο να τα φιλτράρουμε, να τα αναλύσουμε έως και να τα επιλύσουμε. Μεγαλώνουμε και γινόμαστε μηχανικοί άνθρωποι χωρίς να δίνουμε πραγματική αξία σ’ όλα αυτά που μας ανήκουν και σ’ αυτά που μας ανήκουν εμπεριέχεται και η επικοινωνία, η ουσιαστική, μεταξύ των ανθρώπων. Ο κόσμος έχει την ανάγκη για επαφή άλλα δυστυχώς γινόμαστε έρμαια ενός συστήματος που συνεχώς καταπίνει τους εαυτούς μας. Πώς λοιπόν μέσα σ’αυτό το πλαίσιο μπορείς να κερδίσεις κάποιον για να τον βγάλεις φωτογραφία και να σου το επιτρέψει ο ίδιος; Εμπιστοσύνη!”

Και στις δύο ημέρες θα υπάρχουν παρουσιάσεις απο άτομα που έχουν συμμετάσχει στην ενότητα του δημιουργού “Το πορτραίτο του μήνα ” στο κανάλι του στο you Τube.

“Το πορτραίτο του μήνα” είναι μία σειρά από βίντεο όπου κάθε φορά ένα άτομο αφηγείται την ιστορία του μέσα από την δουλειά του ή και όχι. Ερχόμαστε κοντά ακούγοντας τι έχει να πει ο καθένας με τον τρόπο του, με τα μηνύματα που ενδεχομένως θα θέλει να περάσει κι αγκαλιάζουμε τις ιστορίες που ίσως κάποιες από αυτές να μας μάθουν και κάτι.”

Βιογραφικό :

Προσωπικές εκθέσεις και παρουσιάσεις

Παρουσίαση του έργου του στο ΔΟΝ σαλόνι τεχνών (2021)

“Other People” (2020) στο Cinemarian.

«Ψ-ηχώ» (2018) στο Athens Museum of Queer Arts (με performance).

Ομαδική έκθεση «Το σπίτι των εικόνων» (2018) στο Crossing, έχοντας επιμέλεια και συμμετοχή.

“Plasmatakia Love” (2016) στο “Loukoumi Bar & Loukoumi #10” (διαδραστική).

“Silent Night“ (2014) στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ» (με perfomance).

Το 2016 συμμετείχε στην performance “The Record” με τους δημιουργούς Abigail Browde και Michael Silverstone (ή αλλιώς ομάδα “600 HIGHWAYMEN”) που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του “Made in USA” στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.  Το 2017 και το 2018  παρακολουθεί μαθήματα κινησιολογίας (ασκήσεις λόγου και κίνησης) δίπλα στην ηθοποιό, performer και acting coach Eυγενία Παπαγεωργίου στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα. Tο 2020 ξεκινάει να παρακολουθάει μαθήματα Yoga με την εκπαιδεύτρια και δασκάλα χορού Χριστίνα Γεωργιάδου και το 2021 μαθήματα κίνησης με την ηθοποιό και χορογράφο Εύη Τσακλάνου.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας δίπλα στην Εύα Αδαμάκη στο “Loukoumi Bar & Loukoumi #10” ενώ από το 2018 μέχρι σήμερα παρακολουθεί μαθήματα δίπλα στον Ανδρέα Κατσικούδη στο Cinemarian.

Ως φωτογράφος έχει συνεργαστεί εθελοντικά με το “Athens Pride” (2016-2017), με διαδικτυακό περιοδικό μόδας (2016), με το Outview Film Festival (2018-2019), όπως επίσης και για την performance “Fresco” (2019) στην ετήσια έκθεση performance rooms για την αίθουσα τέχνης Καππάτος, δίπλα στην ηθοποιό, performer και acting coach Ευγενία Παπαγεωργίου και την εικαστικό Δήμητρα Μαρίνη. Ακόμα έχει συμμετάσχει στην ετήσια έκθεση «23 Φωτογράφοι» σε διοργάνωση του Ανδρέα Κατσικούδη (2019) και στα «Γυμνά Βλέμματα» (2019) από το εργαστήρι καλλιτεχνικού γυμνού των Ανδρέα Κατσικούδη και Δημήτρη Ρουστάνη, ενώ πρόσφατα φωτογράφισε για το Bow Theater Group  την παράσταση “GO-GO DANCERS” σε σκηνοθεσία Τίνας Τζάθα στο θέατρο Δεκατέσσερα.

Το 2021 παίρνει την 18η θέση  και τιμιτική ανάρτηση μέσα απο 49 φωτογράφους στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σουρεαλιστικής φωτογραφίας που δημιούργησε η Ε.Φ.Ε. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς συμμετέχει στην έκθεση Γυμνά Βλέμματα 3 και στην ετήσια έκθεση απο τους μαθητές του Ανδρέα Κατσικούδη “Πορτοκαλί κλείστρο 2021”,   όπως επίσης τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς εκθέτει για το Athens Art Festival στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Είναι μέλος στην μη κυβερνητική ομάδα Human Cast και στην φωτογραφική ομάδα Διάφραγμα 26.

facebook: https://www.facebook.com/jeonpapageorgiou

https://www.facebook.com/Jepapageorgiou

You Tube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLPgXbjTIQ9PyUSVjceFjVExjhlpVYGVDc

Instagram: @Je_on Papageorgiou