Ατομική Έκθεση της Τάssαs Μπιτσάνη Πέτρου, με τίτλο: «Της Σαλονίκης μοναχά της πρέπει το καράβι..»

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, στις 08.00μμ, η 23η Ατομική Έκθεση της Τάssαs Μπιτσάνη Πέτρου, με τίτλο: «Της Σαλονίκης μοναχά της πρέπει το καράβι..», με έμπνευση από τον ομώνυμο στίχο του Νίκου Καββαδία, από την ποιητική του συλλογή Τραβέρσο. Αποτελείται από 40 έργα μεγάλων, μεσαίων και μικρών διαστάσεων με λάδια και ακρυλικά κυρίως χρώματα.

Η Τάssα Μπιτσάνη Πέτρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι μαθήτρια του «ζωγράφου των τρένων», Στέλιου Μαυρομάτη. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η απεικόνιση προσώπων, ο ψυχισμός τους και οι εσωτερικές καταστάσεις που απεικονίζονται σε αυτά, όπως και  η απόδοση εικόνων από τη φύση, τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο∙  παράλληλα την ενδιαφέρει πολύ η θέση της γυναίκας και του παιδιού στο σύγχρονο κόσμο, και προβληματίζεται για τους πιθανούς τρόπους συνεισφοράς της τέχνης στα προβλήματά τους. Σπούδασε Φιλολογία και είναι διδάκτορας της Βυζαντινής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Έχει ήδη πραγματοποιήσει 22 Ατομικές Εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές Ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα, το Παρίσι, τη Ζυρίχη, τη Βασιλεία της Ελβετίας, τη Βενετία, τη Βαρκελώνη και τη Νέα Υόρκη. Έργα της υπάρχουν στη Βουλή των Ελλήνων, τη Φ.Α.Α.Θ., τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, την «Τέχνη» Κιλκίς, το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» και σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

▪︎ «Η Tάssa Μπιτσάνη – Πέτρου είναι μια ζωγράφος που μέσα από τα έργα της θέτει σε προτεραιότητα τον άνθρωπο. Οι θεματικές των έργων της ποικίλλουν, ενώ έχουν ως κύριο στόχο τους, να περιγράψουν, να προβληματίσουν, αλλά και να δημιουργήσουν ελπίδα….» (Μαρία Οκονομίδου,  Μουσειολόγος).

ΕΓΚΑΙΝΙΑ Πaρασκευή 14 Ιουνίου 2024, στις 8.00μμ

Διάρκεια έκθεσης 14 – 21 Ιουνίου 2024

Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ., Αγίας Σοφίας 38
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11:00-14:00, 18:00-21:00, Σάββατο 11:00-14:00