Ατομική έκθεση της ζωγράφου ΛΕΝΑ ΝΤΙMΟΒΑ

παρουσιάζει

Ο ΟΙΚΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ – ΓΚΑΛΕΡΙ LOUDOS FINE ART & AUCTIONS ΣΤΟ LAZART HOTEL

Στο πολυτελές ξενοδοχείο Lazart της Zeus International, ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, όπου στεγάζεται η συλλογή του παππού της, Γεωργίου Κωστάκη, παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της ζωγράφου Λένα Ντίμοβα με τίτλο Directions, από τον Οίκο Δημοπρασιών – Γκαλερί Loudos Fine Art & Auctions με την επιμέλεια του διάσημου Ελληνοαμερικανού γκαλερίστα (Tsernov Gallery, Ericson Gallery, Guggenheim Museum) και προσωπικού φίλου του Κωστάκη, Τάκη Ευσταθίου.

Για πρώτη φορά στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί η νέα σειρά της Λένα Ντιμοβα, με επιρροές απο τον κονστρουκτιβισμό, στο Lobby, το Art Room και το εστιατόριο Art Nouveau του Lazart Hotel.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη και με ελεύθερη είσοδο στο κοινό από το Σάββατο 20 Ιουλίου μέχρι και τον Οκτώβριο, επίσης παρέχεται και η δυνατότητα αγοράς των έργων τέχνης.

Βιογραφικό:
Η Λένα Ντίμοβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μόσχα. Ως εγγονή του συλλέκτη Ρωσικής Πρωτοπορίας Γεωργίου Κωστάκη από πολύ μικρή, ήρθε σε επαφή και επηρεάστηκε από το έργο των κονστρουκτιβιστών των αρχών του 20ου αιώνα. Σπούδασε στο Stroganov Institute of Applied and Decorative Arts στη Μόσχα.

Εχει γράψει για την Λένα Ντίμοβα η Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης κα Αθηνά Σχινά:
«…η Λένα Ντίμοβα εμπνέεται από τη μουσική οργανολογία, κυρίως όμως από τις μεταισθήσεις ήχων και ατμόσφαιρας που τα διάφορα όργανα υποβάλλουν, ανοίγοντας έναν διάλογο με μνήμες από το παρελθόν σε μια μεταμορφωτική, όσο και μετουσιωτική καθημερινότητα. Στα έργα της διακρίνεται η βαθιά αφομοίωση από στοιχεία της μεταβυζαντινής ρωσικής αγιογραφίας, συνδυασμένα με εκείνα της ανάλογης λαϊκής τέχνης.

Τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται ιζηματοποιημένα και ευφάνταστα συνταιριασμένα μέσα από τον παραστατικό ρεαλισμό, την υπερρεαλιστική ελευθερία, τη γεωμετρική αφαίρεση και το κλίμα της pop art…»

Η Λένα Ντίμοβα εχει παρουσιάσει το έργο της σε 4 ατομικές και περισσότερες απο 20 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έργα της βρίσκονται σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως αυτή του συλλέκτη και εμπόρου έργων τέχνης Τάκη Ευσταθίου στη Νέα Υόρκη αλλά και σε μουσεία και ιδρύματα.

Φωτογραφία στη γκαλερί Ericson του Τάκη Ευσταθίου στη Νέα Υόρκη το 1981, όπου ο συλλέκτης Γεώργιος Κωστάκης συνομιλεί με τον Ελληνοαμερικανό ζωγράφο Θεόδωρο Στάμο, έναν από τους νεότερους ζωγράφους της αυθεντικής ομάδας των αφηρημένων εξπρεσιονιστών”.

Οι φωτογραφίες είναι απο το αρχείο του Τάκη Ευσταθίου που απεικονίζουν τον συλλέκτη και παππού της Λένα Ντίμοβα, Γεώργιο Κωστάκη, στη γκαλερί του Τάκη Ευσταθίου στη Νέα Υόρκη

Σχετικά με το Lazart Hotel:
Το ξενοδοχείο Lazart της Zeus International προσφέρει πολυτελή διαμονή σε ένα προνομιακό σημείο της Θεσσαλονίκης, μόλις 10 λεπτά από την καρδιά της πόλης. Η τέχνη και η άνεση συνδυάζονται τέλεια σε αυτό το ξενοδοχείο 5 αστέρων που διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό και εξαιρετική διακόσμηση, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες σε έναν κόσμο απόλυτης χαλάρωσης. Δείτε περισσότερα στο https://www.lazarthotel.com/el/

Σχετικά με τον οίκο Loudos Fine Art & Auctions:
Ο Loudos Fine Art & Auctions διοργανώνει εξειδικευμένες δημοπρασίες και εκθέσεις τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με το ευρύ δίκτυο συνεργατών μας, με εξειδίκευση σε πολλούς τομείς, παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες, στους αγοραστές έργων τέχνης, συμβάλλοντας στη δημιουργία σημαντικών ιδιωτικών, κρατικών ή corporate συλλογών, αλλά και στους πωλητές έργων τέχνης αναλαμβάνοντας την πώληση της συλλογής τους μέσω δημοπρασίας ή private sale.

Δείτε περισσότερα στο www.loudos.gr
Για περισσότερες πληροφορίες ή private appointments επικοινωνήστε με τον κ. Λούδο στο [email protected] ή στο 6973507282

Location: Ξενοδοχείο Lazart, Κολοκοτρώνη 16, 56430, Θεσσαλονίκη.