Αρετή Μπαζάκα: “Όλα όσα νιώθω την ώρα που δημιουργώ θέλω να τα βλέπω αποτυπωμένα στον καμβα”

Τι είναι η ζωγραφική για εσάς; μια μορφή προσωπικής έκφρασης; ανάγκη για δημιουργία; επικοινωνία; ή κάτι άλλο;

Η ζωγραφική για μένα είναι τρόπος ζωής. Είναι επιθυμία για δημιουργία και επικοινωνία. Αλλά περισσότερο ανάγκη για έκφραση των συναισθημάτων μου. Όλα όσα νιώθω την ώρα που δημιουργώ θέλω να τα βλέπω αποτυπωμένα στον καμβα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως εικαστικός;

Σχολαστική και αυστηρή. Αλλά πάντα με διάθεση για μάθηση και δημιουργία.

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σας ως εικαστικός;

Η έμπνευση μπορεί να έρθει από παντού. Από μια λέξη, έναν στίχο, μια συζήτηση, έναν ήχο, μια εικόνα…. Αρκεί να με γεμίζει με αισθήματα. Μόνο τότε μπορώ να ζωγραφίσω.

Με ποια προσωπικότητα της Τέχνης θα θέλατε να έρθετε σε διάλογο και με αφορμή ποιο θέμα;

Πάντα έχουν ενδιαφέρον οι συζητήσεις με ανθρώπους της τέχνης. Θα ήθελα να είχα συναντήσει τον Μοντιλιάνι και να γνωρίσω τόσο την καλλιτεχνική όσο και την ανθρώπινη φυσιογνωμία του “καταραμένου” καλλιτέχνη.

Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποια άλλη μορφή τέχνης εκτός της ζωγραφικής;

Έχω ασχοληθεί με την αγγειοπλαστική αλλά η μεγάλη αγάπη είναι η ζωγραφική.

Αν επιλέγατε μια διαφορετική εποχή για να ζήσετε και να δημιουργήσετε ποια θα ήταν αυτή και με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι θα εκφραζόσασταν καλλιτεχνικά;

Θα ήθελα να ζήσω στο Παρίσι στις αρχές του 20ου αιώνα. Ανάμεσα σε καλλιτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων απ’ όλη την Ευρώπη. Φυσικά θα ζωγράφιζα δίπλα στους αγαπημένους μου ζωγράφους. Επίσης θα μπορούσα να ζήσω στην αρχαιότητα, εποχή που αγαπάω πολύ, κοντά στους μεγάλους γλύπτες της εποχής.

Ποια είναι η σχέση του δημιουργού με το έργο του;

Πάθος και έρωτας που κρατάει για πάντα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Στα σχέδια μου είναι η δεύτερη ατομική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Βιογραφικό

Η Αρετή Μπαζάκα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Κατοικεί και εργάζεται στο Ωραιόκαστρο. Έχει ασχοληθεί με την αγγειοπλαστική και έχει διδαχθεί σχέδιο. Με την ζωγραφική ασχολείται εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε μια ατομική. Στις αρχές του επόμενου έτους θα παρουσιάσει τη δεύτερη ατομική της έκθεση.

http://[email protected]
areti.b_artist