Από τη μακρινή Σιβηρία στην Καβάλα

Η εντυπωσιακή μουσικοθεατρική παράσταση του έπους «ΟΛΟΝΓΧΟ» του λαού των Σαχά.
Τρίτη 2 Οκτωβρίου, Αμφιθέατρο Π.Ε. Καβάλας, ώρα 19.30, Είσοδος ελεύθερη

Ο Δήμος Καβάλας, αποδεχόμενος πρόσκληση του Κρατικού Συμβούλου της Δημοκρατίας της Γιακουτίας (Σαχά) μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (βόρεια Σιβηρία), φιλοξενεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, το θέατρο «ΟΛΟΝΓΧΟ», που θεωρείται το πρώτο κλασσικό θέατρο της σύγχρονης Ρωσίας.

Η Γιακουτία είναι το πιο κρύο μέρος της Γης. Η θερμοκρασία φτάνει τους μείον 60 βαθμούς. Σχεδόν τα μισά εδάφη της βρίσκονται πάνω στον Αρκτικό Κύκλο. Η έκταση της Δημοκρατίας αυτής εξαπλώνεται στην απέραντη Σιβηρία και υπερβαίνει τα 3 εκατ. τ.χ., αλλά ο κόσμος που διαμένει εκεί δεν ξεπερνάει το 1 εκατ. κάτοικοι. Η πλούσια παράδοση όμως αυτού του λαού τον συγκαταλέγει σε έναν από τους σημαντικότερους παγκοσμίως. Το έπος «ΟΛΟΝΓΧΟ» του λαού των Σαχά είναι αναγνωρισμένο από την UNESCO ως άυλη πολιτιστική κληρονομία της ανθρωπότητας.

Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου η καλλιτεχνική ομάδα με σύνολο 35 ατόμων βρίσκεται στην Ελλάδα, μετά από ένα πολύωρο ταξίδι δώδεκα ωρών και διανύοντας 10.000 χλμ. Στις 29 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Δράμας για τους σφραγιασθέντες από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.

Εκπρόσωποι του θεάτρου παραχώρησαν στην Καβάλα συνέντευξη τύπου και αύριο θα παρουσιάσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσικοθεατρική παράσταση στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Καβάλας με ελεύθερη είσοδο, φορώντας τις παραδοσιακές στολές τους και ερμηνεύοντας χορούς και τραγούδια της μακρινής πατρίδας τους.