Αποκλειστική συμφωνία διεθνούς εκπροσώπησης του διάσημου συνθέτη Yann Tiersen από την Oticons

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία προώθησης μουσικοσυνθετών για τον κινηματογράφο Oticons ανακοίνωσε συμφωνία αποκλειστικής διεθνούς εκπροσώπησης του διάσημου μουσικού και συνθέτη Yann Tiersen.

Ο Γάλλος μουσικοσυνθέτης, γνωστός από τις δουλειές του στις ταινίες Amelie & Goodbye Lenin, που επισκέπτεται συχνά την χώρα μας για συναυλίες, αποφάσισε να κάνει ένα δυναμικό comeback στον χώρο του ανεξάρτητου κινηματογράφου μετά από αρκετά χρόνια απουσίας.

Η Oticons πλέον εκπροσωπεί αυτόν τον μοναδικό καλλιτέχνη αποκλειστικά και θέτει ως πρώτο στόχο να τον συστήσει κατά προτεραιότητα στους Έλληνες σκηνοθέτες, παραγωγούς και δημιουργούς του σινεμά και της τηλεόρασης, προσβλέποντας σε αμοιβαία ωφέλιμες συνέργειες.

Ο Yann Tiersen (γεννημένος στις 23 Ιουνίου 1970) είναι Γάλλος μουσικός και συνθέτης. Η μουσική του αναγνωρίζεται από τη χρήση μιας μεγάλης γκάμας οργάνων σε σχετικά μινιμαλιστικές συνθέσεις, συχνά με ένα άγγιγμα είτε ευρωπαϊκής κλασικής μουσικής είτε γαλλικής λαϊκής μουσικής, χρησιμοποιώντας κυρίως πιάνο, ακορντεόν ή βιολί μαζί με όργανα όπως η μελόντικα, το ξυλόφωνο, η άρπα, κ.α. Το μουσικό του στυλ υφολογικά μοναδικό και είναι δύσκολο να καταχωρηθεί σε ένα και μόνο είδος. Τα τελευταία χρόνια, έχει εξελίξει το ύφος του, με αποτέλεσμα η μουσική γλώσσα του να είναι πλέον κατά κύριο λόγο ηλεκτρονική. Συχνά, ο διεθνής και γαλλικός Τύπος έχει συγκρίνει τη μουσική τους με τους Philip Glass και Michael Nyman, ενώ ο ίδιος έγινε παγκόσμια γνωστός για τις μουσικές του των ταινιών Amelie & Goodbye Lenin.

Σχετικά με την Oticons
Η Oticons δημιουργήθηκε από δύο Έλληνες επιχειρηματίες, τον Γιώργο Χριστόπουλο και τον Σταύρο Πλατσή το 2010 και έκτοτε εκπροσωπεί παγκοσμίως πάνω από 25 συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής, ενώ από το 2014 διοργανώνει τον διεθνή διαγωνισμό κινηματογραφικής μουσικής “Oticons Faculty”.

Από καθαρή αγάπη και πάθος για τις τέχνες του Κινηματογράφου και της Μουσικής δημιούργησαν μία εταιρεία ανάδειξης και εξέλιξης συνθετών κινηματογραφικής μουσικής. Η σχέση τους με πολλούς καταξιωμένους συνθέτες, μαέστρους, ορχήστρες, φεστιβάλ και οργανισμούς κινηματογραφικής μουσικής παγκόσμιας κλάσης τα τελευταία χρόνια, σχημάτισαν τον εκπροσωπούμενο κατάλογο συνθετών και πελατών.

Το όνομα “Oticons” είναι ένας συνδυασμός των αρχαίων ελληνικών λέξεων “ὦτα” (αυτιά) και “εἰκών” (εικόνα): εικόνες που μπορούν να ακουστούν, μουσική που μπορεί να πει μια ιστορία. Η εταιρεία δραστηριοποιείται διεθνώς και ειδικεύεται στη διευκόλυνση διεθνών συμπαραγωγών ταινιών και σειρών, σε οτιδήποτε σχετικό με την πρωτότυπη μουσική.

Ανακαλύψτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα μας: https://www.oticons.com