Αντώνης Αντζουλίδης: “…Στις μεγαλύτερες κρίσεις δημιουργούνται τα σπουδαιότερα έργα”

Μιλήσαμε με τον εικαστικό Αντώνη Αντζουλίδη στο εργαστήρι του στην Πλάκα με ευκαιρία της νέας του έκθεσης με τίτλο “οι μυστικοί κήποι”

“Όταν βγούμε πάλι στο φως θα παρουσιάσω τους Μυστικους κηπους για την ακρίβεια την συνέχειά τους. Γιατί είναι ένα έργο που δεν τελειώνει τόσο εύκολα και σε άλλους χώρους”

Είναι μια σειρά από 17 έργα ακουαρέλες οι περισσότερες ως αποτύπωση του εθνικοθ Κήπου. Από τη μια οι αναμνήσεις του ως παιδί. Μετά οι ατελείωτες βόλτες με την πρώτη σοβαρή σχέση που είχε… ατελείωτες βόλτες.

Και οι φωτογραφίες που εβγαζαν νομίζοντας όπως λέει και ο ίδιος ότι είναι ο Bruce Weber

Ύστερα είναι η αποτύπωση από κομμάτια στου Φιλοπάππου. Οι ατελείωτες μέρες της πρώτης καραντίνας και ο φόβος για το άγνωστο.

Με φόντο τον περιβάλλοντα χώρο του Πικιωνη που είναι μια εγκατάσταση από μόνη της ίσως η μεγαλύτερη εγκατάσταση στον κόσμο.

Η έκθεση είναι μια εναλλακτική πρόταση στην Αθήνα δεν παρουσιάζεται σε γκαλερί αλλά στο κοσμηματοπωλειο του Σπύρου Κανάκη Μακρυγιάννη 17 ακροπολη. Από 30 Δεκεμβρη μέχρι 15 Ιανουαρίου 2022.

Τα συναισθήματά μου για το 2021 είναι ανάμικτα. Νομίζω ότι έχασα το κεντρο μου όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μου.

Δεν νομίζω ότι γίναμε και καλύτεροι άνθρωποι όπως τόσο ακούγεται από όλους μάλλον χειρότεροι νομίζω και καθόλου αλλιλεγγυοι… Μας έμαθαν να ζουμε μονοι και γεμάτοι φοβίες. Έχω πολλά παραδείγματα από ανθρώπους κοντινούς μου και από άλλους στον ευρύτερο κύκλο μου.

Παρόλα αυτά το μέλλον του πολιτισμού το 2022 νομίζω είναι πολύ αισιόδοξο. Είναι γνωστό ότι στις μεγαλύτερες κρίσεις δημιουργούνται τα σπουδαιότερα έργα.

Βλέπω συνέχεια νέους ανθρώπους με μεγάλο ταλέντο γύρω μου. Γίνονται νέες ομάδες. Για παράδειγμα το Κουκάκι που είναι κοντά στο εργαστηρι μου έχει άπειρα εργαστήρια με νέους ανθρώπους ζωγράφους γλύπτες κεραμιστες.

Το καινούργιο σίγουρα θα δημιουργηθεί. Για να μην πω ότι υπάρχει ήδη αλλά ό,τι πρωτοπόρο το καταλαβαίνουμε πολύ αργότερα.

Τωρα για επιστροφή στην κανονικότατα δεν ξέρω πότε και πως θα γίνει. Σίγουρα θα είναι μια διαφορετική κανονικότατα. Καλό είναι να κοιτάξουμε πρώτα μέσα μας. Όταν βγούμε πάλι στο φως θα παρουσιάσω τους Μυστικους κηπους για την ακρίβεια την συνέχειά τους. Γιατί είναι ένα έργο που δεν τελειώνει τόσο εύκολα και σε άλλους χώρους.