Ανακοίνωση των «Εντάξει» για τα επεισόδια στη ΔΕΘ

Από την Δημοτική Παράταξη «Εντάξει», σχετικά με τα επεισόδια κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τις ημέρες της “πρώτης φορά Αριστερά” η Θεσσαλονίκη γνώρισε, όντως για πρώτη φορά, τόση αστυνομοκρατία. Υπέστη για πρώτη φορά, τόσο εκτεταμένη χρήση χημικών. Είδε, για πρώτη φορά, ένα τεράστιο σιδερένιο τείχος από λεωφορεία των ΜΑΤ.
Η χρήση χημικών έγινε αδιακρίτως, ακόμη και κατά παιδιών, ακόμη και κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν τα γεγονότα, ακόμη και κατά ανθρώπων που δεν είχαν σχέση με τα συλλαλητήρια! “Έπνιξαν” τη Θεσσαλονίκη από την παραλία ως τις γειτονιές της Τριανδρίας, της Τούμπας και των Σαράντα Εκκλησιών!
Κι όλα αυτά, με εντολή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που θα καταργούσε τα ΜΑΤ και θα απαγόρευε τη χρήση χημικών.
Οι “Εντάξει”, δια του επικεφαλής τους, Σταύρου Καλαφάτη, έχουν καταθέσει, από το 2014, πρόταση να διαχωριστεί η ΔΕΘ από τις εξαγγελίες του εκάστοτε πρωθυπουργού. Να οργανωθεί ένα Πολιτικό Οικονομικό Αναπτυξιακό Φόρουμ, με τη συμμετοχή όλων, με την οργάνωση στρογγυλών τραπεζιών, στο οποίο θα μιλούν ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι πολιτικοί αρχηγοί. Το φόρουμ αυτό θα φιλοξενείται σε χώρους εκτός κέντρου, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει η μικρότερη Ανάπτυξη, αλλά και οι μεγαλύτερες προοπτικές. Όσο για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, να τα τελεί ο εκάστοτε δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Για να σταματήσει η δράση και των κουκουλοφόρων και των προβοκατόρων, που δίνουν αφορμές για άγρια καταστολή».

Πηγή Εντάξει