“Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου” και “Πανσέληνος στον Κήπο”

Στο χώρο του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

Και “Πανσέληνος στον Κήπο” της ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Δύο σημαντικές εικαστικές εκθέσεις αφιερωμένες στα 50 χρόνια εικαστικής δημιουργίας του ζωγράφου, ποιητή, θεωρητικού τέχνης και performer Κώστα Ευαγγελάτου θα εγκαινιαστούν στο Αργοστόλι. 

Η πρώτη είναι αναδρομική έκθεση ενδεικτικών ζωγραφικών έργων του και η δεύτερη ομαδική έκθεση με εικαστικά έργα που του έχουν αφιερώσει και προσφέρει Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες. 

Η μεγάλη έκθεση με τίτλο: “Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου.” – Επέτειος 50 χρόνων εικαστικής δημιουργίας (1973-2023), με την υποστήρηξη της Π.Ι.Ν. θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, ώρα 20:30. στους χώρους του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ, Λεωφ. Βεργωτή 131 στο Αργοστόλι. 

Θα εκτεθούν επιλεγμένα έργα του καλλιτέχνη που έχουν εκτεθεί σε διεθνείς εκθέσεις που συμμετείχε στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Παρίσι, Γλασκώβη, Λήντς, Ντουμπάι κ.α.) καθώς και ορισμένα έργα που ανήκουν σε συλλογές τέχνης.

‘Ωρες λειτουργίας καθημερινά: 11:00- 14:30, με ξεναγήσεις από τον καλλιτέχνη. 

Διάρκεια έκθεσης 25 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου 2023.

Η δεύτερη έκθεση που θα εγκαινιαστεί έχει τίτλο: “Προσωπογραφίες, Performance και Αφιερώσεις στον Κώστα Ευαγγελάτο” Β’  ENOTHTA.

Στα πλαίσια  των θερινών εικαστικών δρώμενων στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς συνεχίζεται με επιτυχία η πρώτη ενότητα της μεγάλης ομαδικής έκθεσης. Στην αφιερωματική έκθεση παρουσιάστηκαν χαρακτηριστικές προσωπογραφίες του ζωγράφου, λογοτέχνη και θεωρητικού της τέχνης, από τον ίδιο και πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Ιδιαίτερη αίσθηση προξένησαν στους φιλότεχνους οι πρόσφατες ζωγραφικές συνθέσεις του Κώστα Ευαγγελάτου, με θεματική εμπνευσμένη από τους πρόσφυγες της Ιωνίας, με τίτλο  “Επαναπατρισμός”, που ο καλλιτέχνης έχει συνθέσει με τα οικεία ιδεογραφικά, συμβολικά μοτίβα του καθώς και έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων εικαστικών, παλαιών και σύγχρονων.

Η δεύτερη ενότητα της έκθεσης θα εγκαινιαστεί στις 31 Αυγούστου 2023, ώρα 9 μ.μ., με ζωγραφικές αυτοπροσωπογραφίες του Κώστα Ευαγγελάτου και έργα πολλών νεότερων καλλιτεχνών. Στα εκθέματα αυτά είναι διακριτή η έμφαση σε σχέδια, συνθέσεις με ελαφρές ύλες, μικτές τεχνικές, ψηφιακές εικόνες και ντοκουμέντα από performance. 

Στις 10 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στη “Μωβ Σκηνή” του κατάφυτου κήπου της Villa Ροδόπη η ετήσια εκδήλωση λόγου και τέχνης, καθιερωμένη από το 2001 “επτανησιακή βεγγέρα” με τίτλο: “Πανσέληνος στον Κήπο”. 

Φέτος η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους μεγάλους ποιητές Βλαδίμηρο Μαγιακόφσκι, Ναζίμ Χικμέτ, Νικόλας Γκιγιέν, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Καββαδία, με εμβληματικά ποιήματά τους, τα οποία έχει εικονογραφήσει ο Κώστας Ευαγγελάτος.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο από 8 μ.μ.-10μ.μ. θα γίνονται αναλυτικές ξεναγήσεις. 

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: τηλ. 2671028501, 6944621286

www.rodopicollection.blogspot.com