Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: “Πλαντάζω στο κλάμα… σου λέω”

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου είναι από τις γυναίκες εκείνες που θέλεις να έχεις αδελφή σου, φίλη σου, σχέση σου ή γυναίκα σου. Είναι θετικός άνθρωπος, πολύ γλυκιά, χαλαρή, με χιούμορ και θετική ματιά στα πάντα. Κι’ όλα αυτά απλά και φυσικά… Μια κουβεντούλα μαζί της και θα μάθουμε λεπτομέρειες από την καθημερινότητα της, τα νέα της όπως επίσης για το… Αγαπημένο της διαζύγιο.

Αλεξάνδρα μου καλημέρα που σε πετυχαίνω; Με πετυχαίνεις σπίτι…

Τι μας ετοίμασες για το καλοκαίρι; Ένα πολύ ωραίο έργο που το κάνω πολύ κέφι. Λέγεται «Αγαπημένο μου διαζύγιο» της Τζεραλντίν Άρον που έχει παιχτεί σε 28 χώρες, σημειώνοντας παντού τεράστια επιτυχία. Το παρουσιάζω Τετάρτη και Πέμπτη στον κήπο του θεάτρου «Χυτήριο» στην Ιερά οδό.

Το έργο το διάλεξες γιατί πέρασες κι εσύ από διαζύγια; (γέλια), όχι, γιατί μου το πρότεινε ο Δημήτρης Μυλωνάς που το σκηνοθετεί…χαχαχαχα… Το κάνω κέφι γιατί είναι πανέξυπνο, καλογραμμένο και παίζω διαφορετικούς ρόλους. Είναι ένας απολαυστικός μονόλογος που κινείται από το δάκρυ στο γέλιο και φωτίζει με ειλικρίνεια όλες εκείνες τις κωμικές, τρυφερές, γλυκόπικρες και δραματικές ψυχολογικές μεταπτώσεις μιας καθημερινής ηρωίδας, μιας γυναίκας σαν κι εμάς, που δεν σταματά να διεκδικεί το δικαίωμα στο όνειρο και την ευτυχία.

Όλες οι φίλες μου αναρωτιούνται πως είσαι τόσο κουκλάρα. Οφείλεται στην γυμναστική ή στην διατροφή σου; Είσαι health freak; Κατ’ αρχήν να πεις ευχαριστώ στις φίλες σου… Δεν κάνω πολύ ιδιαίτερα πράγματα ούτε τραβάω ζόρια που λέμε. Και πίτσα θα φάω μια στο τόσο και σουβλάκια… Όμως γενικά η διατροφή μου περιλαμβάνει πρωτεΐνη και σαλάτα.

Μια κοινή μας γνωστή μου είπε πως είσαι οργανωτική, υπομονετική και πολύ τακτική. Ισχύει; Πάρα πολύ υπομονετική… μέχρι σκασμού! Για τακτική δεν ξέρω αν είμαι και τόσο. Με τις δουλειές μου είμαι πάντα τυπική, αλλά το σπίτι μου δεν είναι χειρουργείο (γέλια). Όχι ότι είναι αχούρι, αλλά καταλαβαίνεις…

Επίσης λένε πως είσαι ευαίσθητη και ευσυγκίνητη; Εδώ πέσανε μέσα εντελώς. 100%… Είμαι πάαααααααρα πολύ και ευαίσθητη και ευσυγκίνητη.

Δηλαδή για να καταλάβω, βλέπεις μια ταινία και όταν φτάσει μια σκηνή φορτωμένη συναισθηματικά, βουρκώνεις; Όχι δεν βουρκώνω, πλαντάζω στο κλάμα… (γέλια)

Τα τελευταία χρόνια τηλεοπτικά σε απολαύσαμε στις «Προδοσίες» και τώρα στην πολύ ενδιαφέρουσα σειρά «Έρωτας Μετά». Θα συνεχιστεί ή κουβεντιάζεις κάτι άλλο; Όχι δυστυχώς δεν θα συνεχιστεί. Και μένα μου άρεσε πολύ αυτή η σειρά… αλλά το ξέραμε ότι είναι σειρά της μιας σεζόν. Τώρα για νέες προτάσεις δεν έχω ακόμα κάτι…

Από τα πρόσφατα σίριαλ, σου αρέσει κάποιο; Βλέπεις «Άγριες μέλισσες»; Δεν προλαβαίνω τίποτα λόγω θεάτρου. Ακόμα και το δικό μου το έβλεπα αργά το βράδυ στο web TV… Δεν έχω δει καθόλου «Μέλισσες» παρ’ όλο που ακούω από παντού πολύ καλά λόγια.

Έχω ένα νεαρό φίλο – γύρω στα 30 – που είναι μεγάλος σου fan. Παλαιολόγου και ξερό ψωμί μου λέει. Σε θεωρεί γυναικάρα. Θα έκανες ποτέ σχέση με μικρότερο σου άντρα; Μμμμ…

Η συνέχεια εδώ