Τιτίνα Ροντογιάννη: “Η Τέχνη είναι μία παγκόσμια γλώσσα. Ο καλλιτέχνης εστιάζει σε πανανθρώπινα προβλήματα επιλέγοντας μια εξωλεκτική επικοινωνία με το κοινό του”

Συμμετέχετε στην έκθεση 3e (Element –Environment-Energy) την οποία εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε η εικαστικός Γεωργία Τρούλη υπό την διοργάνωση της Restart Cultural Tourism Art Platforrm.

Πώς νιώθετε για αυτήν την εμπειρία και τι σημαίνει για εσάς το τρίπτυχο element environment energy στην τέχνη, στη ζωή στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας, το περιβάλλον και τον κόσμο; Τιμητική η προσκληση της κ. Τρούλη και η συμμετοχη μου στο project. Αντιλαμβάνομαι το τρίπτυχο element, environment, energy ως συγκοινωνούντα δοχεία με αμφίδρομη σχέση και ως ζωτικής σημασίας αίτημα των καιρών μας.

Ποιο είναι το πρόταγμα της τέχνης, του κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά αλλά και του καλλιτέχνη σε συλλογικές δράσεις στη σημερινή εποχή όπου τα γεγονότα είναι έντονα, οι εξελίξεις είναι γρήγορες και συμπυκνωμένες τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο όπου τα σημεία, τα συμβάντα παράγουν σκέψεις, αντιδράσεις, ιστορία καθώς και νέα μοτίβα ζωής και δράσης; Η Τέχνη είναι μια παγκόσμια γλώσσα. Ο καλλιτέχνης εστιάζει σε πανανθρώπινα προβλήματα επιλέγοντας μια εξωλεκτική επικοινωνία με το κοινό του.
Προσπαθεί να αποδώσει όλες τις αποχρώσεις των σκέψεων και των συναισθημάτων του πάνω στον καμβά.

H Restart Cultural Tourism Art platform συνδυάζει στις δράσεις της τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Πώς βλέπετε εσείς τον συγκερασμό Τέχνης-Τουρισμού Περιβάλλοντος; Απομακρύνεται η στερεότυπη εικόνα της χώρας μας ως παραδείσου διακοπών και μόνο!
Και δίνεται έμφαση στην αδιάλειπτη πολιτιστική δραστηριότητα της Ελλάδας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Δεν κάνω ποτέ σχέδια.
Παίζω με τα χρώματά μου κι απολαμβάνω τη Ζωή!