Αλεξάνδρα Μεντώρος: “Δεν υπάρχει ιδανικό ραδιόφωνο, αλλά ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή και αυτό γίνεται με μεράκι και πολύ αγάπη”

“Aspida Radio New York… ψάχναμε το όνομα του σταθμού το οποίο θα ήταν δυναμικό, Ελληνικό και εύκολο για να το θυμάσαι… Καταλήξαμε στο όνομα Ασπίδα Ράδιο”

Στράτος Τζώρτζογλου

Που γεννήθηκες και πως ήταν τα παιδικά σου χρόνια; Γεννήθηκα στην Αθήνα στην δεκαετία του ‘80. Ο πατέρας μου είναι απο την Καβάλα και η μητέρα μου ήταν απο την Κεφαλλονιά έχοντας εμένα και την αδελφή μου. Θυμάμε να πηγαίνουμε πολλά ταξίδια σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Τα παιδικά μου χρόνια τα έζησα στο Καματερό, ανέμελα χρόνια, πολύ διαφορετικά χρόνια απο σήμερα. Θυμάμαι να παίζουμε διάφορα παιχνίδια με την μπάλα όπως μηλά, κορόιδο και αλλα που στην εποχή μας τώρα είναι ξεχασμένα γιατί μπήκε στη ζωή μας το ίντερνετ και μας έκανε πολύ διαφορετικούες και ποιο απόμακρους. Πιστεύω ότι είμαι πολύ τυχερή που μεγάλωσα σε μία εποχή που δεν υπήρχαν πολλά μέσα επικοινωνίας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο μου ραδιοφωνάκι που πήρα στα χέρια μου για να ακούσω για πρώτη φορά τραγούδια. Ακομα δεν ξεχνάω τις δύσκολες στιγμές που έζησα σαν παιδί με την οικογενειά μου στο σεισμό που είχε γίνει στην Αθήνα το 1999 γιατι αναγκαστίκαμε ως οικογένεια να φύγουμε απο το σπίτι μας για ένα χρονικό διάστημα και να μείνουμε στο λυόμενο. Βέβαια η συντροφία μου στα δύσκολα βράδια που περάσαμε εκεί ήταν το μικρό ραδιοφωνάκι το οποίο μας ενήμερωνε για την καθημερινοτητά μας και παράλληλα μας ταξίδευε με τραγούδια του.

Αγγελική Λάμπρη- Ηθοποιός
Αιμίλιος Ράφτης – Ηθοποιός

Τι σπουδές έχεις κάνει; Σπούδασα για τέσσερα χρόνια στο τμήμα Δημόσιων Σχέσων και Επικοινωνίας στο ΤΕΙ Καστορίας το οποίο ασχολιόταν με πολλόυς κλάδους όπως ήταν το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και γενικά όλα τα μέσα επικοινωνίας. Απο αυτή τη σχολή έμαθα πολλά πράγματα πάνω σε αυτούς τους τομείς χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες δομές εργασίας στην χώρα μου την Ελλάδα. Βέβαια αυτο μου άνοιξε τον δρόμο να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο στην Νεα Υορκη όπου μένω.

Ανθούλα Κατσιματίδης- Ηθοποιός
Αννα Παίδούση – Τραγουδίστρια

Τι είναι αυτό που σε έκανε να μείνεις μόνιμα στην Νεα Υορκη; Είναι μια μεγάλη ιστορία που αξίζει να αναφέρω. Ας τα πάρουμε απο την αρχή. Με είχε καλέσει μια φίλη μου μέσω Facebook να παρεβρεθώ στην βάπτιση των παιδίων της η οποία θα γινόταν τον Αύγουστο στην Κεφάλλονια το 2012. Εγω πήρα την απόφαση να πάω και να συνδυάσω τις διακοπές μου εκεί. Οταν πήγα στον Αγιο Γεράσιμο που θα γινοταν η βάπτιση τότε γνώρισα τον αδελφό της και κάναμε πολύ παρέα με πολλές βόλτες στο νησί μέχρι που έφυγε για την Αμερική. Ωστόσο η απόσταση δεν μας δημιούργησε κανένα εμποδίο διότι κρατήσαμε επαφές μέσα απο τα μέσα επικοινωνίας. Ο καιρός περνούσε ευχάριστα και έτσι το 2013 μου πρότεινε να έρθω για διακοπές στην Νέα Υόρκη. Δέχτηκα την προταση του με μεγάλη χαρά γιατί έτσι θα έβλεπα από κοντά ένα μέρος που δεν είχα δει ποτέ την Νεα Υορκη. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιας βρέθηκα σε αυτη την μεγάλη και περίεργη πόλυ για μένα δίοτι είδα ψηλά κτίρια, πολλές γέφυρρες, πολλά μαγαζιά και πάρα πολύ κόσμο απο διάφορες φυλές. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν τα μέρη που έβλεπα στις Αμερικάνικες ταινίες να τα βλέπω ολοζώντανα μπροστά μου. Δε περίμενα ποτε να μείνω μόνιμα σε αυτη την χώρα, αλλα έμεινα διότι το αγόρι μου μου έκανε την μεγαλύτερη εκπληξη της ζωής μου με την πρόταση γάμου που μου είχε κάνει. Τωρα είμαστε ποιο ενωμένοι απο ποτέ φτιάχνωντας μια οικογένεια με δύο υπέροχα αντράκια.

Βάσω Γουλιελμάκη – Ηθοποιός
Γιώργος Βάλαρης
και Γιώργος Καπουτσίδης

Ποια ήταν τα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα στην Νεα Υόρκη; Ο άντρας μου ο Νικήτας από μικρή ηλικία ασχολιόταν με την μουσική αφου έπαιζε μουσικά όργανα σε φιλαρμονική. Οταν μεγάλωσε δούλευε ως συντονιστής ραδιοφωνικής εκπομπής και χειριζόταν την κονσόλα σε ένα Ελλήνικο Ραδιοφωνικό Σταθμο το 1995. Αυτός μου παρότρυνε να ασχοληθώ και εγώ με το ραδιόφωνο μια που ήξερα καλά την Ελληνική γλώσσα και είχα γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Ετσι έπεσε στα χερια μου μια εφημερίδα και μέσα σε αυτή υπήρχε μια αγγελία που ζητούσε ραδιοφωνικούς παραγωγούς σε Ελληνικό ραδιόφωνο. Με μεγάλη αισιοδοξία πήγα για τη συνέντευξη και αμέσως επιασα στην δουλειά που αγαπούσα. Μετα απο λιγο καιρό ως ραδιοφωνικός παραγωγός ασχολήθηκα και με την αθρογραφία και το ρεπορταζ στην Ελληνική Εφημερίδα παράλληλα έκανα και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Γιώργος Βάλαρης
και Κωνσταντίνα Ξυντάρα
Γιώργος Καπουτσίδης – Ηθοποιός

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το ραδιόφωνο; Αποφάσισα να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο για τρεις λόγους ο ένας ήταν και είναι ακομα και σήμερα η αγάπη μου για την μουσική. Τι εννοώ με αυτό ότι μπορώ να ακούω μουσική όλη την μέρα χωρίς διακοπή ακόμα και στο μπανιο, είναι η μεγάλη μου αγάπη. Ο δεύτερος λογος είναι να διασκεδάζω τον κόσμο ξεχνώντας για λιγο τα προβληματά τους μέσα απο τις εκπομπές μου και να ταξιδεύουμε όλοι μαζί μέσα απο την μουσική. Το οποίο για μένα ειναι πολύ σημαντικο το να καταφέρνεις να αλλάζεις την διάθεση των ανθρώπων έστω και για λίγο μέσα απο αυτό. Ο τρίτος λόγος είναι να γνωρίζω διάφορους καλλιτέχνες της μουσικής, του θεάτρου, της τηλεόρασης και γενικά ανθρώπους.

Έρνι Ανάστος – Δημοσιογράφος
Κωνσταντίνα Ξυντάρα – Μπαλαρίνα και Ηθοποιός

Πως ήρθε στη ζωή μας το Ασπίδα Ραδιο (Aspida Radio); Το 2015 σκεφτόμασταν να κάνουμε κάτι δικό μας δίοτι λόγο εγκυμοσύνης έπρεπε να μείνω σπίτι και να μην μπορώ να πηγάινω στην δουλεία. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ο Νικήτας και εγώ αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε εναν Ελλήνικό ραδιοφωνικό σταθμό που θα παιζει μόνο Ελληνικά χωρίς να κερδίζουμε κάτι μέσα απο αυτό. Το κάναμε ως χόμπι δίοτι το ραδιόφωνο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας. Με αυτό τον τρόπο εγώ θα συνέχιζα αυτό που αγαπάω με την βοηθειά του δημιουργόντας τον δικό μας ραδιοφωνικό σταθμο. Ετσι ψάχναμε το όνομα του σταθμού το οποίο θα ήταν δυναμικό, Ελληνικό και εύκολο για να το θυμάσαι. Καταλήγοντας στο όνομα Ασπίδα Ράδιο.

Κώστας Καραφώτης – Τραγουδιστής
Μάνος Γαβράς – Ηθοποιός

Ποιά χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει κάποιος, για να γίνει ραδιοφωνικός παραγωγός; Για να γίνει κάποιος ραδιοφωνικός παραγωγός θα πρέπει να αγαπάει αυτο που κάνει, να έχει καλή φωνή, να μπορεί να εκφράζεται ανέτα στο κοινό του και να μην ντρέπεται.

Μαρινέλλα – Τραγουδίστρια
Νίκος Γρηγόρης – Μετεωρολόγος

Η μουσική δημιουργεί διάλογο με τον ακροατή; Φυσικά και η μουσική δημιουργεί διάλογο με τον ακροατή διοτι δινει την δυνατότητα έκφρασης μέσα απο τις αφιερώσεις που γίνονται.

Σ’ αγαπάω Αλλά
Σ’ αγαπάω Αλλά

Τι θέλεις να βγάλεις μέσα απο τη ραδιοφωνική σου εκπομπή; Αυτό που προσπαθώ να βγάλω μέσα απο τη ραδιοφωνική μου εκπομπή ειναι ο ακροατής να ξεχάσει για λίγο τα προβήματα του και να διασκεδάσει μέσα απο τις μουσικές μου επιλογές. Το γνωρίζω οτι στις μέρες μας αυτο ειναι δύσκολο αλλά αυτος είναι ο στόχος μου να κάνω τους ανθρώπους που ακούνε την εκπομπή να χορέψουν, να γελάσουν και να διασκεδάσουν, ουστιαστικά να χαρούν τη ζωη.

Σ’ αγαπάω Αλλά
Στέλλα Πεφάνη – Ηθοποιός

Υπάρχει κάποια έντονη ανάμνηση κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής σου εκπομπής; Μόνο μια, πολλές. Σε κάθε ραδιοφωνική εκπομπή υπάρχει και μια έντονη αναμνήση. Ποια να σου πρωτό αναφέρω. Το λέω έτσι διότι γνώρισα σπουδαίους ανθρωπους της μουσικής, του θεάτρου αλλα και γενικα του καλλιτεχνικού χώρου που με γύρισαν χρόνια πίσω. Να αναφέρω μια εκπομπή που είχε γίνει στο Ασπίδα Ράδιο (Αspida Radio) με την μεγάλη και καταξιωμένη τραγουδίστρια του λαικού τραγουδιού την Μαρίνα Βλαχάκη η οποία μας ταξίδεψε στα χρόνια του 80’ με την συνεργασία που είχε με τον αξέχαστο Στράτο Διονυσίου, γυρίζοντας όλους έμας σε εκείνες τις εποχές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Νέα Υόρκη.

Στέλλα Πεφάνη – Ηθοποιός

Πως είναι το ιδανικό ραδιόφωνο για σένα; Δεν μπορείς να πεις οτι υπάρχει ιδανικό ραδιόφωνο αλλα ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή και αυτο γίνεται με μεράκι και πολυ αγάπη.

Τα Φιλαράκια

Ποια θεωρείς την καλύτερη στιγμή σου επαγγελματικά; Μια πραγματική καλή στιγμή για μένα ήταν η πρώτη μου συνέντευξη που είχε γίνει με τον καταξιωμένο ηθοποιό Στρατο Τζώρτζογλου. Βέβαια δε θα ξεχάσω ποτέ την αμηχανεία μου ως πρωτάρα αλλά με την υποστηριξή που είχε στους νέους ανθρώπους με βοήθησε να εξελιχτώ. Ηταν για μένα τοτε μια έκπληξη να δω απο κοντά εναν άνθρωπο που εμφανιζόταν στην τηλεόραση, στα περιοδικά αλλά και σε ταινίες.

Χρήστος Βασιλόπουλος – Ηθοποιός

Θα θέλαμε να μας πείς με ποιούς καλλιτέχνες έχεις κάνει συνέντευξη και ποιούς συνάντησες απο κόντα;
Έιχα κάνει πόλλες συνεντέυξεις με πολλόυς τραγουδιστές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και συγγραφείς απο την Ελλάδα και την Αμερική. Ενδεικτικά να αναφέρω μερικά ονόματα όπως Μαρίννα Βλαχάκη, Πάρης Καραβασίλης, Ζαχαρίας Μαρκάκης, Γιάννης Μοραϊτης, Δήμητρης Νέζης, Γιώργος Βάλαρης, Αλεξάνδρα Συμεωνίδη, Φαίη Μάτσου, Γιώργος Γαλίτης, Δημήτρης Τρήφωνας, Σοφία Κατσαρός, Θωμάς Δημητρακόπουλος και άλλοι. Συνάντησα απο κόντα αρκετούς καλλιτέχνές,να αναφέρω μερικούς όπως ο Στράτος Τζώρτζογλου, Χρήστος Βασιλόπουλος, Αιμιλιος Ράφτης, Αγγελική Λάμπρη, Κώστα Καραφώτη, Μαρινέλλα, Στέλλα Πεφάνη, Άννα Παιδούση, Βάσω Γουλιελμάκη και άλλοι. Το ευχάριστω για μένα είναι ότι έχω κρατήσει επαφές με πάρα πολλούς απο αυτούς τους καλλιτέχνες.

Ποια είναι τα σχεδιά σου για το μέλλον; Έχουμε πολλά σχέδια για το μέλλον. Ενα απο αυτά ειναι να κάνω το ραδιόφωνο ποιο γνωστό με ακόμα περισσότερες συνεντεύξεις και ζωντανά προγράμματα. Να μπορέσω να αναδείξω πιο πολλούς καλλιτέχνες μέσα απο το σταθμό Aspida Radio.

Η Αλεξάνδρα Μεντώρος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνίας στο ΤΕΙ της Καστορια. Τώρα ποιά μόνιμος κάτοικος Αμερικής απο το 2013 ασχολείτε με το Ραδιόφωνο. Αγαπάει ότι έχει να κάνει με την μουσική και τις καινούργιες γνωριμίες με διάφορους καλλιτέχνες. Η πρώτη εκπομπή της πραγματοποιήθηκε το 2014 σε ένα ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υορκης. Η δράση της δε σταματάει εκει αφού συνεχίζει να πραγματοποιεί εκπομπές με πολύ πάθος και αγάπη χωρίς να ξεχνάει την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό της, στο δικό της ραδιοφωνικό σταθμο, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο κανάλι του σταθμού Aspida Radio στο Youtube.

Αλεξάνδρα Μεντώρος
Διευθυντής / Ραδιοφωνικός Παραγωγός
Ασπίδα Ράδιο, Νέα Υόρκη

www.aspidaradio.com

http://tun.in/sfrKF

http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2868

http://www.fmradiofree.com/aspida-radio

https://www.fmflix.net/aspida-radio/

http://keepone.net/radio/aspida-radio-k83855

https://onlineradiobox.com/us/aspida/?cs=us.aspida

https://mytuner-radio.com/radio/aspida-radio-449493/

https://lixty.com/en/radio/country-us/aspida-radio-625304…

https://online-radio.eu/radio/3395-aspida-radio

Μη ξεχάσετε να κανετε Subscribe (εγγραφή) στο καναλι μας.
http://bit.ly/2H6Y5X2