Αλέξανδρος Γισγάκης: Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού… στη θεατρική σκήνη της Θεσσαλονίκης

Ένας γνήσιος άνθρωπος του θεάτρου που δεν κάνει εκπτώσεις πουθενά, ούτε στα υλικά, ούτε στους συνεργάτες μα κυρίως στην ποιότητα των παραστάσεων που ανεβάζει.

Δύο δυνατές θεατρικές σκηνές, δύο δυναμικά θέατρα που κάθε χρόνο λαμπρύνουν την πόλη μας με ξεχωριστές παραστάσεις.
Ατελείωτες ώρες δουλειάς, που πηγάζουν από την ανεξάντλητη αγάπη του για το θέατρο.

Η καριέρα του ξεκίνησε από τα «αφανή» σκαλοπάτια της θεατρικής σκηνής. Εργάστηκε και ασχολήθηκε σε κάθε τομέα, με κάθε τμήμα του θεάτρου, εκτός από την υποκριτική, «είναι το μόνο που δεν τόλμησα…» λέει χαμογελώντας.

Μιλάει για το θέατρο, για τους συντελεστές, τις παραστάσεις με τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού. Άλλωστε, είναι αποδεδειγμένες οι ωφέλιμες και θετικές επιδράσεις τόσο του θεάτρου όσο και της τέχνης στον άνθρωπο. Και ο ίδιος, μεγαλωμένος και ψημένος μέσα στο θέατρο, διαπαιδαγωγημένος με τον απόηχο των ιδεών του Ευριπίδη, του Σαίξπηρ και του Μολιέρου, αλλά και του Καμπανέλλη και του Τερζάκη, δίνει στο θέατρο την αίγλη και την ποιότητα που του αρμόζει, διατηρώντας την παιδική τρυφερότητα και το ασίγαστο πάθος του.
Συνδυάζοντας τα πολιτισμικά πρότυπα και την πρωτοτυπία με τη ποιότητα, οι παραστάσεις που ανεβαίνουν κάθε χρόνο στα θέατρα Αθήναιον και Αριστοτέλειον, είναι μοναδικές.
Φέτος, μια μοναδική συνεργασία με την Dreamworks, φέρνει στη σκηνή του θεάτρου Αριστοτέλειον το μιούζικαλ Μαδαγασκάρη. Μια υπερπαραγωγή, με πολύ μουσική, πολύ χορό και πολύ τραγούδι, που θα ξετρελάνει μικρούς αλλά και μεγάλους. Τη σκηνοθεσία και απόδοση των κειμένων και των στίχων έχει επιμεληθεί η Θέμις Μαρσέλλου, σκηνοθέτιδα των μεγάλων επιτυχιών «Matilda», «Jesus Christ Superstar» , «Mamma Mia», «Οικογένεια Άνταμς», «Η μελωδία της ευτυχίας» και άλλα.
«Ένα θεατρικό έργο πρέπει να σου δίνει κάτι να σκεφτείς, για αυτό και είναι πολύ μελετημένη η επιλογή των παραστάσεων που ανεβάζουμε κάθε χρόνο. Έρχομαι πρώτα στη θέση του θεατή και μετά του θεατρικού παραγωγού. Άλλωστε, όπως μας δίδαξε και ο αείμνηστος Κάρολος Κουν, δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε ούτε και να βγάλουμε χρήματα. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας».

Για το polismagazino.gr,
Παπαδανιήλ Ελπίδα https://www.facebook.com/eoearts/
[email protected]