ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ… είναι θέμα θέλησης

Δύσκολες εποχές για την ανθρωπότητα. Πρωτόγνωρες και ανήσυχες. Είναι σημαντικό για τον καθένα μας να επιλέξει από ποια μεριά θα δει τα γεγονότα και τι μετάφραση θα δώσει σ’ αυτά.

Βλέπεις και φοβάσαι το χειρότερο ή περιμένεις το καλύτερο; Προσπαθείς να υποτάξεις τις απαισιόδοξες σκέψεις σου ή τις αφήνεις ελεύθερες να πολλαπλασιάζουν τα κεφάλια τους σαν την Λερναία Ύδρα;

Κάνεις κάτι να θωρακίσεις τον ψυχικό και συναισθηματικό σου κόσμο ή αφήνεσαι στην καταιγίδα της τρομολαγνείας να σε παρασύρει σε σκοτεινούς βυθούς θλίψης – κατάθλιψης;

Το μόνο σίγουρο στην ιστορία είναι ότι η απαισιοδοξία ποτέ δεν κέρδισε καμιά μάχη. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να πάρω Εγώ το «τηλεκοντρόλ» της ζωής μου στα χέρια μου.

Να δημιουργήσω εντός μου, με την θετική στάση, έναν κόσμο με περισσότερη αγάπη και λιγότερο φόβο και θυμό.

Το να επικεντρώνομαι συνεχώς στα αρνητικά που συμβαίνουν γύρω μου αποδεδειγμένα φέρνει δυσλειτουργία στην συναισθηματική μου υγεία. Βρίσκω τρόπους να εκφραστώ δημιουργικά γιατί η δημιουργία είναι η δεύτερη ζωή μας σύμφωνα με τον Αλμπέρ Καμύ.

Είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαμβάνεις την ζωή. Η απαισιοδοξία προκαλεί «παράλυση» και στατικότατα. Η αισιοδοξία όταν συνδυάζεται με δημιουργία τότε περιέχει στοιχεία απελευθέρωσης και δύναμης. Μόνο η σκέψη δεν αρκεί. Για να λυθεί η εξίσωση χρειάζεται και δράση, όχι μόνο ευχολόγια.

Και σήμερα που δίνουμε έναν πόλεμο με έναν ΑΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ χρειαζόμαστε όλη την υγιή αισιοδοξία μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και η στιγμή που πρέπει να δείξουμε με ευθύνη την ωριμότητα μας. Είναι στο χέρι μας. Η αισιοδοξία πολλαπλασιάζεται στο κατάλληλο περιβάλλον.

Είναι βασικό να ανήκεις σε μια ομάδα που παρέχει θετικές δονήσεις και ενισχύει την δύναμη. Το μοίρασμα είναι ένα εργαλείο πολύτιμο. Η τεχνολογία μας δίνει αυτή την δυνατότητα να συνυπάρχουμε και να ενισχύουμε τα συναισθήματα χαράς έκφρασης ανακούφισης και δημιουργικότητας.

Μέσα από τις ομάδες της Συναισθηματικής Διαλεκτικής μένουμε ασφαλείς και ΜΑΖΙ σε μονοπάτια Τέχνης και αυτό μας βοηθάει στα δύσκολα και ταυτόχρονα μας προετοιμάζει για την μετά -καραντίνα εποχή. Η συλλογικότητα, είναι η δύναμη της ανθρωπότητας!

Κοιτάμε τη ζωή με αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης μην ξεχνάς ότι: «Κανένας απαισιόδοξος δεν ανακάλυψε ποτέ το μυστικό των αστεριών ούτε ταξίδεψε ποτέ σε μια άγνωστη γη, αλλά ούτε και κατάφερε να βρει κάποιο φάρμακο για να γιατρέψει τούς ανθρώπους» Hellen Keller

Στέλιος Καλαθάς 
instagram #Stelios Kalathas
Ευχαριστώ πολύ,

Στέλιος Καλαθάς
Ηθοποιός, Σκηνοθέτης [email protected]

Facebook: http://www.facebook.com/theatro33

Blog: http://synaisthimatikhdialektikh.com