Κώστας Μπέλεσης: “Γράφω δικά μου τραγούδια σε στίχο και μουσική. Κάτι θα με αγγίξει, κάτι θα γίνει και θα το κάνω τραγούδι…”

“Η μουσική παιδεία χρειάζεται γιατί δίνει τιs βάσειs και τα εφόδια σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική να τον βοηθήσει για να κάνει ένα βήμα παραπάνω και φυσικά να ελαχιστοποιήσει τιs όποιεs απορίεs του πάνω στη μουσική”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μουσική ανάμνηση που θυμάμαι είναι στην ηλικία των 6 ετών και είναι από τον πατέρα μου. Έπαιζε ερασιτεχνικά μπουζούκι και όπωs καταλαβαίνετε ολη μέρα στο σπίτι κυριαρχούσε ο ήχοs του μπουζουκιού απο εκει πήραμε το πρώτο ερέθισμα εγώ και ο μεγαλύτερος αδερφός μου να ασχοληθούμε με την μουσική.

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Ο καλλιτέχνης που πάντα θαύμαζα ηταν ο μεγάλος Στέλιος Καζαντζίδηs. Πιστεύω σαν ερμηνευτής δεν θα ξεπεραστεί ποτε είχε κάτι το θεικό. Με έναν μουσικό που θα ήθελα να βρεθώ επι σκηνήs θα ηταν ο Mανώληs Χιώτηs!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η μουσική για εμένα ξεκίνησε το 1998 όταν πήρα την πρώτη μου κιθάρα. Μετα απο 6 μήνεs πήγα στο Εθνικό Ωδείο Νίκαιαs και ξεκίνησα κλασική κιθάρα με τον Δημήτρη Μαραγκό, έμεινα σχεδόν 1,5 χρόνο μετα έφυγα απο Αθήνα λογω σπουδών και πηγα στο Μεσολόγγι το 2000 οπου εκεί γνώρισα τον Σπύρο Μωραίτη φοιτητήs τοτε και αυτόs. Δημιουργήσαμε ενα σχήμα λαικο-δημοτικό με αλλουs μουσικούs και παίζαμε παράλληλα με τιs σπουδέs πανω στην ιχθυολογία. Η ενασχόληση πλέον με την λαική μουσική ηταν δεδομένη. Τοτε ξεκίνησα να γράφω και τα πρώτα μου τραγούδια, κατάλαβα οτι αυτό ηταν που με γέμιζε, να δημιουργώ κατι δικό μου. Στην πορεία πήγα στην σχολή του Θέμη Παπαβασιλείου για την διδασκαλία κιθάρας για 6 μήνες. Παράλληλα ξεκίνησα να μαθαίνω και μπουζούκι οπου έκανα καποια μαθήματα με τον Γρηγόρη Μακρίδη ενα τεράστιο παίχτη. Τώρα μαθαίνω για τιs ανάγκεs των ηχογραφήσεων μου και αλλα μουσικά όργανα οπωs μπαγλαμά, τζουρά, πιάνο, αρμόνιο, κρουστά και τα χρησιμοποιώ σε ενα μικρό και απλό home studio που έφτιαξα με την βοήθεια του κουμπάρου μου μουσικού Σπύρο Μωραίτη και θέλω να τον ευχαριστήσω γι’ αυτο.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Θεωρώ οτι τα τηλεοπτικά talent show γίνονται για λόγουs τηλεθέασηs κυρίωs, προσωπικά ειμαι αντίθετοs, εκτοs και αν στο μέλλον αλλάξει κατι ριζικά, δύσκολο αυτο να γίνει οπωs διαμορφώνεται η κοινωνία στιs μέρεs μαs. Πρέπει να τονίσω ομωs οτι υπάρχουν αξιόλογα ταλέντα οπωs και εξαιρέσειs φυσικά που μπορούν να πάνε σε ενα τέτοιο show.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Μια συνεργασία που ονειρεύομαι ειναι με το Χρήστο Νικολόπουλο, οι μουσικέs που εχει γράψει πάνω στα λαικά τραγούδια πιστεύω ειναι ιδιαίτερεs, φανταστικέs!

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Η μουσική παιδεία χρειάζεται γιατι δίνει τιs βάσειs και τα εφόδια σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική να τον βοηθήσει για να κάνει ενα βήμα παραπάνω και φυσικά να ελαχιστοποιήσει τιs όποιεs απορίεs πάνω στην μουσική. Απο εκει και πέρα ομωs υπάρχει κατι που δεν στο δίνει η μουσική παιδεία οπωs τα βιώματα η ψυχή η αντίληψη, το ταλέντο.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Υπάρχουν αρκετοί Έλληνεs μουσικοί οι οποίοι διαθέτουν μουσική κατάρτιση και γνώσειs που τουs κάνει ξεχωριστούs. Μπορώ να πω χαρακτηριστικά για τον Νίκο Τατασόπουλο που έτυχε να τον γνωρίσω το 2005, ο οποίοs εχει πάρει πάρα πολλά πτυχία πάνω στην μουσική, γενικά εχει απίστευτεs γνώσειs πάνω στην μουσική και στο είδοs που υπηρετεί.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Πλέον ασχολούμαι μόνο με το κομμάτι τιs δημιουργίαs. Γράφω δικά μου τραγούδια σε στίχο και μουσική, τα οποία τα ανεβάζω στο κανάλι μου kostas belesis στο ytube. Γενικά γράφω κομμάτια βιωματικά, αληθινέs ιστορίεs δεν κάθομαι να γράψω για να πω οτι θα γράψω. Κατι θα με αγγίξει, κατι θα γίνει και θα το κανω τραγούδι, το να δημιουργώ είναι κάτι που με γεμίζει και θα επιδιώξω παρά τιs όποιεs δυσκολίεs να συνεχίσω για αρκετά χρόνια.

Εύχομαι στο μέλλον να φτιάξουν τα πράγματα και να μπορέσω να κάνω τιs συνεργασίεs που ονειρεύομαι στο κομμάτι τιs σύνθεσηs.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στη Νίκαια και εχω καταγωγή απο ενα αγαπημένο μου τοπο την Ρειχιά η οποία βρίσκεται στην Λακωνία. Μάλιστα εχω γράψει και τραγούδι το οποίο λέγεται” Ρειχιά το λένε το χωριό”. Στην οικογένεια μου ο πατέραs μου παίζει μπουζούκι και ο αδερφόs μου μπουζούκι και βιολί. Εγω ξεκίνησα το 1998 να κάνω κλασική κιθάρα στο εθνικό ωδείο τηs Νίκαιαs και στα επόμενα χρόνια ασχολήθηκα με το μπουζούκι και την λαικοδημοτική κιθάρα. Πλέον για τιs ανάγκεs των ενορχηστρώσεων μου ασχολούμαι και με αρμόνιο, μπαγλαμά, πιάνο, τζουρά, μερικά απο τα τραγούδια που εχω γράψει σε στίχουs και μουσική δική μου και τα οποια μπορείται να τα ακούσετε στο κανάλι μου στο ytube kostas belesis είναι :

ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΦΩΤΙΑ
ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ
ΦΕΥΓΕΙΣ
ΑΝΗΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΑΘΙΑ
ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ
ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΠΑΡΩΝ