Αθανασία Κιφοκέρη: “Η πρόσβαση στην Τέχνη και τον Πολιτισμό είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα το οποίο διαπαιδαγωγεί τις ψυχές μας”

“Έχω την τιμή να είμαι μέλος στη θεατρική ομάδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων όπου προετοιμάζουμε μια κωμωδία και θα την ανεβάσουμε εκτός απροόπτου το καλοκαίρι…”

Μιλήστε μας για το βιβλίο σας “Μικροί θεατρίνοι εν δράσει” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέφαλος και είναι υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με θεατρικά έργα που στοχεύουν να ψυχαγωγήσουν, να επιμορφώσουν και να φέρουν σε επαφή τους μικρούς μας φίλους με το θέατρο, το περιβάλλον, την τέχνη, τον κορονοϊό, και την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Σε αυτό το βιβλίο είχα την τιμή να συνεργαστώ με τον ηθοποιό και συγγραφέα Βασίλη Τραϊφόρο και τον εικονογράφο Χρήστο Σούκα εγγονό του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη Ευάγγελου Σούκα. To βιβλίο μπορεί να το βρει κάποιος μέσω ineternet ή παραγγελνοντάς το από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς του σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στο θέατρο που σας βρίσκουμε;

Έχω την τιμή να είμαι μέλος στην θεατρική ομάδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων όπου προετοιμάζουμε μια κωμωδία και θα την ανεβάσουμε εκτός απροόπτου το καλοκαίρι. Πριν λίγες ημέρες ανεβάσαμε την κωμωδία « Πενηντάρηδες με Πάθος» στο θεατράκι στο Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου και στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» όπου είχα την τιμή να λάβω έπαινο για την συμμετοχή μου στην παράσταση από τον πρόεδρο του φορέα.

Μιλήστε μας για τα επαγγελματικά σας σχέδια.

Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσω ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι που ευελπιστώ να αρέσει στα παιδιά και να το αγαπήσουν όπως και εγώ. Επίσης, παρακολουθώ κάποια μαθήματα υποκριτικής στο Εργαστήρι για Ενήλικες του Εθνικού Θεάτρου όπου και εκεί προετοιμάζουμε μια παράσταση για να την παρουσιάσουμε στις αρχές του καλοκαιριού.

Τι αποτελεί η τέχνη για εσάς;

Η πρόσβαση στην Τέχνη και τον Πολιτισμό αποτελεί ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα το οποίο διαπαιδαγωγεί τις ψυχές μας.

Μια ευχή για τα Χριστούγεννα;

Εύχομαι ο καθένας μας να τα περάσει με αγαπημένα πρόσωπα με υγεία και πάνω από όλα αγάπη.

Μια ευχή για τους αναγνώστες μας:

Να χαίρονται την κάθε στιγμή της ζωής τους και να είναι ευγνώμων για ότι έχουν κατακτήσει. Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.