Αθανασία Κιφοκέρη: “Η γραφή μετεωρίζεται ανάμεσα στην ελευθερία και στην προσωπική εξέλιξη”

Από πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με την τέχνη; Από πάντα, από όταν ήμουν πολύ μικρή που οι γονείς μου με είχαν γράψει σε ωδείο για να παρακολουθήσω μαθήματα μουσικής. Επίσης, στην παιδική μου ηλικία είχα παρακολουθήσει μαθήματα χορού. Αργότερα, όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο ξεκίνησα να ασχολούμαι με την συγγραφή και από το 2014 συνεργάζομαι με εκδοτικούς οίκους όπου προωθούν τα βιβλία μου, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησα να ασχολούμαι με την υποκριτική, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με καταξιωμένους δάσκαλους στο Θέατρο των Αλλαγών και μέσα από αυτό το μαγικό ταξίδι έχω γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό μου και βρήκα πτυχές μέσα μου που δεν ήξερα ότι είχα.

Τι σας προσφέρει η συγγραφή; Ελευθερία και την δυνατότητα να ζω διαφορετικές ζωές. Aπό τα βιβλία και την υποκριτική έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους περισσότερο. Η γραφή μετεωρίζεται ανάμεσα στην ελευθερία και στην προσωπική εξέλιξη.

Like στον έρωτα από τις εκδόσεις bookstars το καινούριο σας βιβλίο μιλήστε μας για το περιεχόμενό του. 21ος Αιώνας. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει αλλάξει πλέον τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τα κοινωνικά δίκτυα.
Δίκτυα σαν το Facebook όπου οι χρήστες τους εκτός από την επικοινωνία, αναζητούν την γνωριμία, τον έρωτα, την αγάπη. Όμως οι πλαστικές οθόνες οδηγούν σε αληθινά συναισθήματα ή το αντίστροφο; Η ακατανόητη πραγματικότητα οδηγεί σε αληθοφανείς ουτοπίες ή το αντίστροφο;
Ο Μάριος και η Ευτυχία θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να ξαναβρούν την αληθινή αγάπη.
Πόσο εύκολο είναι να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να είναι ξανά μαζί;
Θα μπορέσουν να βρουν το δικό τους like; Μπορεί να το βρει κάποιος σε πολλά γνωστά sites στο internet που πουλάνε βιβλία ή μπορεί κάποιος να το παραγγείλει από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς του.

Ποιο είναι το βασικό συστατικό ενός καλού βιβλίου κατά την άποψή σας; Νομίζω πως το πρώτο είναι να ενδιαφέρει το θέμα, η πλοκή και ο τρόπος που θα αποδώσει κανείς το θέμα του, ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών και συνάμα η υπόθεση να μπορεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Τι συναισθήματα σας «γεννά» η διαδικασία της συγγραφής;
Λύτρωση και ανακούφιση. Κυρίως επειδή σου δίνει ένα χώρο, ένα πλαίσιο που δεν υπάρχει στην καθημερινότητά σου.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας; Μου αρέσει πολύ η Λένα Μαντά.

Αγαπημένο σας βιβλίο; Τον τελευταίο καιρό διαβάζω πολλά βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.

Αγαπημένος σας προορισμός; Η Ρόδος όπου έμεινα 4 χρόνια καθώς σπούδασα παιδαγωγικά.

Αγαπημένο σας φαγητό; Τα γεμιστά.

Αγαπημένο σας χρώμα; Το κόκκινο που συμβολίζει το πάθος και την έντονη ζωή.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες του polismagazino.gr; Nα αγαπάνε τον εαυτό τους, να προσπαθούν να εξελίσσονται, να επιδιώκουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ζουν την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία τους.

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.