Αγαπώ την αρχαία Ελλάδα, τους μύθους της και τους ανθρώπους της

Μια σειρά πέντε βιβλίων από τον συγγραφέα Δημήτρη Βαρβαρήγο, με τους σημαντικότερους έλληνες φιλοσόφους που έδωσαν τα φώτα τους στον δυτικό πολιτισμό.

Μια ενδιαφέρουσα σειρά για τις ζωές και τα έργα των μεγάλων της ιστορίας μας.

Ωφέλημα βιβλία για παιδιά -και όχι μόνο- που θα τα βοηθήσουν να έχουν την πρώτη επαφή με τους μύθους, τον πολιτισμό, και το έργο σπουδαίων προγόνων μας.

Βιβλία που αξίζει να υπάρχουν σε κάθε παιδική και σχολική βιβλιοθήκη.

Υπατία: η νεοπλατωνική φιλόσοφος

Υπατία, η όμορφη Ελληνίδα, η πρώτη φεμινίστρια. Η νεοπλατωνική φιλόσοφος, αστρονόμος και μαθηματικός, Υπατία. Αξιόλογη, συνετή, θαρραλέα, πολυμαθής, σοφή.

Έζησε στη δύσκολή και σκοτεινή ιστορική περίοδο του 4ου και 5ου αιώνα μ.Χ, όπου ο χριστιανισμός αναγορεύτηκε από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο ως η επίσημη θρησκεία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Διογένης: ο Κυνικός ο αμφισβητίας σκύλος

Διογένης, ο αναρχικός, ο ανεξάρτητος, ο ακραίος, ο επαναστάτης, ο βλάστημος, μα πάνω απ’ όλα ο πιο ελεύθερος απ’ όλους τους ανθρώπους.

Ο άνθρωπος που αρνήθηκε τα πάντα για να κερδίσει το μεγαλύτερο αγαθό, την αληθινή ελευθερία.

Αρχιμήδης: ένα λαμπρό μυαλό «Μη μου τους κύκλους τάρατε»

Ο Αρχιμήδης ο Συρακούσιος, γεννήθηκε το 287 π.Χ. στις Συρακούσες-Μεγάλη Ελλάδα, μεγάλωσε και έδρασε εκεί μέχρι που έφυγε από τη ζωή το 212 π.Χ. πάλι στις Συρακούσες, στην αγαπημένη του Μεγάλη Ελλάδα.

Ήταν αρχαίος Έλληνας μαθηματικός, μηχανικός, φυσικός, εφευρέτης και αστρονόμος. Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την επιστήμη και την εξέλιξη της ανθρωπότητας

Αριστοτέλης: Ο σοφός του κόσμου

Ο Αριστοτέλης, γεννήθηκε στα Αρχαία Στάγειρα το 384 π.Χ κι απεβίωσε από φυσικό θάνατο στην Αρχαία Χαλκίδα το 322 π.Χ.

Σε ηλικία 17 ετών εισέρχεται στην Ακαδημία του Πλάτωνα, όπου παραμένει έως τα 37 του έτη. Εκεί συνδέεται τόσο με τον ίδιο τον Πλάτωνα όσο και με πολλούς άλλους στοχαστές.

Σωκράτης: ο αμφισβητίας δάσκαλος

Ο Σωκράτης, Έλληνας Αθηναίος φιλόσοφος, γεννήθηκε το 470/469. Περήφανος έφυγε από τη ζωή το 399 π.Χ πίνοντας το κώνειο.

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος και ένας από τους ιδρυτές της Δυτικής φιλοσοφίας.