Αγάπη και Προσφορά χωρίς Σύνορα

Η κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μέσω skype

Η αγάπη και η προσφορά για τα παιδιά δεν γνωρίζουν σύνορα. Αυτό αποδεικνύει η σημαντική προσφορά του Διεθνούς Οργανισμού Nizami Ganjavi International Center στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» που θέλησε να θωρακίσει τα παιδιά που νοσηλεύονται και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στέλνοντας 5.000 προστατευτικές μάσκες.

Η σπουδαία αυτή πρωτοβουλία δημιουργεί μια γέφυρα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Αζερμπαϊτζάν καθώς το ΝGIC λειτουργεί με τη στήριξη του Προέδρου της χώρας κύριου Ilham Aliyev και της Πρώτης Κυρίας και Αντιπροέδρου κυρίας Mehriban Aliyeva, οι οποίοι συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας με την Πρόεδρο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Τόσο η κυρία Mehriban Aliyeva όσο και τα Μέλη του Nizami Ganjavi International Center, που αποτελείται από αρχηγούς κρατών και σημαντικές προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, έχουν επισκεφθεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων και έμειναν εντυπωσιασμένοι από το σπουδαίο έργο που επιτελείται για τη σωτηρία παιδιών με καρκίνο.

O κ. Μανώλης Παπασάββας
κατά τη διάρκεια της συνομιλίας
μέσω skype

Η κυρία Βαρδινογιάννη αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Nizami Ganjavi International Center καθώς και μέλος του Board of Trustees του Οργανισμού, ενώ έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο Aliyev με το «Παράσημο του Τάγματος της Φιλίας του Αζερμπαϊτζάν» για τη σημαντική συμβολή της στη δημιουργία ισχυρών δεσμών φιλίας της Ελλάδας με το Αζερμπαϊτζάν.

Θέλοντας να ευχαριστήσει για τη σπουδαία πρωτοβουλία η κυρία Βαρδινογιάννη συνομίλησε μέσω skype με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού κύριο Rovshan Muradov. Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους η κυρία Βαρδινογιάννη απηύθυνε ένα κάλεσμα για ανάληψη πρωτοβουλιών και διεθνή συνεργασία για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί σε παγκόσμια επίπεδο από την πανδημία του Covid-19.
Στη συνομιλία συμμετείχε και ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον κύριο Muradov για την προσφορά του Nizami Ganjavi International Center.

Ο κ. Rovshan Muradov
κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μέσω skype

Ακολουθεί ολόκληρη η συνομιλία:

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Αγαπητέ μου Rovshan χαίρομαι πάρα πολύ που σε βλέπω έστω και έτσι. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο το να βλέπω έναν καλό φίλο μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά και θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά για τη σπουδαία πρωτοβουλία και τη σκέψη σας να σκεφτείτε τα παιδιά μας. Πραγματικά νιώθω βαθιά συγκινημένη.

Rovshan Muradov: Είστε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Nizami Ganjavi International Centerκαι πάντοτε έχετε την υποστήριξη του Προέδρου του Αζερμπαιτζάν κυρίου Ilham Aliyev και της Πρώτης Κυρίας Mehriban Aliyeva, η οποία έχει ήδη επισκεφθεί το Νοσοκομείο σας δύο φορές. Εντυπωσιάστηκε και συγκινήθηκε τόσο πολύ από όλα όσα κάνετε και με τον τρόπο που φροντίζετε κάθε παιδί ξεχωριστά. Έχετε αναλάβει αυτό το έργο και είναι όλα δικές σας πρωτοβουλίες. Είμαστε όλοι πραγματικά υπερήφανοι και χαρούμενοι που είστε μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου.
Σε πρόσφατη συνομιλία που είχα και με την Kerry Kennedy αυτό που είπαμε είναι πως αυτοί που πλήττονται περισσότερο από αυτή την πανδημία είναι οι πιο αδύναμοι και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους στηρίξουμε. Και αυτή η πρωτοβουλία για το Νοσοκομείο στηρίχθηκε βέβαια και από τους δυο CoChair του Οργανισμού, την Δρ.Vaira Vike Freiberga και τον Δρ. Ismail Serageldin.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Θα ήθελα να εκφράσω την αγάπη και τις ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν κύριο Ilham Aliyev και την Πρώτη Κυρία Mehriban Aliyeva. Με την κυρία Aliyeva μας συνδέει μια βαθιά φιλία. Συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο της UNESCO καθώς είναι και εκείνη Πρέσβυς Καλής Θελήσεως. Δεν θα ξεχάσω όταν ανέλαβε τον ρόλο της Πρέσβεως ήμουν από τους πρώτους που γνώρισε και από τότε οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε, οι δωρεές της και όλα όσα έχει κάνει με έχουν κάνει πραγματικά υπερήφανη. Είναι τιμή μου να είμαι φίλη της. Εκτιμώ βαθιά και τον Πρόεδρο Aliyev και το έργο που κάνει για την χώρα του. Και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την ευαισθησία να υποστηρίξουν τα παιδιά μας. Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω τους δυο CoChair του Οργανισμού, την κυρία Vaira Vike Freiberga και τον Dr. Ismail Serageldin που υποστήριξαν αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία.
Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Kingold Group Chau Chak Wing, καλό φίλο του NGIC, ο οποίος έχει λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Θέλω να ξέρετε πως και εγώ από την πλευρά μου θα σταθώ στο πλευρό σας με όποιον τρόπο μπορώ. Σας ευχαριστούμε θερμά όχι μόνο για τις 5.000 μάσκες που στείλατε αλλά για όλα όσα κάνει το NGIC για τα παιδιά μας. Είστε πάντοτε κοντά μας όλοι και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Rovshan Muradov: Όλα όσα κάνετε είναι πραγματικά πολύτιμα και ειδικά τώρα με αυτή την κρίση που τα παιδιά είναι τόσο ευάλωτα. Έχετε κάνει εκπληκτικά πράγματα. Όλοι στο NGIC έχουν πραγματικά εντυπωσιαστεί και συγκινηθεί από τον τρόπο με τον οποίο αγκαλιάζετε κάθε παιδί, με την αγάπη που δείχνετε και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι να σας έχουμε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη όλων των πρωτοβουλιών του NGIC όπως οι επιστολές που στείλαμε στους G20 για τη στήριξη της παγκόσμιας υγείας, οικονομίας και αγροτικής παραγωγής. Είναι σημαντικό το γεγονός πως προσωπικότητες όπως είστε εσείς, η Δρ. Vaira Vike Freiberga και ο Δρ. Ismail Serageldin ενώνετε όλοι τις φωνές σας για να υποστηρίξετε αυτούς τους σκοπούς. Σας ευχαριστούμε θερμά. Δεν φαντάζεστε πόσο εκτιμάμε όλα όσα κάνετε.
Το πρόσφατο συνέδριο που έγινε με πρωτοβουλία σας στην Αθήνα πριν από κάποιους μήνες είναι από τα σπουδαιότερα γεγονότα. Και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που είχαμε με τον Πάπα Φραγκίσκο, όλα όσα έχετε κάνει και για την Λατινική Αμερική με τη δημιουργία σχολείων. Στηρίζετε τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Robert F. Kennedy Human Rights της αγαπημένης μας φίλης Kerry Kennedy. Είστε ένας σπάνιος άνθρωπος και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι να σας έχουμε μαζί μας.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ευγενικά λόγια. Όλες οι διακεκριμένες προσωπικότητες που στηρίζουν το NGIC είναι πραγματικά μια έμπνευση για εμένα και τους ευχαριστώ που ο καθένας με τον τρόπο του συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Όλες οι πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει είναι πραγματικά σπουδαίες και έχετε την στήριξή μου. Στη συνομιλία που είχα με την Kerry Kennedy συζητήσαμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας διεθνώς, μέσα από το NGIC, τοRobert F. Kennedy Human Rights, το δικό μου Ίδρυμα καθώς και άλλα Ιδρύματα και όλοι μαζί να δουλέψουμε σκληρά για τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών. Και εσύ μέσα από την θέση σου θα συμβάλεις σε αυτό με τα υπόλοιπα σημαντικά ιδρύματα που συνεργάζεται το NGIC.
Πραγματικά στενοχωριέμαι που δεν μπορώ να ταξιδέψω στο Αζερμπαϊτζάν και που φέτος αναβλήθηκε η ετήσια συνάντησή μας. Πιστεύω όμως πως σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε και πάλι από κοντά και να συνεργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο.
Σε παρακαλώ να μεταφέρεις τις ευχαριστίες μου και τους χαιρετισμούς μου στον Πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν, την αγαπημένη μου φίλη. Είναι πάντα στην καρδιά μου.

Rovshan Muradov: Ο κόσμος χρειάζεται γυναίκες σε ηγετικές θέσεις όπως είστε εσείς, η κυρία Vaira Vike Freiberga και η κυρία Mehriban Aliyeva έτσι ώστε ο κόσμος να γίνει καλύτερος για όλους. Όλες οι πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει είναι τόσο σημαντικές και ξέρουμε καλά την εκτίμηση που έχετε για όλα τα μέλη του NGIC. Θα ήθελα να σας μεταφέρω τους θερμότερους χαιρετισμούς τόσο της Δρ.Vaira Vike Freiberga όσο και του Dr. Ismail Serageldin που σας έχουν στη σκέψη τους, τόσο εσάς όσο και κάθε έναν στο Ογκολογικό Νοσοκομείο.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Να τους εκφράσεις τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες μου. Το Αζερμπαϊτζάν είναι στην καρδιά μου. Στη συζήτηση μας θα συμμετέχει και ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας κύριος Μανώλης Παπασάββας.

Μανώλης Παπασάββας: Θα ήθελα να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου στο NGIC. Παραλάβαμε σήμερα τις 5.000 μάσκες που θα δώσουμε στους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους γονείς των μικρών ασθενών. Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως όλο αυτό το διάστημα της κρίσης το Νοσοκομείο μας λειτουργούσε κανονικά και πραγματοποιούνταν όλες οι θεραπείες στα παιδιά. Τα παιδιά και το προσωπικό μας ήταν απόλυτα ασφαλείς και δεν είχαμε κανένα κρούσμα. Και βέβαια θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Βαρδινογιάννη που είναι πάντοτε δίπλα μας και κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας να σώσουμε τις ζωές των παιδιών.

Rovshan Muradov: Η κυρία Βαρδινογιάννη είναι ένας πραγματικός άγγελος. Όλα τα μέλη του NGIC το ξέρουν καλά. Προσπαθεί να βοηθήσει κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Όλα όσα έχει κάνει για τα παιδιά είναι πραγματικά σπουδαίο και αυτή τη δύσκολη περίοδο αυτό που σκεφτήκαμε και εμείς από την πλευρά μας είναι πως θα στηρίξουμε τα παιδιά. Η Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν κυρία Mehriban Aliyeva και η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έχουν έναν κοινό όραμα: να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διασφαλίσουν για όλους ίση πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Και οι δυο κάνουν τόσο πολλά για αυτό τον στόχο και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες. Οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να στηρίξουμε όχι μόνο την «ΕΛΠΙΔΑ», αλλά ολόκληρη την Ελλάδα θα είμαστε εδώ. Και ο Πρωθυπουργός της χώρας σας κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει εκπληκτική δουλειά σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Πραγματικά χάρη στον Πρωθυπουργό κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη αισθανόμαστε όλοι ασφαλείς. Έχει κάνει εκπληκτική δουλειά και ελπίζουμε όλοι πως αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει σύντομα. Ο Πρωθυπουργός έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και έχει δώσει την ψυχή του να συμπαρασταθεί σε όσους έχουν ανάγκη. Συμπεριφέρθηκε σαν ένας πραγματικός ανθρωπιστής βάζοντας πάνω από όλα τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών. Κατά τη γνώμη μου σε κάθε πολιτισμένη χώρα αυτό πρέπει να είναι το σημαντικό: οι ανθρώπινες ζωές και μετά όλα τα υπόλοιπα. Ήταν πολύ ανθρώπινος και χάρη στις ενέργειες του σώθηκαν πάρα πολλές ζωές και του είμαστε ευγνώμονες.