Ίδρυση του Ambassador Club Athens και Βράβευση του Κυριάκου Μαριδάκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου 2023 η ιδρυτική εκδήλωση του Ambassador Club Athens στο Athenaeum Grand Hotel στην Αθήνα.

Ο Οργανισμός International Ambassador Club παρουσιάστηκε επίσημα ανήμερα της εθνικής μας επετείου 25/03/2023 στην Αθήνα σε ειδική εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Athenaum Grand Hotel παρουσία του Διεθνούς Πρόεδρου από τις Η.Π.Α. κ. Κάλαχαν, του Διεθνούς Γραμματέα από την Ελβετία κ. Ντεβέλτσιο της Α.Ε. Πρέσβη του Ισραήλ ως επίτιμο μέλος του Οργανισμού στην Αθήνα, καθώς και εκπροσώπων της πολιτείας διεθνών οργανισμών, συλλόγων φορέων δημοσιογράφων της Ελλάδος και των ΗΠΑ, επιχειρηματιών από την Ελλάδα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης χαρακτήρισε ιστορική στιγμή την ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου οργανισμού, που αποτελεί επίτευγμα του Ιδρυτικού Προέδρου Κώστα Μισιάλη εξήρε τη συμβολή των μελών στην υλοποίηση της ιδέας, όπως την αμέριστη συμπαράσταση του Διεθνούς Προέδρου των ΗΠΑ Τζόν Κάλαχαν και ευχαρίστησε προσωπικά για την υψίστη τιμή της βράβευσης του ολους του αξιωματούχους καθώς το κράτος του Ισραήλ στηρίζοντας την πρωτοβουλία αυτή και τον ίδιο προσωπικά με την παρουσία της Α.Ε. Πρέσβη κ. Νόαμ Κάτς τιμώντας την βράβευση του, χαιρετίζοντσς την εκδήλωση ως επίτιμο μέλος του Οργανισμού στην Αθήνα.

Ο πρέσβης καλής θελήσεως Κυριάκος Μαριδάκης ο ιδρυτικός Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μισιάλης, ο γενικός διεθνής γραμματέας Mario Delvecchio, ο διεθνής πρόεδρος από τις ΗΠΑ Dr. John Callahan με την σύζυγό του

Προσωπικότητες Διεθνούς εμβέλειας τίμησαν την εκδήλωση και παρευρέθηκαν οπως ο γιος της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας David Andrews με την σύζυγό του Δρ. Άντζι Μαργαρίτη Andrews, Επίτιμη Αντιπρόεδρος του Lifeline Hellas ανθρωπιστικού ιδρύματος της Πριγκίπισσας Σερβίας, οι εκπρόσωποι της Διεθνούς επενδυτικής εταιρείας MIKATI PARTNERS των Ηνωμένων αραβικών εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας κ.κ.Faysa Μικάτι, Αννα Μικάτι – Ιωάννου, ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και σκηνοθέτης κ. Μάνος Bελάνης με τη σύζυγο του δρ.Έλενα Λαζαρίδου, ο Πρόεδρος της ένωσης Ελλήνων επενδυτών Ελλάδος δικηγόρος κ. Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο διεθνολόγος κ. Σταμάτης Γεωργούλης, η γνωστή ιστορικός – ερευνήτρια ναυτικής ιστορίας κ. Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, η επιχειρηματίας κ. Κέλλυ Μαρινάκη, ο πρόεδρος της Λέσχης της Ρώμης κ. Μπάμπης Μαυριδόπουλος, Αντιπρόεδρος του Club of Rome Άγγελος Καρμανιόλας, η εκδότης και συγγραφέας Ιδιοκτήτης του Greek Radio News της Φλόριντα από τις ΗΠΑ κυρία Ιωάννα Λαζάρου, ο γνωστός δικηγόρος διαμεσολαβητής ιδρυτικός γενικός γραμματέας της Ελληνοϊσραηλινής Ένωσης κ Χρήστος Φασλής, η πολιτευτής και τ. μέλος των τομέων Πολιτισμού, Παιδείας και Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας κ. Νάντια Σταυροπούλου, η κα. Βιβή Αναστασιάδου παρουσιάστρια της εκδήλωσης και ο κ. Χάρης Εργατίδης φωτογράφος τηλεόρασης και παραγωγών.
Οι Ambassadors είναι διεθνής οργάνωση με έδρα την Ελβετία οπου ιδρύθηκε το 1956 και έκτοτε απαντάται σε 24 χώρες στις Η.Π.Α., την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ασία και προσφάτως στο Dubai των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σκοπός της οργάνωσης είναι η διατήρηση των φιλικών σχέσεων των μελών μέσα στη λέσχη έχοντας ως βάση κοινές αξίες και ταυτόχρονα τη συνεργασία προς όφελος του συνόλου. Η δέσμευση αυτή σχετίζεται με ανθρωπιστικούς, κοινωνικούς, επιχειρηματικούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ο διεθνής πρόεδρος από τις ΗΠΑ
Dr. John Callahan

Οι λέσχες των Ambassadors σέβονται τις εθνότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κρατών και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αξία και τη σημασία της διεθνούς φιλίας, “για την την ενότητα την αλληλοκατανόηση των λαών, την δημιουργία μιας Παγκόσμιας κοινωνίας φιλίας βασισμένης σε κοινές ανθρωπιστικές αξίες, υποστηρίζοντας την Ειρήνη και την ανθρωπότητα ως θεμελιώδη ιδέα” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Πρέσβης Καλής Θελήσεως του Διεθνούς Οργανισμού κ. Κυριάκος Μαριδάκης.

Την έναρξη της τελετής έκανε ο γραμματέας του Ambassador Club Athens Κουτσούκος Γιώργος ο οποίος καλωσόρισε τους διεθνείς αξιωματούχους του International Ambassador Club, τους αγαπητούς προσκεκλημένους και τον βραβευόμενο της βραδιάς.

Η επίσημη επίδοση της Χάρτας αναγνωρίσεως του Ομίλου

Στη συνέχεια ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους επισήμους και έπειτα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το διεθνές πρωτόκολλο η ιστορική ίδρυση του νέου Club αποδίδοντας το έγγραφο αναγνώρισης o Διεθνής Πρόεδρος John Callahan στον Πρόεδρο Kων/νο Μησιάλη.

Ακολούθως έγινε η εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων. Συμβολικά δόθηκε η προτομή του Μέγα Αλέξανδρου στον Πρόεδρο John Callahan και η προτομή της Θεάς Αθηνάς στον Διεθνή Γενικό Γραμματέα Mario Develchio.

Η Α.Ε. Πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κάτς, Επίτιμος μέλος του International Ambassador Club Hellas

Τέλος, έγιναν οι αναμνηστικές φωτογραφίες και το επίσημο Gala.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Κυριάκος Μαριδάκης ο οποίος καλωσόρισε τους διεθνείς αξιωματούχους International Ambassador club, εκπροσώπους Διεθνών οργανισμών και φορέων την Α. Ε. Πρέσβη του Ισραήλ κ. Νοάμ Κάτς ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό και του απενεμήθη ο τίτλος του επίτιμου ιδρυτικού μέλους.

Παρουσιάστρια της ιδρυτικής βραδιάς η κυρία Βιβή Αναστασιάδου

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο οικουμενικός Έλληνας Κυριάκος Μαριδάκης προβάλλοντας ανιδιοτελώς τον Ελληνισμό σε 60 κράτη παγκοσμίως και την πολιτιστική μας κληρονομιά, λαμβάνοντας την τιμητική βράβευση και τον τίτλο του Πρέσβη καλής θελήσεως, τόσο για την πολιτιστική του δράση όσο για την επίμονη παρουσία του στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού.

Η απόδοση του διπλώματος ως επίτιμο μέλος του πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα

Η Εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στην επιμέλεια και φροντίδα των μελών που την ανέλαβαν και συμμετείχαν στη διοργάνωσή της, με την τιμητική παρουσία διεθνών καταξιωμένων προσωπικοτήτων από το χώρο της διπλωματίας της πολιτικής των επιστημόνων και του επιχειρείν συμβάλλοντας σε μία εξαίρετη ατμόσφαιρα μεταξύ των παρευρισκόμενων και συμμετέχοντας στο νέο ξεκίνημα το International Ambassador club της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος Κων/νος Μησιάλης

Ο Γραμματέας Γιώργος Κουτσούκος

Κυριάκος Μαριδάκης τιμώμενο πρόσωπο – πρέσβης καλής θελήσεως και επίτιμο μέλος του International Ambassador Club Hellas

Χαιρετισμός Κυριάκου Μαριδάκη

Αξιότιμε Ιδρυτικέ Πρόεδρε

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι

Η σημερινή βράβευσή μου, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό πρεσβευτών, παρουσία του Διεθνούς προέδρου από τις Ηνωμένες Πολιτείας κ. Κάλαχαν, τον Ελβετό Διεθνή Γραμματέα κ. Ντελβέτσιο, παρουσία  ανώτατων αξιωματούχων και της Α.Ε. Πρέσβη του Ισραήλ κ. Νόαμ Κατς έχει ένα διττό συμβολικό χαρακτήρα, ενω αποτελεί ύψιστη τιμή και αναγνώριση, των πολύχρονων ανιδιοτελών αγώνων μου και συνάμα δικαίωση σε όσους με πίστεψαν από την πρώτη στιγμή παράλληλα με την ίδρυση ενός παγκοσμίου οργανισμού διεθνούς κύρους, εμβέλειας και αναγνωρισιμότητας.

Εδώ και 25 χρόνια που ζουσα στο εξωτερικό, αγωνιζόμουν με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του Ελληνισμού, των ελληνικών Οικουμενικών ιδεωδών και αξιών,  μετατρέποντας το γεγονός της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, σύμβολο αυτοθυσίας, αγώνα και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης από πολεμικό σε παγκόσμιο σύμβολο Ελευθερίας, Ειρήνης, ιδεών, αξίων και αλληλεγγύης σε 60 χώρες και αρχηγούς ξένων κρατών τιμώντας όλους τους νεκρούς ανεξαρτήτως χρώματος εθνικότητας Φυλής θρησκείας και Κοινωνικής τάξης. 

Η Ελλάδα πρέπει και οφείλει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Ο Πολιτισμός μας είναι η ταυτότητα και η  δύναμή μας, γι’ αυτο με σοβαρό σχέδιο, στρατηγική και όραμα όπως πράττει η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να συμβάλλουμε καθημερινά σε αυτό το έργο, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη διεθνή προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η Α.Ε.Πρέσβης του Ισραήλ κ. Νόαμ Κάτζ εκ μέρους του Κράτους του Ισραήλ, τίμησε την βράβευση του κ. Κυριάκου Μαριδάκη

Αγωνίζομαι όπως ξέρετε για μία υπερήφανη Ελλάδα αντάξια της ιστορίας με παγκόσμιο κύρος και ισχυρές συμμαχίες όπως έχουμε την τιμή μαζί μας σήμερα να έχουμε τον Πρέσβη του Ισραήλ κοντά μας.

Με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με μία αποκλειστικά ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Ευχαριστώ το Θεό γιατί η δύναμη που μου δίνει όλα αυτά τα χρόνια για να μπορέσω να εκπληρώσω το όραμά μου μεταλαμπαδεύοντας το αρχαίο ελληνικό πνεύμα σε ολόκληρο τον κόσμο, αποφασίζοντας να αγωνιστώ ανυποχώρητα ενάντια σε κάθε έκφανση ολοκληρωτισμού, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και αντισημιτισμού υπερασπίζοντας ένα ακόμα όραμά μου τη δημιουργία της Πολιτιστικής ένωσης ολων των λαών με κοινή  πνευματική πατρίδα την Παγκόσμια Αγία πόλη της Ιερουσαλήμ.

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου τον πατέρα και πρωτεργάτη εμπνευστή των Σαλαμινίων 45 χρόνων ανιδιοτελούς προσφοράς Χρήστο Μαριδάκη τους εκατοντάδες ανθρώπους αρκετούς να βρίσκονται σήμερα μαζι μας, ενώ μολις έχω πληροφορηθεί ότι κάποιοι από τους επισήμους μας ταξίδεψαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως η εκδότης – συγγραφέας κ. Λαζάρου, από το Ισραήλ και η οικογένεια επιχειρηματιών Μικάτι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να ενώσουμε ολοι μαζι τις δυνάμεις μας στηρίζοντας ηθικά από την πρώτη στιγμή το όραμα αυτο, παρόλες τις δύσκολες και μοναχικές στιγμές που αντιμετώπιζα. 

Ήταν ένας δύσκολος και μοναχικός αγώνας που έπρεπε να πείσω και να εμπνεύσω τη διεθνή κοινότητα για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Η Ελληνική Πολιτεία  με εμπιστεύτηκε και αναγνώρισε την προσπάθειά μου επιλέγοντας να συμμετέχω ως μέλος μεταξύ δεκάδων διεθνών προσωπικοτήτων στη Διεθνή  τιμητική κοσμητεία Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020 με τη συμπλήρωση των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνος, με πρόεδρο μια μεγάλη Ελληνίδα που αγαπώ ιδιαιτέρως, Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη μετα την πολύχρονη και αγαστή μας και μετά από την έγκριση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Από αριστερά: Ο Διεθνής Πρόεδρος των ΗΠΑ Dr John Callahan με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα, Πρόεδρος του International Ambassador Club στην Ουκρανία,
η ΑΕ Πρέσβης του Ισραήλ κ. Νόαμ Κάτς, Ο γιος της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας Ντέιβιντ – Τζων Άντριους, Chief Business Development Manager της KPMG με τη σύζυγό του Δρ. Αγγελική Μαργαρίτη – Άντριου, επιτίμη Αντιπρόεδρος του ανθρωπιστικού Ιδρύματος της πριγκίπισσας Χειρουργός Οδοντίατρος – Εμφυτευματολόγος, υποστηρίζοντας πάντα το σπουδαίο ανθρωπιστικό Ίδρυμα.
Ο Πρέσβης καλής θελήσεως του International Ambassador Club και τιμώμενο πρόσωπο κ. Κυριάκος Μαριδάκης, η κ. Φαίη Μάκρη επιχειρηματίας, ο Πρόεδρος του Διεθνούς επενδυτικού ομίλου ΜΙΚΑΤΙ PARTNERS από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία κ. Faysal Mikati, ο Γενικός Διεθνής Γραμματέας από την Ελβετία κ. Mario Delvecchiο, η κ Άννα Μικάτι- Ιωάννου Διευθύνων Σύμβουλος ΜΙΚΑΤΙ PARTNERS

Ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη Αττικής κύριο Γεώργιο Πατούλη όπου από την πρώτη στιγμή στήριξε το όραμά μας, προτείνοντας να αναλάβω το 2022 επικεφαλής των διπλωματικών σχέσεων και διεθνών οργανισμών της διεθνούς εκτελεστικής επιτροπής των Σαλαμινίων υπό την προεδρία του, συνεργαζόμενος με 60 πρεσβείες, την ισραηλιτική κοινότητα Αθηνών, την Ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ και διεθνείς οργανισμούς για την διοργάνωση των διεθνών επετειακών  εκδηλώσεων των ΣΑΛΑΜΙΝΩΝ σε ανώτατο επίπεδο πολιτιστικής διπλωματίας.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση που ένιωσα όταν είχα επιλεγεί να διοργανώσω την πρώτη διπλωματική επίσκεψη δύο πρεσβευτών, συνοδεύοντας δύο ισραηλινές διπλωματικές αποστολές στο ιστορικό νησί της Σαλαμίνας, στα πλαίσια μιας προσωπικής πρωτοβουλίας που έλαβε ευρεία αποδοχή από την τοπική αυτοδιοίκηση κηρύσσοντας την έναρξη των πολιτιστικών διπλωματικών σχέσεων καθώς και την ιστορική επίσκεψη του τέως προέδρου του κράτους του Ισραήλ κ Ρεουβέν Ρίβλιν ως ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία που τίμησε με την παρουσία του, τον ιστορικό-αρχαιολογικό θαλάσσιο χώρο της ναυμαχίας μετα από προσωπική πρωτοβουλία λαμβάνοντας ένθερμη στήριξη του Ισραήλ μαζί με αρκετές πρεσβείες για την  υποψηφιότητα της Σαλαμίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. 

Αριστερά ο ιδρυτικός Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μησιάλης, δεξιά ο πρόεδρος του Club of Rome Μπάμπης Μαυριδοπουλος, ο Δικηγόρος και ιδρυτικός γενικός γραμματέας της Ελληνοϊσραηλινής Ένωσης Χρήστος Φασλής, η Επιχειρηματιας κ. Κελλυ Μαρινάκη

Με βαθύτατα αισθήματατα χαράς και ευγνωμοσύνης νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω εγκαρδίως για την ιδιαίτερη αυτή τιμή, ιδιαιτέρως για οσους με στήριξαν και κάποιοι δεν είναι σήμερα μαζι μας όπως η αείμνηστη μητέρα μου και κάποιοι αλλοι οπου νοητά είναι δίπλα μας. Η Αξιότιμη κ. Μυρτώ Πέτροβιτς συμμετέχοντας και πρεσβεύοντας την χώρα μας στην παγκόσμια προσπάθεια της δημιουργίας για τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομίας την οποία συγχαίρω και την ευχαριστώ θερμά.

Να ειστε σίγουροι ότι πάντα θα πορεύομαι  με το ίδιο πάθος και το ίδιο Όραμα ακολουθώντας από μικρό παιδί τα λόγια του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κένεντι: Μην κοιτάς τι κάνει η χώρα σου για σένα αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου.

Πιστεύω και αγωνίζομαι στη δημιουργία μίας Διεθνής πολιτιστικής  ένωσης όλων των λαών του κόσμου προωθώντας την Ειρήνη και την Ενότητα.

Μόνο ο πολιτισμός μπορεί να μας ενώσει,  μπορεί να μας διδάξει: οτι μόνο ενωμένοι όλοι μαζί ανεξαρτήτως χρώματος εθνικότητος Φυλής θρησκείας και Κοινωνικής τάξης όλα τα κράτη με βάση το αρχαιοελληνικό πνεύμα, μπορούμε να ζήσουμε και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενεές για με αγάπη, αλληλεγγύη και σεβασμό. 

Γι’ αυτο θα συνεχίσω για όσο μου επιτρέψει ο Θεός προβάλλοντας τόσο σε Εθνικό επίπεδο όσο και παγκόσμιο τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού και του Παγκόσμιου Οργανισμού πρεσβευτών για την Ειρήνη την ενότητα την αλληλοκατανόηση των λαών, τη δημιουργία μιας Παγκόσμιας κοινωνίας φιλίας βασισμένης σε κοινές ανθρωπιστικές αξίες.

Υποστηρίζοντας  την Ειρήνη και την ανθρωπότητα ως θεμελιώδη ιδέα.

Κυρίες και Κύριοι,

Για να αλλάξουμε τον κόσμο, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς… 

Με πίστη στο Θεό και με κοινο όραμα μπορούμε ενωμένοι να κάνουμε τη διαφορά γι’ αυτο: Ας ενώσουμε σήμερα ολοι μας τις δυνάμεις μας να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο, έναν καλύτερο κόσμο. Το οφείλουμε στα παιδια μας, το οφείλουμε στην ανθρωπότητα.