Έργο της Βιολέτας Γαζέα εμπνευσμένο από τη “ΓΟΡΓΟΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ” σε πρότζεκτ που παρουσιάζει η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στον κήπο των γλυπτών

Έμπνευση & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra

Υπό την αιγίδα: του ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στο επίκεντρο της απολαυστικότερης βόλτας των Θεσσαλονικέων στη Νέα Παραλία συναντάμε το γυάλινο κτίριο, στον κήπο των Γλυπτών, πλημμυρισμένο με έργα Τεχνης τα οποία φιλοτεχνήθηκαν από τους Επίμονους δημιουργούς, αντλώντας έμπνευση από τη ΓΟΡΓΟΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις θάλασσες του κόσμου. Συμμετέχετε κι εσείς με δικό σας έργο σε αυτή την πρωτοβουλία. Πόσο θα διαρκέσει η έκθεση; Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως τις 20 Ιουλίου, ενώ με ιδιαίτερη χαρά, ήδη διαπιστώνουμε την μεγάλη προσέλευση του φιλότεχνου κοινού.

Περιγράψτε μας εάν θέλετε το πώς αντιλαμβάνεστε το θρύλο της πόλης; Η Θεσσαλονίκη αποτελεί θρύλο από μόνη της! Πλημμυρίζει τον κόσμο με όνειρα, δύναμη και αισιοδοξία για ιστορική εικαστική συνέχεια. Ο μύθος της γοργόνας, εμπερικλείει αισιοδοξία για εποικοδομητική δημιουργία με εξελικτική πολιτιστική εικαστική άνοδο.

Ίσως είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο η οποία είναι συνυφασμένη με το μύθο της γοργόνας, όντας υπαρκτό πρόσωπο. Θεωρείτε ότι θα έπρεπε να φιλοτεχνηθεί κάποια δημιουργία με τη μορφή της Γοργόνας Θεσσαλονίκης ως τοπόσημο; Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς θα έδινε  την δυνατότητα της εικαστικής οπτικοποίησης  ενός μύθου, ενώ θα μπορούσε να αποτελεί και σύμβολο επιμονής αισιοδοξίας και δύναμης.

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ έχει προτείνει κάτι ανάλογο. Εσείς ως μέλος της πιστεύετε ότι θα έχετε την ανάλογη στήριξη ώστε να το πετύχετε; Η ιδιαίτερα πρωτοποριακή αυτή ιδέα, της εξαιρετικής επιμελήτριας και δημιουργού της  Επίμονης Τέχνης, Κας Χρύσας Μπαρτζώκα, θεωρώ πως θα αποτελέσει  αναγνώσιμο εικαστικό στοιχείο αναφορικά με την πολιτισμική και εικαστική ανοδική δράση της πόλης. Θεωρώ πως η στήριξη είναι αμφίδρομη καθώς προέρχεται ουσιαστικά από την συλλογική και ομαδοσυνεργατική εξωστρεφή δράσης της ομάδας μας.

Η Θεσσαλονίκη ως γοργόνα σύμφωνα με το μύθο, αναζητά τον αδερφό της στις θάλασσες του κόσμου, θέλοντας αυτός να ζεί. Επιμένει να ελπίζει. Σας θυμίζει τους ανθρώπους της πόλης της; Θα μπορούσε ίσως να γίνει συσχετισμός με τη δική μας ομάδα, την Επίμονη Τέχνη που επιμένει ελπίζει, δημιουργεί, ενώ αδιάκοπα, συνεχίζει επίμονα.

Εσείς για ποιο ανώτερο ιδανικό θεωρείτε οτι αξίζει να επιμένετε και τι θα λέγατε στα παιδιά που μόλις έδωσαν πανελλήνιες; Ελευθερία και γνώση… ίσως οι μεγαλύτερες αξίες που αποκτώνται με υπομονή και δυναμική επιμονή. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μια εκπαιδευτική και δημιουργική διαδικασία, όμως δεν αποτελεί απόδειξη  της επαγγελματικής, κοινωνικής και προσωπικής καταξίωσης του ανθρώπου την σημερινή εποχή.

Γιατί πρέπει να επιμένουμε να αφιερώνουμε χρόνο στην Τέχνη; Θεωρώ πως όποιος επιμένει και αφιερώνει χρόνο στην τέχνη, αντιλαμβάνεται διαφορετικά το πολιτιστικό σύστημα στο οποίο ανήκει, αλληλοεπιδρά με αυτό και βρίσκει “την ομορφιά” εκεί, όπου οι άλλοι δεν βρίσκουν!

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης Αντιδημαρχεία Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης – Μαρία Καραγιάννη

Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε σύγχρονα έργα εκλεκτών καταξιωμένων εικαστικών οι οποίοι φιλοτέχνησαν εμπνευσμένοι από τον θρύλο της πόλης για Επίμονη Τέχνη

Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, installation, Art perfomance, Video Art , collage, digital Art…

Με την υποστήριξη:

Διεθνή Βιομηχανία διχτυών
DIOPAS

Ζαχαροπλαστεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

CBD WORLD

KOTSONI LANGUAGE SCHOOL

ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

ΜΙΑΜΙ sea food restaurant

POLIS freepress

SP RADIO

LA VIE EST BELLE – TV100 – ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΑΡΙΟΛΑΣ

Είσοδος ελεύθερη 24 ώρες (δημόσια θέα)

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr