Έργα του Αλέξανδρου Καρόζα στις «700 μέρες -19» της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Myró Gallery

Η Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου & Βιοηθικής σε σύμπραξη με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ υποδέχτηκε την πρώτη εκδήλωση για το έτος 2022, με θεματική: «ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΕΧΝΗ»

Στις 10/02/2022 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ “700 μέρες -19” υπό την επιμέλεια της εικαστικού Χρύσας Μπαρζόκα. Η καλλιτεχνική ομάδα παρουσιάζει στην γκαλερί ΜΥΡΟ έργα εποχής 2020-2022, 700 ημερών πανδημίας με την πεποίθηση ότι «η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς και να διέπεται από απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία».

Η εικαστική έκθεση θα έχει διάρκεια από 10/02/2022 – 19/02/2022. Τα έργα των καλλιτεχνών θα συνεχίσουν να εκτίθενται έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Ώρες επίσκεψης: Τρίτη έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 10.30 – 14.00.

Art project by Chris Barzoka https://www.facebook.com/chris.alevra

Αλέξανδρος Καρόζας: “Η τέχνη μέσα απο τις διεργασίες της και τη δημιουργία είναι συνυφασμένη εκ του αποτελέσματος με την αισιοδοξία, οπότε η αισιόδοξη πλευρά της ζωής σίγουρα είναι αρωγός στην αναζήτηση έμπνευσης”

Τι αφορά το έργο σας που παρουσιάζει η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην έκθεση «700 μέρες -19»; Τα έργα είναι αρκετά επηρεασμένα από τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε τα τελευταία χρονια. Συνθήκες αρκετά δύσκολες που αποπνέουν μια απαισιοδοξία για το μέλλον, που πρέπει όμως να παλέψουμε με νύχια και με δόντια να τις ξεπεράσουμε. Αυτός, ακριβώς νομίζω πως πρέπει να είναι και ο ρόλος της τέχνης σήμερα.

Τι νοσταλγείτε απο τα καλλιτεχνικά σας προ covid χρόνια; Την ανεμελιά, την ελευθερία κινήσεων και την λιγότερη απαισιοδοξία για το μέλλον.

Πόσο επηρεάστηκε η χρωματική σας παλέτα και η θεματολογία σας; Η χρωματική μου παλέτα επηρεάστηκε τόσο όσο επηρεάστηκαν και όλα τα άλλα δρώμενα της ζωής μας. Ενδέχεται να επηρεάστηκε πολύ, ενδέχεται όμως και καθόλου. Τελικός κριτής είναι το κοινό.

Η εσωστρέφεια της καραντίνας, σας δημιούργησε την ανάγκη να γίνετε περισσότερο εξωστρεφείς ή το αντίθετο; Το “κλείσιμο” της καραντίνας, νομίζω ότι ώθησε τον κόσμο και μαζι και εμένα σε μια ιδιότυπη εσωστρέφεια, η οποία νομίζω πως θα αργήσει να φύγει.

Αποτελεί καλλιτεχνική έμπνευση για εσάς η αισιόδοξη πλευρά της ζωής; Η τέχνη μέσα απο τις διεργασίες της και τη δημιουργία είναι συνυφασμένη εκ του αποτελέσματος με την αισιοδοξία, οπότε η αισιόδοξη πλευρά της ζωής σίγουρα είναι αρωγός στην αναζήτηση έμπνευσης.

Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος; Με ένα και μόνο όπλο, την Αγάπη.

 

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr
Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο χώρο της GALLERY MYRO, Νικηφόρου Φωκά 8.
www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube