Έργα της Rinette Josafat στις «700 μέρες -19» της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Myró Gallery

Η Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου & Βιοηθικής σε σύμπραξη με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ υποδέχτηκε την πρώτη εκδήλωση για το έτος 2022, με θεματική: «ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΕΧΝΗ»

Στις 10/02/2022 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ “700 μέρες -19” υπό την επιμέλεια της εικαστικού Χρύσας Μπαρζόκα. Η καλλιτεχνική ομάδα παρουσιάζει στην γκαλερί ΜΥΡΟ έργα εποχής 2020-2022, 700 ημερών πανδημίας με την πεποίθηση ότι «η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς και να διέπεται από απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία».

Η εικαστική έκθεση θα έχει διάρκεια από 10/02/2022 – 19/02/2022. Τα έργα των καλλιτεχνών θα συνεχίσουν να εκτίθενται έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Ώρες επίσκεψης: Τρίτη έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 10.30 – 14.00.

Art project by Chris Barzoka https://www.facebook.com/chris.alevra

Rinette Josafat: “Ο εγκλεισμός και κυρίως η ψυχολογία της καραντίνας και της ευρύτερης περιόδου της πανδημίας, μου δημιούργησε την ανάγκη  να γίνω πιό εξωστρεφής, να επιθυμώ να δραπετεύσω”

Τι αφορά το έργο σας που παρουσιάζει η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην έκθεση «700 μέρες -19»; Τα έργα που παρουσιάζω αυτή τη φορά, δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δείχνουν μορφές, γυναικείες και ανδρικές, πρόσωπα, εκφρφάσεις, σώματα και βγάζουν μία μελαγχολία. Ένα από τα έργα, δείχνει 12 διαφορετικά πρόσωπα, αλλά έχει τον τίτλο “Μοναξιά”, γιατί παρ όλο που βρίσκονται στο ίδιο πλαίσιο, το καθένα είναι απομονωμένο, κλεισμένο στον εαυτό του.

Τι νοσταλγείτε απο τα καλλιτεχνικά σας προ covid χρόνια; Τα διάφορα workshops που είχα τη δυνατότητα να παρακολουθώ, τα ταξίδια με διάφορες αφορμές και φυσικά τις εκθέσεις που σε φέρνουν σε επαφή με το κοινό!

Πόσο επηρεάστηκε η χρωματική σας παλέτα και η θεματολογία σας; Πολύ… Τα έργα μου έγιναν πιό σκοτεινά, έλειψε το φως, η αισιοδοξία, η χαρά της ζωής. Μου το επεσήμαναν οι φίλοι μου που έβλεπαν τις αναρτήσεις μας αλλά για μεγάλο διάστημα δεν μπορούσα να το αλλάξω… δεν μου “έβγαινε”! Αυτή την εποχή άρχισα να προσθέτω στην παλέτα μου το γαλάζιο και το κίτρινο που είναι αγαπημένα μου χρώματα και αυτό μου δίνει χαρά!

Η εσωστρέφεια της καραντίνας, σας δημιούργησε την ανάγκη να γίνετε περισσότερο εξωστρεφείς ή το αντίθετο; Η αλήθεια είναι πως ο εγκλεισμός και κυρίως η ψυχολογία της καραντίνας και της ευρύτερης περιόδου της πανδημίας, μου δημιούργησε την ανάγκη  να γίνω πιό εξωστρεφής, να επιθυμώ να δραπετεύσω!

Αποτελεί καλλιτεχνική έμπνευση για εσάς η αισιόδοξη πλευρά της ζωής; Ναι βέβαια και το αποτέλεσμα είναι θεραπευτικό για μένα και για τον θεατή-αποδέκτη του έργου.

Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος; Όταν αποκτήσουμε περισσότερη ευαισθησία και αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε με έργα και όχι μόνο με ιδέες και λόγια. Ξεκινώντας από τα μικρά  καθημερνά πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε, ίσως μπορέσουμε τελικά να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Ας ενδιαφερθούμε για τον διπλανό μας, την γειτονιά μας, την πόλη μας, ας διδάξουμε σωστά τα παιδιά μας, ας δώσουμε καλά παραδείγματα με πράξεις.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr
Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο χώρο της GALLERY MYRO, Νικηφόρου Φωκά 8.
www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube