Ένα μυστήριο για τον Μπούφο 12: Παιδικό βιβλίο των Γιώργου Κωνσταντινίδη & Σωτήρη Μητρούση από τις εκδόσεις Μίνωας    

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Ο καλυτεροχειρότερος ντετέκτιβ του κόσμου!

Μια νέα περιπέτεια του Στέλιου, του Νο1 ήρωα στις καρδιές των παιδιών! Ο Στέλιος λύνει μυστήρια και προκαλεί γέλιο με τις γκάφες του… είναι ο Μπούφος που λατρεύουν να διαβάζουν οι μικροί αναγνώστες γιατί τα μυστήρια που λύνει είναι εμπνευσμένα από αληθινές ιστορίες που διηγήθηκαν στους δημιουργούς της σειράς, Γιώργο Κωνσταντινίδη και Σωτήρη Μητρούση, παιδιά από Ελλάδα και Κύπρο.

Τίτλος: Άτακτο περιστατικό

Εντελώς ξαφνικά μπήκα στο νοσοκομείο για εγχείρηση και έγινα το πιο… άτακτο περιστατικό! Γιατροί και νοσοκόμοι μπερδεύτηκαν σε άλλο ένα μυστήριο που πρέπει να λύσω. Τι φταίω εγώ; Ας πρόσεχαν!

Ο συγγραφέας Γιώργος Κωνσταντινίδης

Γεννήθηκα στον Πειραιά. Από μικρός, θυμάμαι, μου άρεσε να λέω ιστορίες. Στο σχολείο, στην παρέα, στο ωδείο και στο σπίτι. Τα χρόνια πέρασαν κι έγινα βιολονίστας, δάσκαλος και συγγραφέας. Παρ’ όλες αυτές τις… «συγκλονιστικές αλλαγές», συνέχισα να λέω ιστορίες. Στην κόρη μου, στους μαθητές και στους φίλους. Εκείνοι με παρότρυναν να τις γράψω. Τα πρώτα μου βιβλία είναι: «Η Σιρεφά και οι χαμένες νότες», «Μια πόλη, μα ποια πόλη», «Κάποτε ση Μελωδιούπολη». Όμως, δεν έλεγα μόνο ιστορίες, άκουγα κιόλας. Άκουγα και κατέγραφα τις περιπέτειες, τις φάρσες και τις γκάφες παιδιών, απ’ όλη την Ελλάδα. Τότε γεννήθηκε η σειρά των βιβλίων «Το μπλοκάκι ενός UFO». Εύχομαι η νέα σειρά βιβλίων «Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο» να σε ενθουσιάσει και κάποια στιγμή να βρεθούμε από κοντά για να μου πεις κι εσύ τις δικές σου ιστορίες…

ISBN: 978-618-02-2130-5, Ημ. Έκδοσης: 23/05/2022, Σελίδες: 112, Τιμή: 8,99 €