Άγκαθα Μίστερι 6 & 7: Δυο παιδικά βιβλία του Σερ Στιβ Στίβενσον από τις εκδόσεις Μίνωας    

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Στη συναρπαστική παιδική σειρά των εκδόσεων Μίνωας «Άγκαθα Μίστερι» προστίθενται το έκτο και το έβδομο βιβλίο. Η σειρά έχει αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει γίνει πλέον κλασική και ταξιδεύει τα παιδιά στα πιο παράξενα μέρη του πλανήτη.

Αποστολή σαφάρι

Στην καρδιά της σαβάνας εξαφανίζεται μία λευκή καμηλοπάρδαλη, ένα σπάνιο είδος που λατρεύεται σαν θεότητα από τη φυλή των Μασάι. Τα ξαδέλφια Άγκαθα και Λάρι Μίστερι ξεκινούν για μια συναρπαστική περιπέτεια στην Αφρική, όπου, με οδηγό μία ξαδέλφη τους ειδικευμένη στα σαφάρι, αναζητούν τα ίχνη του λαθροκυνηγού που έχει αρπάξει το πολύτιμο ζώο.

Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη, Εικονογράφηση: Στέφανο Τουρκόνι, ISBN: 978-618-02-2010-0, Ημ. Έκδοσης: 23/05/2022, Σελίδες: 136, Τιμή: 10.50 €, Ηλικία: 7+, Εξώφυλλο: Ημίσκληρο

Ίντριγκα στο Χόλιγουντ

Ο κινηματογραφικός παραγωγός Ρόμπερτ Μόρισον και το καστ του γυρίζουν την ταινία νουάρ με τίτλο Μοιραίο λάθος. Ωστόσο, από τα γυρίσματα δεν λείπουν τα απρόοπτα. Συμβαίνουν παράξενα ατυχήματα και οι πρωταγωνιστές δέχονται απειλητικά γράμματα. Τα ξαδέλφια Μίστερι, με τη βοήθεια ενός πολύ ξεχωριστού θείου τους, θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν ποιος θέλει να εμποδίσει την ολοκλήρωση της ταινίας.

Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη, Εικονογράφηση: Στέφανο Τουρκόνι, ISBN: 978-618-02-2011-7, Ημ. Έκδοσης: 23/05/2022, Σελίδες: 144, Τιμή: 10.50 €, Ηλικία: 7+, Εξώφυλλο: Ημίσκληρο

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σερ Στιβ Στίβενσον (ψευδώνυμο του Μάριο Πασκουαλότο) είναι νεαρός Ιταλός συγγραφέας των best seller σειρών Τζερόνιμο Στίλτον Άγκαθα Μίστερι. Σήμερα ασχολείται με το νεανικό μυθιστόρημα.