Τσιρώνης Νίκος: “Πηγή έμπνευσής μου, η ποίηση και η ψυχολογία, η ανθρώπινη φιγούρα και ο εσωτερικός στοχασμός”

“Το «αιώνιο» και το «αρχέτυπο» που υπάρχει μέσα στον άνθρωπο, είναι μόνιμοι στόχοι στο έργο μου.”

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με τη ζωγραφική; Έχω σπουδάσει ζωγραφική για 5 χρόνια στο εργαστήριο του Χαράλαμπου Θεμιστοκλέους και επίσης 5 χρόνια στη σχολή αγιογραφίας της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών. Έργα μου βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχω πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχω συμμετοχές σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και αγιογραφίας. Επίσης έχω εργαστεί και σε εικονογράφηση βιβλίων.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Πηγή έμπνευσης η ποίηση και η ψυχολογία, η ανθρώπινη φιγούρα και ο εσωτερικός στοχασμός.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Το «αιώνιο» και το «αρχέτυπο» που υπάρχει μέσα στον άνθρωπο, είναι μόνιμοι στόχοι στο έργο μου. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωγραφική μου.

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στον δημόσιο χώρο; Νιώθω ότι στην Ελλάδα η τέχνη είναι αρκετά «παραγκωνισμένη». Έχουμε πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν μία καλύτερη προβολή και ίσως περισσότερες ευκαιρίες στο να παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Δεν μπορώ να κάνω σχέδια για το μέλλον, απλά θα ευχόμουν να μπορώ να συνεχίσω να ζωγραφίζω.