Έλα στην Balalaika να δοκιμάσεις τα πιο νόστιμα πιροσκί της Αθήνας!

Προτείνει ο δημοσιογράφος Θάνος Ξάνθος

Μετρά σχεδόν έναν μήνα λειτουργίας και ήδη έχει κατακτήσει τις καρδιές και τα στομάχια των κατοίκων αυτής της πόλης κι όχι μόνο.

Μιλάω για το λιλιπούτειο εργαστήριο παραδοσιακών πιροσκί με το όνομα «Balalaika» που κοσμεί την οδό Έσλιν στους Αμπελόκηπους.

Η συγγραφέας Μαρία Παπαϊωάννου με μεγάλη αγάπη και ζέση για την μαγειρική, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μαγαζί γεμάτο χρώμα και νοστιμιά! Εκείνη, μαζί με την πολύτιμη ομάδα της, κάθε πρωί(πολύ πρωί) ζυμώνουν με αγάπη χειροποίητα πιροσκί, είτε αλμυρά, είτε γλυκά και μας κάνουν να ταξιδεύουμε στον κόσμο των γεύσεων!

Η Μαρία υποδέχεται τον κόσμο με ένα γλυκό και ζεστό χαμόγελο, ενώ το μαγαζί κερδίζει τις εντυπώσεις από τον εξωτερικό, κιόλας, χώρο, με χρώματα και αρώματα!

Στο εργαστήριο, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ζεστά πιροσκί με πατάτα, κιμά, ανθότυρο, με 4 τυριά, με γαλοπούλα, κοτόπουλο ή γραβιέρα Νάξου, ενώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το σούπερ πιροσκί με κιμά και τσένταρ. Η γεύση τους, θα σας ξετρελάνει και θα σας απογειώσει!

Φυσικά, από τον κατάλογο της Balalaika δεν λείπουν και τα γλυκά πιροσκί, για τους λάτρεις των γλυκών γεύσεων, με μήλο, με μαρμελάδα από φρούτα εποχής, πραλίνα φουντουκιού ή ανθότυρο με μέλι!

Η Balalaika επίσης, σερβίρει τα παραδοσιακά ποντιακά Πισία τηγανητά, αλλά και τραγανό τσεμπουρέκ με κίτρινα τυριά κι αλλαντικά, με σπανάκι κι ανθότυρο, κ.α.

Οι ζεστοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα ή πραλίνα φουντουκιού και τριμμένο φουντούκι είναι σκέτη κόλαση, ενώ και τα αφράτα pancakes γλυκά ή αλμυρά, θα δημιουργήσουν μία ωραία αίσθηση στον ουρανίσκο σας!

Στο menu του εργαστηρίου, που συνεχώς ανανεώνεται, θα βρείτε και vegan γεύσεις, γιατί η Balalaika δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

Φυσικά, το φαγητό σας μπορεί να συνδυαστεί με ζεστό ή κρύο καφέ και πολλές ποικιλίες από τσάι και δροσιστική σπιτική λεμονάδα!

Η μυρωδιά των πιροσκί που ετοιμάζονται πίσω στο εργαστήριο θα σας κάνει, να θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα, χωρίς δισταγμό.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι όλα τα προϊόντα φτιάχνονται από αγνά και φρέσκα υλικά, με πολύ μεράκι κι αγάπη, από το εργαστήριο για το στομάχι μας. Τα ζυμάρια είναι χειροποίητα, χωρίς έτοιμα μείγματα και σκόνες.

Αξίζει  να αναφερθεί ότι η Balalaika αναλαμβάνει μεγάλες παραγγελίες για πάρτι, κοινωνικές και εταιρικές εκδηλώσεις, κατόπιν συνεννόησης τουλάχιστον 3 ημέρες πριν.

Το «νησάκι της Έσλν» όπως ήδη έχει ονομαστεί, ήρθε για να αφήσει το αποτύπωμά του στην γαστρονομική Αθήνα και να μας δείξει ότι ακόμη και σε εποχές κρίσης, το να ρισκάρεις είναι ωραίο πράγμα!

Μία επίσκεψη εκεί, θα σας πείσει για πολλά περισσότερα από όσα σας είπα εγώ.

Πληροφορίες:

Διεύθυνση: Έσλιν 1και Λεωφόρος Αλεξάνδρας 217, Αμπελόκηποι

Τηλέφωνο: 21 0646 8103

Το μαγαζί διαθέτει και delivery.

Μάθετε περισσότερα στα social media

Facebook  και Instagram