Έκφυλοι, ομοφυλόφιλοι, σαδισταί και δολοφόνοι!

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Μια περίεργη δολοφονία συντάραξε την Αθηναϊκή κοινωνία στα τέλη της δεκαετίας του ΄50. Σε ένα σπίτι στον Κολωνό, κλειδωμένο, χωρίς να υπάρχουν σημεία παραβίασης του, βρέθηκε μαχαιρωμένος με 18 μαχαιριές ένας άνδρας 45 ετών ονόματι Δημήτρης Πεπές, σιδηροδρομικός υπάλληλος, έγγαμος με ένα παιδί.

Στο σπίτι ήταν μόνος του γιατί η σύζυγος του με το παιδί είχαν πάει στο χωριό για καλοκαιρινές διακοπές. Το πτώμα βρέθηκε όταν τον επισκέφτηκε ένας συνάδελφος από την δουλειά του. Στο δωμάτιο που βρέθηκε το πτώμα με τα εσώρουχα του, δεν υπήρχαν σημεία πάλης και δεν έλειπαν από το σπίτι αντικείμενα εκτός από το ρολόι του θύματος.

ΜΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Τον Αύγουστο του 1957 πρωτοσέλιδο θέμα στις εφημερίδες ήταν ο καύσωνας που επικρατούσε και εν μέσω καύσωνα ένα έγκλημα συγκλόνισε το πανελλήνιο. Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, εκτός από το εντυπωσιακό γεγονός μιας στυγερής δολοφονίας χωρίς να ακουστούν κραυγές από το θύμα και σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο, είχε εξάψει η από την αρχή την υπόνοια πως το έγκλημα έγινε για σεξουαλικούς λόγους.

Το έγκλημα ήταν αποτρόπαιο. Δεκαοκτώ μαχαιριές. Το θύμα φορούσε μόνο τα εσώρουχά του και το δωμάτιο ήταν πλημμυρισμένο στο αίμα. Κανένας γείτονας δεν είχε ακούσει φασαρία το προηγούμενο βράδυ. Το έγκλημα άρχισε να συζητιέται στα δημοσιογραφικά γραφεία και εκφράστηκε η υπόνοια ότι ήταν σεξουαλικό. “Πρέπει να ήταν ιδιαίτερα στενές οι σχέσεις του θύματος με τον δολοφόνο για να τον δεχθεί με τα εσώρουχα” έγραψαν οι εφημερίδες. “Διήγε διπλήν ζωή το θύμα;”

Μέχρι τις 20 Αυγούστου 1957 είχαν εξεταστεί από την αστυνομία 1000 άτομα, σύμφωνα με τις εφημερίδες, έκφυλοι, σαδισταί, κακοποιοί, “μεγάλα μαχαίρια” κ.α. Οι συνήθεις ύποπτοι που λέμε. Η σύλληψη του δολοφόνου…

H συνέχεια εδώ https://bit.ly/3eowheW